FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA - CFR

EXCLUSIV LPF a trimis o solicitare la UEFA legată de meciul Astra - Craiova » Care sunt cele 2 scenarii posibile

LPF a trimis o solicitare la UEFA legată de meciul Astra - Craiova
LPF a trimis o solicitare la UEFA legată de meciul Astra - Craiova

Articol de , - Publicat sambata, 01 august 2020 18:27 / Actualizat sambata, 01 august 2020 19:55

LPF a trimis la UEFA o solicitare în care întreabă cum trebuie să se procedeze cu meciul Astra - Craiova în special, dar și cu partida FCSB - Astra, care trebuia să se joace luni.

Amânată de mai multe ori din cauza cazurilor de coronavirus, partida Astra - Craiova nu se mai poate disputa până luni, când e programat meciul decisiv pentru titlu, Craiova - CFR, de la 20:30. Luni e ultima zi în care Liga trebuie să transmită la UEFA echipele care vor evolua în Europa sezonul viitor.

Există două variante. Fie Astra pierde la „masa verde”, fie meciul se va putea juca ulterior, după 3 august, dacă nu depinde de el clasamentul de cupe europene. Astra oricum nu are drept de a evolua în Europa, dar un egal cu Craiova ar influența celelalte candidate și lupta la titlu.

Dacă CFR bate Craiova sau Craiova bate CFR, câștigătoare este campioană indiferent de meciul Astra - Craiova.

Dacă va fi egal luni seară, în Bănie, atunci rezultatul meciului oltenilor cu Astra ar influența clasamentul final. 

„Am făcut o solicitare la UEFA să vedem dacă, în cazul în care aceste meciuri (n.r. Astra - Craiova și FCSB - Astra, care trebuia să se dispute luni, dar în situația dată nu se va mai juca) nu vor influenţa clasamentul final, ar putea să se dispute şi după 3 august. Aşteptăm răspuns, am prezentat o argumentație juridică solidă, dar vom avea echipe românești care vor participa în cupele europene”
- Justin Ștefan, secretar general LPF, pentru GSP.ro

Clasament play-off Liga 1:

Suma enormă pentru care Astra trage cu dinții să bată Universitatea Craiova! Planul lui Ioan Niculae

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (108)
510490352811318
Voicu Pop  •  03 August 2020, 10:06

CFR castiga clar in banie. Daca cumva este egal cfr este campioana, conteaza clasamentul din sezonul regulat. Nu se poate da 3-0 pentru prazari din doua motive, trebuie sa aplice regula pentru taoata lumea, nu doar cu dedicatie si doi prima data nus-a jucat din cauza prazarilor. De ce nu au dsat 3-0 atunci! pricepi cartane! da alcoolul iti joaca feste!

prazburg1948
prazburg1948  •  02 August 2020, 22:03
Postat de clujcampion pe 02 August 2020, 06:15

Ce e ciudat in play-off-ul asta e ca, cum apare o echipa de care clona peremisto-pesedista se teme, cum da iama covidu in echipa aia. De parca covidu asta nu ar fi virus ci fertilizator pentru praz....

Voi vorbiti? 26 de cazuri si dupa 3 zile sanatosi tun, fix dupa finala cupei! =))

2102911679735264
Calin Radulescu  •  02 August 2020, 10:31

Cel mai simplu pentru LPF e sa desparta apele... Sa trimita in cupele europene dupa clasamentul de luni seara... Cine e pe primul loc luni seara participa in Champions Leaque. Dupa care sa programeze restantele si dupa restante sa decerneze titlul de campioana a Romaniei... E posibil ca echipa din UCL sa nu fie campioana Romaniei, dar e o situatie de criza, iar in istorie va intra campioana, participarea in UCL oricum nu inseamna nimic ca nu sunt sanse zero la grupe...

Vezi toate comentariile (108)
Comentează