FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Ionuț Badea rupe tăcerea după despărțirea de Concordia » Explicație surpriză pentru rezultatele slabe: "Nu se poate construi nimic așa"

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat duminica, 16 septembrie 2018 18:44

Antrenorul Ionuț Badea, 42 de ani, a plecat de la Chiajna după opt etape și explică de ce gazonul artificial constituie o piedică importantă la clubul din Ilfov.

- Domnule Badea, cum s-a produs despărțirea de Chiajna?
- Sâmbătă dimineață m-am întâlnit cu președintele clubului, Cristian Tănase, și am stabilit să rupem colaborarea. Mi s-a propus rezilierea, conducerea nemaidorind să continuăm, în condițiile unor nemulțumiri continue de când a început acest campionat. Am stabilit despărțirea pe cale amiabilă.

- Pare un pic ciudat, fiindcă vineri seară tocmai Tănase insista că nu se punea problema să fiți demis. Ce s-a schimbat între timp?
- Vineri seară eram împreună când a spus asta, ne-am uitat la Dinamo-Astra. Eram amândoi supărați, d-aia nu am vorbit atunci despre despărțire. Am stabilit-o dimineață. 

- Care e cauza pentru care nu a mers?
- Sunt mai multe probleme care s-au adunat. La meciul cu Astra am greșit că nu am schimbat mai mulți jucători, în condițiile în care adversarul avusese mai multe zile de pregătire, apoi cu Iași am pornit partida cu un autogol. S-au adunat diverse evenimente și au creat situația din clasament. Așteptările prea mari ale conducerii nu au fost îndeplinite și nici nu există răbdare. Asta cred că lipsește la Chiajna, un conservatorism în legătură cu conducerea tehnică. Acolo există o bază de pregătire bună, sunt condiții bune.

- E interesant că spuneți asta, fiindcă unul dintre jucători, Grădinaru, s-a plâns după meciul cu Sepsi de gazonul sintetic, "ne dor genunchii și gambele din cauza lui".
- Chiar discutasem cu conducerea și am transmis că sunt două variante: ori jucători foarte tehnici ori schimbarea suprafeței de joc! Nu se poate construi în condiții normale pe iarba artificială și dacă analizați rezultatele de acasă ale Chiajnei, din ultima vreme, veți vedea că echipa a suferit. Pentru atingerea unui obiectiv mai mare e nevoie de teren și de suporteri.

- Apropo de jucători tehnici, v-ați asumat obținerea unor rezultate cu lotul pe care l-ați avut?
- Da, mi-am asumat lotul deși am stat toată vara cu conducerea clubului și am alcătuit diverse liste cu jucători buni de adus, doar că nu s-au putut face transferurile, au fost prea scumpi fotbaliștii. N-am avut vacanță, am petrecut-o în biroul președintelui clubului căutând jucători, dar cei pe care-i consideram titulari au cerut bani prea mulți.

"Să treacă o perioadă, să mă liniștesc și apoi vreau să antrenez din nou, să vedem ce variante vor exista. Locul 13 din 14 arată rău, dar clasamentul e strâns, se pot schimba multe rapid"
Ionuț Badea, antrenor

3 înfrângeri consecutive
cu 0-3 a înregistrat Chiajna cu Badea. Adversarele: Astra, Iași, Sepsi. Echipa e penultima, cu 7 puncte

Vezi și:  EXCLUSIV Edward Iordănescu se întâlnește azi cu oficialii Concordiei Chiajna » Cum arată oferta clubului și care sunt pretențiile antrenorului

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
126791918017681
Danezul Gramada  •  17 Septembrie 2018, 07:58

Stați liniștiți Chiajna că vine Edward și în 3 etape vă scapă de emoții. Pe urmă își ia prima de instalare și pleacă, poate la Voluntari ca acolo e stadionul cu numele familiei și are șanse să antreneze... 4 etape.

thirteen
thirteen  •  16 Septembrie 2018, 20:18

Asta a invatat ceva de la Daum cat i-a fost secund....s-o dea-n bara...:)).Cel mai hazos a fost cand s-a aratat dezamagit ca nu i-a continuat munca neamtului dupa ce a fost demis...el chiar a sperat sa-l puna pe el .***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează