FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Interviu cu cărțile pe față cu fostul căpitan al lui Dinamo: "Doar așa se poate construi o echipă puternică"

Paul Anton a jucat pentru Dinamo în două rânduri: 2015/2017 și 2017/2018
Paul Anton a jucat pentru Dinamo în două rânduri: 2015/2017 și 2017/2018

Articol de - Publicat sambata, 29 decembrie 2018 09:00

Fostul dinamovist Paul Anton, 27 de ani, cere încredere în Rednic, vorbește despre ce a însemnat anul 2018 pentru el și spune că se simte foarte bine în Rusia, la Samara. 

Paul Anton, 27 de ani, a avut un an 2018 perfect. Este titular la Krîlia Sovetov Samara, din prima ligă din Rusia, și a ajuns piesă de bază în echipa națională.

Totuși, mijlocașul central a rămas cu gândul la echipa lui de suflet, Dinamo, pe care o urmărește atent. "Paulică" spune că Mircea Rednic este perfect pentru reconstrucția trupei din Ștefan cel Mare și cere liniște pentru ca "Puriul" să-și poată aplica metodele de lucru.

- Paul, te așteptai vreodată să o vezi pe fosta ta echipă, Dinamo, atât de jos în clasament?
- Nu, nu mă așteptam niciodată! Dinamo este un club unde ai absolut toate condițiile pentru a face performanță. Singura problemă, să zicem, e cea cu stadionul, dar nu poate să fie asta decisivă.

- Ce sfat ai pentru "câini", din postura de fost căpitan?
- Situația e foarte grea, dar sper să lege mai multe victorii. Dacă vor reuși să facă asta, le va reveni moralul și lucrurile se vor schimba. E clar că acum sunt la pământ și se vede lipsa de încredere. Cel mai important este ca nea Mircea să aibă liniște să lucreze. Din iarnă sunt convins că va face o echipă puternică.

"Rednic m-a ajutat să evoluez"

- Tu ai o relație foarte bună cu Mircea Rednic. Cum l-ai descrie?
- Este un antrenor care mi-a dat multă încredere. Are de partea lui experiența, face antrenamente foarte plăcute, bazate foarte mult pe jocul cu mingea. Sunt multe exerciții de posesie sub diferite forme, dar care păstrează niște principii clare de joc. Folosește trasee bine definite, care sunt repetate constant la antrenamente.

- Când ai venit la Dinamo, în 2015, s-a vorbit despre faptul că "Puriul" te-a făcut să accepți un salariu mult mai mic decât cota ta de piață de atunci. Cum te-a convins?
- Într-adevăr, a fost un factor decisiv pentru venirea mea în Ștefan cel Mare. Știam ce experiență imensă are în fotbal și cum se comportă cu fotbaliștii. Eram convins că mă poate ajuta să evoluez în carieră. Uite că nu m-am înșelat atunci și am procedat foarte bine că am mers pe mâna lui!  

"Locuiesc pe malul Volgăi"

- Ești deja la al doilea sezon în Rusia. Cum te simți?
- Eu cred că m-am acomodat foarte bine. De când am ajuns aici am jucat meci de meci și am avut și reușite personale.

- Acum ești în Samara. Cum e orașul?
- Din prima săptămână am ieșit să mă plimb pe malul Volgăi, promenada fiind un punct de atracție al orașului. Ulterior, am găsit și un apartament chiar în această zonă, vizavi de promenadă, cu vedere spre Volga.

- În timpul liber ce faci?
- Sincer să fiu, nu prea am avut timp liber! Din august și până acum am jucat încontinuu, iar când a fost pauză am fost convocat la echipa națională. Asta, din fericire pentru mine! (râde)

"Încă nu suntem omogeni"

- Cum te descurci cu deplasările pe distanțe lungi?
- Nu e ușor. Cea mai grea deplasare pe care am făcut-o în Rusia a fost sezonul trecut, contra celor de la Ienisei, în meciul de baraj. Am făcut 5 ore până la Krasnoiarsk. Am plecat de la 20 de grade și am ajuns la 5 grade pe un vânt foarte puternic în luna mai. Fusul orar schimbat cu vreo 4 ore, iar meciul s-a jucat pe un teren sintetic, în sală. Era foarte greu de respirat. Ne-au bătut 3-0. Bine, noi eram și într-o situație dificilă din punctul de vedere al moralului, dar și condițiile au fost foarte grele.

