FOTBAL  »  Superliga  »  REGULAMENT

EXCLUSIV LPF pregătește o schimbare șocantă de regulament! Ar urma să dispară Centrele de Copii și Juniori. Prima reacție: "Noi vrem să se desființeze Centrele de Excelență ale FRF!"

Articol de GSP - Publicat joi, 25 mai 2017 11:19

Mâine va avea loc un Comitet Executiv al FRF, iar Liga Profesionistă de Fotbal va cere o schimbare a regulamentului de licențiere.

Potrivit informațiilor GSP.RO, LPF vrea ca echipele din Liga 1 să nu mai fie obligate să aibă Centru de Copii și Juniori.

Astfel, cluburile ar putea să se asocieze cu o școală de fotbal, finanțată de stat, și să ia juniori de acolo.

Astfel, Centrele de Copii și Juniori ale cluburilor din Liga 1 ar putea dispărea, iar echipele ar scăpa de o cheltuială.

"Solicitantul de licență poate prezenta un program propriu de dezvoltare a sectorului de juniori sau un program de dezvoltare a sectorului de juniori derulat în comun cu un club cu activitate exclusivă la nivel de juniori cu care solicitantul de licență a încheiat un acord ce parteneriat în acest sens"prevedere care ar putea apărea în Regulamentul de Licențiere

În plus, în regulament ar urma să fie o prevedere prin care se precizează că juniorul poate pleca gratis de la școala de fotbal la clubul din Liga 1.

"În cazul în care ambele cluburi propun jucătorului unui contract, jucătorul are opțiunea de a alege clubul cu care va încheia contractul"prevedere care ar putea apărea în Regulamentul de Licențiere

Cum răspunde LPF: "Vina e la FRF"

Justin Ștefan, secretar general Liga Profesionistă de Fotbal, a reacționat în privința informațiilor prezentate de GSP, despre care a spus că sunt imprecise. 

"Suntem cei care susținem centrele la Liga 1 și instituirea unor condiții minime de infrastructură și personal pentru ele! Aia trebuia să facem din prima zi, nu să avem regula U21 și să nu avem condiții minime de infrastructură și de personal! Noi vrem să se desființeze Centrele de Excelență ale FRF! Acestea funcționează ilegal și fac concurență centrelor cluburilor din Liga 1"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
sakamoto
sakamoto  •  25 Mai 2017, 18:51

Lpf=incompetentza+coruptzie. Din gresheala in gresheala, spre victoria finala! Somn ushor fotbal romanesc!

spinoza
spinoza  •  25 Mai 2017, 15:49

Desfiintati si FRF-ul, daca puteti!

babahuda
babahuda  •  25 Mai 2017, 14:56

inca un ajutor pt fcsb care NU investeste NIMIC in setorul juvenil ..inca cred ca regulamentele se fac dupa interesul fcsbecali ..prea se lipesc la acest club tot ce se modifica ..gata ,se pune in cui si centrele de copii si juniori ..iorgulescu distruge tot ,dupa el potopu ..mai nociv ca mitica si sandu la un loc ..tace 3 ani si cand iese ,pac ,bum bum cum zice un mare filozof fcsbit sare tot in aer .

Vezi toate comentariile (14)
Comentează