FOTBAL  »  Superliga  »  U CRAIOVA

EXCLUSIV Interviu cu "Hagi" al Băniei! Alex Mitriță: "Problema e că iubesc mingea și ea mă iubește pe mine" » Declarație supremă de dragoste pentru U Craiova

Mitriță și-a așteptat rândul la națională și a avut o evoluție apreciată cu Finlanda, 2-0, primind 8 din partea Gazetei // FOTO: Cristi Preda
Mitriță și-a așteptat rândul la națională și a avut o evoluție apreciată cu Finlanda, 2-0, primind 8 din partea Gazetei // FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat joi, 07 iunie 2018 20:25

Alexandru Mitriță, ”Hagi” al Băniei, cum este alintat de către fani, a explicat ce așteptări are de la el și cum încearcă să-și înfrâneze frenezia pentru driblinguri. 

 Alex Mitriță a fost unul dintre oamenii care au tras Craiova în sus, terminând cu "juveții" pe podium și contribuind din plin la câștigarea Cupei României în finala cu Hermannstadt (2-0).

Fotbalistul de 23 de ani este printre cei mai iubiți fotbaliști ai Științei de acum, lucru sesizabil în momentul în care crainicul îi scandează numele la megafon, când nivelul decibelilor creşte considerabil. Nu întâmplător de câteva meciuri a apărut un banner dedicat lui cu un mesaj elocvent: "Mitriță, noul Hagi al României". Marți seară, a impresionat în amicalul cu Finlanda (2-0), când a fost la originea ambelor goluri. 

 - Alex, cum ai aprecia sezonul recent încheiat?
- Cred că e cel mai bun sezon al meu de până acum. Dar pot să joc și mai bine. Am ajuns și la națională, însă la anul vreau să cresc.

- Cum e să fii considerat noul Hagi al României?
- Să fim serioși! Domnul Hagi e unic, n-o să se mai nască unul ca dânsul. Eu sunt doar Mitriță, îmi fac treaba, mă bucur că lumea apreciază tehnica și viteza mea, dar atât. Să fiu noul Hagi e prea mult!

- Când erai mic, cine era idolul tău?
- Eu pe domnul Hagi nu l-am prins deloc. Îmi plăcea Mutu, din România, apoi Messi și Giovinco. 

 "Al treilea dribling îmi vine din elan"

- Patronul Craiovei, Mihai Rotaru, îți recomanda: "Poți să faci un dribling, al doilea e din inerție, dar nu-l mai face pe al treilea!".
- Nea Mihai vorbește cu mine, îi mulțumesc pentru susținere, m-a adus și la Craiova, da, am acest obicei de a mai dribla încă un jucător în plus. Câteodată îmi iese, altădată nu.

- Încerci să-ți interzici acest lux?
- Când ai mingea la picior, e greu să te oprești. Am mai încercat să dau pase, însă mai vine al treilea dribling din elan. Problema mea e că iubesc prea mult mingea și ea mă iubește pe mine, de aceea petrecem atât de mult timp împreună.

"Vrem să ne luptăm la campionat"

- Cum ai aprecia acest sezon pentr u Craiova?
- Au fost momente când ne puteam lupta la campionat, după care ne-am fixat obiectivele locul 3 și câștigarea Cupei României. Știința n-a mai ajuns de multă vreme pe locul 3, nu mai luase de 25 de ani un trofeu, a ieșit bine, foarte bine. E fantastic și pentru oraș, oamenii au văzut din nou o cupă acasă, după atâția ani.

- La anul, suporterii pot spera la titlu?
- Nu doar ei, și noi, fotbaliștii, sperăm la așa ceva! Vrem să ne luptăm la campionat, avem echipă bună. Vedem cine va veni, cine va pleca.