- Echipa ta, Samara, e pe locul 13, primul retrogradabil. Care e situația voastră?
- Momentan suntem pe loc de baraj, însă avem și un meci mai puțin. E un campionat foarte echilibrat, emoții vor fi până în ultima etapă, asta e clar. Cred că după cantonamentele din iarnă vom fi mai omogeni și vom reuși să legăm câteva victorii și să ieșim din zona asta. În vară am venit destul de mulți jucători noi și asta s-a văzut. Plus că am schimbat și antrenorul după 9 etape. De obicei, lucrurile se așază în cantonament și sunt sigur că vom arăta altfel.

"Am avut restanțe de 5 luni"

- În caz că retrogradați, ai de gând să pleci de la Samara?
- Nu iau în considerare varianta retrogradării.

- De la Anji de ce ai plecat?
- Situația era foarte grea. Acum e și mai grea. Eram neplătit din luna martie și se făcuseră cinci luni de neplată. Nu se vedea nici măcar o rază de speranță ca lucrurile să se îndrepte. Am reziliat contractul și am plecat. Ce era să fac?

- Cu cine te înțelegi cel mai bine de la Samara?
- Cel mai apropiat sunt de Vladimir Poluiahtov, cu care am fost coleg și la Anji. E unul dintre băieții care m-au ajutat din prima clipă să mă integrez.

"Dacă nu se accidenta Pintilii, nu eram titular!"

- Sub comanda lui Cosmin Contra ai devenit un obișnuit la echipa națională. Te mai așteptai la vârsta aceasta să fii convocat?
- Normal că mă așteptam! Până la urmă, am doar 27 de ani. Am fost chemat datorită evoluțiilor mele la echipa de club și sunt foarte mândru de ce am realizat.

- A contat și accidentarea lui Mihai Pintilii.
- Sigur, e adevărat că dacă Pintilii nu se accidenta, probabil nu eram în primul "11", dar în fotbal mai apar și astfel de momente. Eu încerc să dau sută la sută indiferent cât joc. Mă bucur foarte mult că Mister Contra are încredere în mine.

- Ce ai simțit în momentul în care ai debutat la națională, în partida cu Israel? L-ai schimbat chiar pe Pintilii.
- A fost lucrul de care mă simt cel mai mândru! Un moment pe care l-am visat de mic copil. Din punctul meu de vedere, echipa națională e cel mai important lucru din cariera unui jucător, indiferent de echipa de club la care joacă.

"Fostul antrenor, Andrei Tihonov, m-a dorit foarte mult la Samara. După ce m-a adus de la Anji, m-am antrenat trei zile și m-a băgat direct titular. Am fost apreciat de toată lumea și nu am mai ieșit din echipă"

"Cel mai dificil meci pe care l-am jucat cu naționala a fost cel cu Serbia. De departe cel mai tare joc!"

"Este foarte important ca la Dinamo s-a întors Dănciulescu. E un mare atu pentru echipă. Știe toată lumea câtă experiență are și cât de mult contează să fie lângă băieți"

"Mircea Rednic are ochi la fotbaliști și reușește să aducă jucători de valoare indiferent de bugetul de salarii pe care îl are la dispoziție" Paul Anton, Samara

8 goluriîn 43 de meciuri a marcat Anton pentru Dinamo în Liga 1

9 goluriîn 136 de meciuri a înscris Anton în Liga 1, all-time

1.500.000 €valorează Anton în acest moment, conform transfermarkt.de

Vezi și: EXCLUSIV Am aflat suma cerută de Negoiță ca să vândă Dinamo» Cât trebuie să plătească oamenii lui Rednic pentru a pune mâna pe club

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
radu978
radu978  •  29 Decembrie 2018, 10:21

Vrincene, a dat cartile pe masa, nu pe fata, fostul capitan de la Dinamo. Sa-ti fie rusine pentru mizeriile pe care le scrii despre Rednic!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează