FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV / INTERVIU Luțu a comentat în premieră planul lui Becali de a-l pune antrenor la FCSB: "Şefu', mai aşteaptă 3 ani!" :)

Luţu, care va împlini în august 43 de ani, a renunţat la cariera de fotbalist în 2010
Luţu, care va împlini în august 43 de ani, a renunţat la cariera de fotbalist în 2010

Articol de GSP - Publicat joi, 31 mai 2018 09:00

Ionuţ Luţu îi mulţumeşte lui Gigi Becali pentru încredere, "mă motivează că şefu' vorbeşte aşa frumos despre mine", dar spune că mai are nevoie de o perioadă de timp şi de practică la ligile inferioare sau ca secund în Liga 1 înainte de a deveni „principal” la roş-albaştri. 

Gazeta Sporturilor a anunţat în exclusivitate că Gigi Becali îl pregăteşte pe Luţu pentru a prelua banca tehnică a FCSB-ului în viitorul apropiat, iar în ziua în care a apărut articolul patronul clubului a anunţat: "Da, Luţu va fi antrenor principal la FCSB! O să ziceţi că sunt nebun, dar eu am mare încredere în acest băiat, o să vedeţi ce antrenor scot eu din el".

Gazeta l-a sunat ieri pe fostul mijlocaş: "Sunt plecat din ţară, m-a trimis şefu' până undeva!". Şefu' e Gigi Becali.

"Îi mulţumesc frumos lui şefu'"

Luţu e în momentul de faţă cursant la Şcoala de Antrenori de la FRF, iar anunţul pe care Gigi Becali l-a făcut nu l-a determinat să viseze frumos. "Îi mulţumesc frumos lui şefu', pentru mine contează foarte mult vorbele pe care le-am auzit. Faptul că are încredere în mine e o motivaţie foarte, foarte mare, numai că nu e cazul să luăm în calcul acum această variantă".

"Nu se mai trece ca gâsca prin apă!"

"Eu am antrenat doar la copii şi juniori, sunt încă la cursuri pentru licenţă. Am făcut Licenţa B, apoi Licenţa A şi cred că în ianuarie-februarie 2019 încep Licenţa Pro, care ar dura cam un an. Deci, în primăvara lui 2020 aş putea fi în regulă ca licenţiat", spune Luţu, care dezvăluie şi cum arată în ziua de azi "şcoala" pentru antrenorii români: "S-au schimbat multe în bine, chiar rămâi cu multe lucruri după ce termini un modul. Nu se mai trece, aşa cum se întâmpla în trecut, ca gâsca prin apă".

"Am învăţat multe de la nea Piţi şi Oli"

Luţu nu vrea să se aventureze şi anunţă ce paşi trebuie să urmeze în antrenorat: "Eu trebuie să o iau de jos, fiindcă sunt conştient că am nevoie de experienţă. Fie la Liga a 3-a sau a 2-a, chiar secund la Liga 1, dar trebuie undeva să-mi fac ucenicia". A lucrat cu mulţi antrenori de calitate, dar doi dintre ei i-au rămas aproape de suflet şi spune că filosofia lui de antrenor se va inspira din ceea ce a văzut la ei: "Nea Piţi și Oli sunt antrenori de top, care au realizat ceva, de la care am învăţat multe lucruri pe care şi eu le voi aplica".

"Aş fi privilegiat, vorbeşte non-stop despre fotbal"

Când ar fi gata să preia postul de antrenor principal la FCSB? "Cred că în 3-4 ani. Ştiu că şefu' a zis că m-ar pune direct "principal", dar eu sunt cu picioarele pe pământ, ştiu că am mult de muncă până acolo. Eu, unul, nu mă grăbesc, dar sper să am şi eu ocazia de a ajunge să antrenez Steaua", declară Luţu, care nu doar că nu e timorat că ar urma să-l aibă ca patron pe Gigi Becali, dar vede în acest lucru un foarte mare avantaj. Şi explică de ce: "Aş sta lângă un om care trăieşte zilnic pentru fotbal, care vorbeşte numai şi numai despre fotbal şi care efectiv trăieşte pentru fotbal şi pentru echipa lui, acest lucru ar înseamna un foarte mare atu pentru mine". 

Luțu a făcut "11"-le ideal din foşti coechipieri:
Lobonţ - Contra, Iencsi, Bulent Korkmaz, Raţ - Marius Sava, Trică, Gabi Popescu, Frăsineanu - Dănciulescu, Sabin Ilie

Ce tehnicieni a avut FCSB care nu antrenaseră la nivel bun

1. Constantin Gâlcă
- a preluat echipa în vara lui 2014, pregătise numai echipe de copii şi o formaţie de ligă a III-a în Spania
- a câştigat cu FCSB toate trofeele interne: campionat, Cupa, Cupa Ligii

2. Mirel Rădoi

- a devenit "principal" în vara lui 2015
- nu pregătise nicio echipă, renunţase la cariera de jucător de numai 2-3 luni
- a rezistat numai 4 luni, a ratat şi prezenţa în grupele Europa League

3. Nicolae Dică
- a devenit A1 în iunie 2017, după ce fusese "principal" doar un an la o echipă de Liga a 3-a, SCM Piteşti
- n-a câştigat niciun trofeu, dar a calificat echipa în grupele UEL, dar şi în primăvară

10trofee a câştigat Luţu ca jucător: două în România, unul în Turcia şi 7 în Coreea de Sud 

6 e numărul ţărilor în care Luţu a evoluat ca fotbalist: România, Turcia, Coreea de Sud, Cipru, Kazahstan şi Iordania

"În Coreea le ziceam tuturor Kim şi Lee, iar în Kazahstan, Serghei. Nu-i chema chiar pe toţi aşa, dar majoritatea aveau numele astea, deci mă descurcam. Plus că ştiu engleză, mă descurc şi-n rusă. Turca, în schimb, nu prea s-a prins de mine" Ionuţ Luţu, interviu pentru GSP în 2010

"Ca antrenor, n-aș suporta figurile jucătorilor. Eu nu le-am avut p-astea, am fost băiat modest, cuminte şi aş avea aceleaşi pretenţii"Ionuţ Luţu, interviu pentru GSP în 2010

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
minell73
minell73  •  31 Mai 2018, 19:22

SlugLuțu... Mare om, mare caracter.

adi2008
adi2008  •  31 Mai 2018, 13:22
Postat de simonhalep pe 31 Mai 2018, 10:28

dacă a ajuns să-și numească șoferul antrenor la echipă, înseamnă că nea jiji e în pragul falimentului.

Nu e in niciun prag. Jiji n-are nevoie de antrenor, are nevoie doar de o sluga docila pe banca.

faliment_fc_fcsb
faliment_fc_fcsb  •  31 Mai 2018, 11:13
Postat de rjka pe 31 Mai 2018, 10:54

Să-l pună și pe mache antrenor chiar merita , mânuță sa fie antrenor , la fcsb ca la nimeni doamne ce se întâmpla in fotbalul românesc cât amatorism .

Jiji, MM, Mache, Luțu :))))) Ăștia s-au vrut a fi Steaua Bucuresti. :)))) Ce penibili, și un copil de 2 ani s-ar fi prins că nu e adevărat. Pfff..

Vezi toate comentariile (7)
Comentează