- Este o campioană meritorie în Liga 1? Te întreb fiindcă s-a spus că niciuna nu merită titlul.
- Nu e treaba mea, nu vreau eu să comentez. A câștigat Clujul, felicitări, cu jocul lor... Lumea spune că joacă numai lungă, numai defensiv, dar asta e, a învins. La anul sperăm să facem noi aceeași figură, adică să învingem, să luăm titlul. 

"Nu pot pleca după doar un sezon bun"

- Rămâne eșecul, etern, cu FCSB.
- Mda. Rămâne un gust amar. N-au câștigat atâtea generații ale noastre. Chiar nu-mi dau seama ce se întâmplă. Am avut și-n acest an atâtea ocazii de a răpune această echipă. Ori e ceva mental, ori nu știu ce e. Sperăm ca în viitorul sezon să câștigăm.

- Cu cine ai avut cel mai aprig duel în ultimul campionat?
- Au fost mulți jucători. CFR, Steaua, Viitorul, toate aceste formații au jucători foarte buni, am avut de lucru cu mulți.

- Te vezi continuând la Craiova sau ești deschis unui transfer?
- Eu vreau să mai continuu un an, să obțin din nou ceva important cu Universitatea, nu pot să plec după numai un sezon bun, gata, mi-am făcut treaba, mă duc! Eu vreau să am un sezon mult mai bun decât cel ce s-a încheiat, trebuie să dau mai multe goluri, mai multe assist-uri. Eu sunt craiovean get-beget, îmi doresc să aduc și titlul de campioană în Bănie. (râde) În plus, i-am spus lui Alex Băluță că plec după ce o s-o facă el, aștept mai întâi să se transfere el.

- Și dacă ar veni o ofertă cu multe zerouri de la Gigi Becali?
- Am răspuns, cred, mai sus la întrebare. Sunt craiovean, vreau să aduc titlul în Bănie, iese din discuție așa ceva.

"Îmi place presiunea, atunci arăt cine sunt"

- Presiunea e mai mare pe tine, tu fiind din Craiova?
- Nu pot să spun... Mie oricum îmi place presiunea, atunci arăt cine sunt cu adevărat.

- Care rămâne cea mai importantă victorie a ta din sezonul ce s-a încheiat?
- A fost acel 2-1 contra CFR-ului acasă, atunci am dat și gol, iar tribunele vuiau pe "Oblemenco". Bineînțeles, și câștigarea Cupei României.

- Cât de important a fost rolul lui Devis Mangia la echipă?
- Foarte important. Acele trasee nu le făceam noi de capul nostru, Devis a avut un an extraordinar în Bănie. Mister ne-a ajutat enorm, iar pe mine în mod special.

"Am crescut cu aceste cântece și visam să joc fotbal"

- Ce înseamnă România pentru tine?
- Totul. Pentru culorile naționale voi da mereu totul, voi veni mereu cu drag să joc pentru țara mea.

- Ce simți când auzi imnul național?
- Cred că fiecare simte ceva în suflet. E maximum, te face să vibrezi, ți se zburlește pielea când asculți "Deșteaptă-te, române!".

- Dar cum te simți când asculți cântecele Craiovei?
- Le aud de mic, am crescut pe ele. Când eram mic, stăteam lângă galerie și mă gândeam: "Doamne, ce-mi doresc să joc și eu la această echipă!". Mi s-a oferit o oportunitate, de a reveni în Bănie după experiența din Italia, și cred că am făcut o alegere bună întorcându-mă acasă. De departe cea mai bună decizie posibilă, cu toate că aveam propuneri și din afară.

