FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI

EXCLUSIV Jaf ca-n filme povestit de Ianos Bokor, de la Sepsi: „Ne-au luat 3 paleți de laptop-uri! Eu le cer șoferilor să nu iasă din mașină”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 aprilie 2019 14:22

Ianos Bokor, managerul celor de la Sepsi, controlează două afaceri: o firmă de taxiuri și alta de transporturi. El a povestit o întâmplare demnă de scenariu de film de acțiune: cum i s-au furat laptopuri pe care le luase din Viena, cu destinația Germania.

„Acum, afacerea e condusă de soția și de fratele meu. Am împărțit responsabilitatea între ei, doar săptămânal mă mai duc și eu pe la firmă, pentru că, dacă n-aș fi dedicat la echipă 100%, s-ar simți imediat”, a zis Bokor.

A început cu 4 taxiuri și a ajuns acum la 45. Mai are și 60 de camioane. Transportă marfă la nivel internațional, dar recunoaște că este un domeniu în care sunt mari probleme. 

- Au fost greutăți?
- Ca peste tot. În transporturi ești expus multor riscuri. Am totuși băieți buni ca taximetriști, mulți cu o vechime de 7-8 ani. Nu-s nici polițist, să stau să verific cum merge, cât merge, dacă se fură. Mai fac și ei de-o țigară. Dar am zis să fie de-un pachet, nu de mai mult. Iar de la 4 mașini am ajuns la 45. Apoi, din 2007 am început și cu camioanele. De la un prieten am luat ideea. Mi-a explicat tot și mi-am pus și eu capul la bătaie și am început cu 3 camioane. Și de la 3, acum am ajuns la 60. Am peste 150 de angajați. Am făcut afaceri și am reușit să fiu și lângă fotbal.

- Ce cifră de afaceri aveți?
- Peste 30 de milioane de lei. Cumulat, ambele părți. Deocamdată, mai mult nu investesc, pentru că e o instabilitate. E foarte greu pentru firmele de transport din Est. Nu suntem reprezentați cum trebuie și se cam stinge lumina pentru noi. Acum chiar nu e momentul pentru mai multe investiții.

- Nu există și o parte neagră a acestui domeniu?
- Ba da! Sunt jafuri și furturi! Anul trecut am luat marfă de la Viena pentru Germania. Erau laptopuri pe camioane. Iar în Germania, la o parcare privată, au tăiat prelata și au luat 3 paleți de laptopuri, adică sute de bucăți. Marfa era asigurată din fericire. Sunt momente în care șoferii n-au curaj să coboare din mașină, fiindcă sunt hoți cu arme. Iar eu chiar îi sfătuiesc că e mai bine să nu se expună. Viața unui om este mai importantă decât orice marfă. Se mai fură și motorină din parcări, de găști specializate. Vin foarte bine dotați. În câteva minute golesc rezervorul.

VEZI ȘI:

Cine e Ianos Bokor, managerul lui Sepsi Sfântu Gheorghe! Fost fotbalist, acum om de afaceri: „Controalele lui Marin Barbu m-au făcut să investesc în taxi-uri” :)

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
ciclistul
ciclistul  •  10 Aprilie 2019, 20:00
Postat de spanciockfcsb2018 pe 10 Aprilie 2019, 18:10

ei nu pot decat sa ii bage pe patroni la puscarie .. in loc sa ii ajute si sa ajute fotbalul ..

Marile privatizari in plop! In loc sa ii bage pe profesori de exemplu la zdup, ii baga pe amaratii aia de doctori. Si in loc sa se preocupe de marile privatizari, se iau de astia din fotbal... Nu e penibil oare? Chiar exista straini care fac evaziune mare in Romania!

100002473541087
Danut Ognean  •  10 Aprilie 2019, 19:57

felicitari!

869192929839265
Dragos Bargaoanu  •  10 Aprilie 2019, 18:59

Ati uitat sa ne spuneti si ce numar poarta la pantofi, si ce fel de inghetata ii place....Asta e un soi de publicitate mascata!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează