FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - FCSB, LUNI, 20:45, DIGI, TELEKOM, GSP.RO

EXCLUSIV Mesaj clar pentru FCSB: "Va fi luptă pe viață și pe moarte! Nu se poate juca și pentru onoare?"

Articol de - Publicat joi, 03 mai 2018 22:26

Andrei Cristea, căpitanul lui Poli Iași, dă asigurări că moldovenii vor lupta "pe viață și pe moarte" luni seară împotriva celor de la FCSB, de la ora 20:45, meci transmis la TV de Digi Sport și Telekom. Partida este vitală în lupta pentru titlu dintre CFR și FCSB.

- Andrei, ești pregătit pentru derby-ul de luni seară, cu FCSB?
- Vă dau cuvântul meu de onoare că o să fac abstracție totală că am jucat doi ani acolo, că am câștigat două campionate cu Steaua și că am jucat 20 de meciuri pentru ei în cupele europene! Luni seară o să uit că Steaua a existat în inima mea pentru că acum sunt la Iași și trebuie să fac tot ce pot să batem și să ne spălăm păcatele din ultimele luni.

- Dan Petrescu v-a acuzat că nu o să jucați cu Steaua la fel de încrâncenat precum cu CFR, când ați făcut egal, 1-1...
- Știu, știu. Toată cariera m-am ferit să intru în polemici, deci cu atât mai puțin aș intra în conflict cu Dan Petrescu, un antrenor pe care-l respect foarte mult. Dacă dânsul a considerat că trebuie să facă acele declarații, atunci eu nu pot să le comentez. Singurul care poate comenta și discuta pe marginea acestui subiect e mister Stoican. Tot ce pot să spun eu este că îi voi da replica luni seară, pe teren. Vă garantez asta!

"Nu se poate juca și pentru onoare?"

- Multe lume se întreabă ce vă mână în luptă, dacă tot ați pierdut aproape pe linie în play-off.
- Păi, exact aici e problema. Cum să îți pui o astfel de întrebare? Mă simt foarte prost când aud tâmpeniile astea de întrebări. De ce ar trage Iașiul să bată Steaua? Pentru echipă, pentru club, pentru suporteri, pentru onoare! E momentul perfect să ieșim din criză în fața unei echipe mari din fotbalul românesc. Acum trebuie să jucăm 90 de minute la turație maximă și să demonstrăm tuturor că nu facem aranjamente.

- Ai peste 300 de meciuri în prima divizie, ai face așa ceva?
- Niciodată nu o să fac blaturi, niciodată nu o să mă dau la o parte! Niciodată! Țineți minte! Până mă retrag din fotbal nu o să fac vreun blat! Am mai spus asta o dată și-o mai repet. Nu-mi bat joc de cariera mea. Aveți încredere în echipa asta și în băieții ăștia! Chiar dacă nu mai avem un obiectiv clar, o să veți că vom juca la fel ca într-o finală!

- Sunt diferențe între FCSB din sezonul regulat și FCSB din play-off?
- Am jucat atât la Steaua, cât și la Dinamo. O echipă cu tradiție și obiective mari joacă într-un fel în campionatul normal și altfel când vine play-off-ul. Steaua n-a pierdut niciun meci din cele șapte disputate până acum. O să vină cu lecția bine pusă la punct, știe ce are de făcut când intră pe teren. E bine organizată și joacă numai cu gândul la trofee. Am văzut-o cum evoluează în meciurile importante... Sunt convins că adversarii vor fi supermotivați, vor veni să ne bată. Doar că le vom da o replică pe măsură.

"Pintilii are dreptate, Steaua și CFR nu merită titlul!"

- Dacă ai putea transmite un mesaj băieților în vestiar, ce le-ai spune?
- Un meci nu se câștigă cu un simplu mesaj transmis în vestiar. Un meci se câștigă în timpul săptămânii, la antrenamente, iar unii jucători care simt presiunea mare pe umerii lor trebuie ajutați. Poate că e nevoie și de un asemenea mesaj transmis echipei, dar în fața unei astfel de partide motivarea trebuie să fie de două sute la sută! Dacă aș putea să le spun ceva, le-aș transmite: "Băieți, e momentul nostru! Hai să ne spălăm păcatele!".

- V-ați mulțumi și cu un egal?
- În funcție de cum va curge jocul, poate, dar niciodată nu am intrat pe gazon cu gândul la egal. Știu foarte bine forța steliștilor, știu că au mulți fotbaliști care ne pot pune probleme în orice moment. Niciodată nu o să ne putem compara cu Steaua... Uitați-vă câte milioane de euro bagă Gigi în jucători, iar la noi... Cu toate astea, ne vom autodepăși în meciul acesta, mai ales că vrem să demonstrăm și noi că intrarea în play-off n-a fost o întâmplare.

- Flavius Stoican spunea că o să fie un stadion plin cu steliști.
- Păi, când Barcelona merge prin provincie, nu ține tot stadionul cu ea? Așa și cu Steaua. Când merge în deplasare, toată lumea ține cu ea, are jucători excelenți. E normal să se întâmple asta. Chiar dacă publicul o să-i susțină pe ei, noi trebuie să fim concentrați la ce va fi pe teren și să ignorăm ce se întâmplă în spatele nostru.

- Cine crezi că va câștiga titlul?
- Pfff! Greu de spus. Cred că Pintilii a făcut cea mai sinceră și corectă declarație: Steaua și CFR nu merită titlul, pentru că nu fac spectacol, iar publicul asta vrea! În momentul ăsta, cred că Steaua e favorită să câștige campionatul, iar CFR are 40 la sută șanse. Dacă cei de la Cluj nu luau golul ăla pe final la București, etapa trecută, erau ei campioni. Așa, totul se va decide în ultimele etape, prevăd o luptă pe viață și pe moarte! 

5,85 e cota pe care casele de pariuri i-au dat-o lui Andrei Cristea pentru a marca un gol în partida cu FCSB de luni seară

1

16 ani fără o lună au trecut de la debutul lui Cristea în Liga 1, produs pe 1 iunie 2002, FCM Bacău - Bistriţa 2-0

E pe 2 all-time

Dintre jucătorii care se află acum la cele 14 echipe de prima ligă, Andrei Cristea este al doilea în ierarhia numărului de meciuri disputate în Liga 1. Are 327 de partide, bifate în tricoul a 6 echipe: Bacău, Steaua, Timişoara, Dinamo, Braşov şi Iaşi. Singurul peste Cristea e tot un fotbalist din Copou, Cosmin Frăsinescu, ce are în plus 7 meciuri. 

Jucătorii din Liga 1 cu peste 300 de meciuri
Frăsinescu 334
A. Cristea 327
M. Croitoru 317
C. Petre 310

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
1_0_1_0
1_0_1_0  •  04 Mai 2018, 13:49

Povești de adormit copiii. În ce minut te accidentezi stelemistule cristea?

915130541905898
Gabi Simon  •  04 Mai 2018, 12:17

De ce FCSB nu joaca incepind de azi meciurille ,ei mereu trebuie sa joace ultimii de ce nu incep ei din seara asta,si uite asa ei cistiga campionatul nu neaparat sa se rupa cu jocul caci si asa nu merita ,aceia care joaca fotbal mereu sint luati de prosti. Rusine sa va fie celor de la liga,mereu iii sustineti si *** f..***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

masinameaeata
masinameaeata  •  04 Mai 2018, 12:09

Ha, ha, ha! Sa vezi Iasiul cat de concentrata va fi pe teren, pana vor marca fcsb-istii si dupa sa vezi explicatii, cu ne-a batut o echipa cu milionane de euro, etc. Dar, apropo Andrei Cristea, daca jiji baga milioane de euroi in fcsb si nu Steaua, ei nu sunt Steaua, crezi ca nu poate scapa si ceva maruntis si spre echipele mici, gen iasi?

Vezi toate comentariile (22)
Comentează