1.200.000 €este cota olteanului pe transfermarkt

700.000 € le-au plătit, în iarnă, craiovenii celor de la Pescara pentru transferul definitiv al fotbalistului

15 goluri
și 4 assist-uri a strâns Mitriță pentru "juveți" în 37 de partide în toate competițiile

3 selecții
are mijlocașul ofensiv la echipa națională

"Am petrecut Ziua Copilului alături de alți copii în cantonamentul naționalei. Eu mă simt încă un copil, la 23 de ani. Când eram mai mic, n-am avut niciodată vreun cadou special, mai mereu am fost în cantonamente"

"A fost un sezon foarte încărcat, enorm de multe meciuri, vă dați seama că nu este ușor. Dar când suntem chemați la echipa națională, trebuie să ne dedicăm României"

"Sunt prieten de foarte mulți ani cu Cristi Manea, ne-am împărțit frățește trofeele în acest an. Nu știu dacă el va mai continua la CFR Cluj. Supercupa va fi un infern pentru ardeleni pe noul "Oblemenco", sperăm s-o câștigăm"

"Nu credeam să fie așa de mare nebunia la Craiova după un trofeu al echipei de fotbal. Bucuria a fost uriașă, noi, fotbaliștii, nu ne așteptam să fim sufocați de iubirea oamenilor"

"Mi-aș dori să ia Argentina Mondialul, iar Messi să fie golgeter. Mă voi uita la competiție, o să urmăresc echipa "pumelor", Brazilia și Spania, în special"

"Voi pleca în vacanță la Barcelona, apoi la Cannes, alături de Băluță și de Bărbuț, plus iubitele noastre. Ne înțelegem foarte bine, totul se leagă cu prietenie, atuul nostru la Craiova e că suntem o familie" Alexandru Mitriță, U Craiova

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
allben
allben  •  12 Iunie 2018, 11:59
Postat de dinamo100 pe 08 Iunie 2018, 10:25

Hai sa fim seriosi, Mitrita e un fotbalist rejectat de fotbalul adevarat (nu l-a mai vrut nimeni prin Italia , unde incepuse el). Talentul lui e bun pe maidanul LIgii I, dar nu are legatura cu ce se joaca la ora actuala in Europa. Exista vreo oferta pentru el de la vreun club din Europa?! Nu cred.

bine ca are dinamo jucatori . Din playout in B la anul cainii ***.....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

observator_federal
observator_federal  •  08 Iunie 2018, 10:35
Postat de dinamo100 pe 08 Iunie 2018, 10:25

Hai sa fim seriosi, Mitrita e un fotbalist rejectat de fotbalul adevarat (nu l-a mai vrut nimeni prin Italia , unde incepuse el). Talentul lui e bun pe maidanul LIgii I, dar nu are legatura cu ce se joaca la ora actuala in Europa. Exista vreo oferta pentru el de la vreun club din Europa?! Nu cred.

Poţi să fi serios (chiar grav) şi când spui prostii... Cum adică "Talentul lui e bun pe maidanul LIgii I, dar nu are legatura cu ce se joaca la ora actuala in Europa"? Dimpotrivă, execuţii ca ale lui Mitriţă, absolut particulare în peisajul trist al Ligii I, ne aduc aminte de fazele din fotbalul mare european.

observator_federal
observator_federal  •  08 Iunie 2018, 10:30
Postat de echilibrat pe 08 Iunie 2018, 08:00

Asta e o prostie. Suporterii Craiovei nu-si alinta echipa folosind numele "Stiinta". Fanii Craiovei folosesc numele echipei dinainte de a se numi Universitatea Craiova - Stiinta Craiova. Stiinta Craiova a fost numele oficial al echipei la un moment dat. In paranteza fie spus, marca "Stiinta Craiova" apartine de clubul Craiovei de liga 1 - fiind scris si pe spatele tricourilor de joc. Asta e una la mina. Doi - in presa anilor 80 Universitatea Craiova era prezentata de multe ori drept "U Craiova" - o prescurtare folosita des.

Ba cea mai răspândită prescurtare (prin ziare în programele campionatelor sau de etapă, ori în programele pentru buletinele Pronosport - vi le mai aduceţi aminte?) era "Univ. Craiova". Pentru Cluj, se prescurta întotdeauna "U Cluj".

Vezi toate comentariile (19)
Comentează