FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

EXCLUSIV // Mihai Chirica, primarul Iașiului, îl atenționeză pe Rednic: „Mă voi implica!”

Articol de - Publicat luni, 06 ianuarie 2020 10:48

Mihai Chirica a decis să-i dea o mână de ajutor noului antrenor fiindcă este foarte supărat de modul cum a fost tratat Teja: ”A fost lăsat singur de staff și de conducătorii clubului!”

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, crede că Poli a făcut cea mai bună achiziție posibilă aducându-l pe Mircea Rednic. Dar nu acceptă că noului antrenor i se poate cere marea cu sarea în acest sezon, în condițiile în care calificarea în play-off este practic compromisă, și transmite un semnal foarte dur actualei conduceri a clubului.

- Cum se vede, de la Primărie, Poli cu Rednic pe bancă?
- Să știți că Mircea Rednic a fost de la bun început pe lista noastră, imediat după plecarea lui Teja. Cred că va reuși să se apropie cum se cuvine de obiectivele Politehnicii, sper să reușim să-i mai aducem și câțiva jucători de valoare, care să-l susțină. Dorința mea, în acest moment, este să stabilizăm clubul. Sunt toate resursele necesare pentru a rămâne în Liga 1 și a pune bazele noului sezon.

- Iașiul a mai cochetat de-a lungul timpului cu Rednic....
- Noi l-am mai abordat înainte ca dânsul s-o preia pe Dinamo. Își exprimase dorința de a fi manager și chiar de a investi la club în același timp, imediat după degringolada din sezonul trecut cu Horia Sabo. Și cred că ar fi fost o alegere bună atunci, dacă s-ar fi decis pentru Politehnica. În orice caz, venirea sa creează premisele relansării clubului. Măcar să ne stabilizăm din punctul de vedere al clasamentului.

"Îi trebuie un management mai activ" 

- Atunci a preferat Dinamo...
- Dinamo e o dragoste mai veche a domnului Rednic, a preferat să meargă acolo, simțea că e de datoria lui să-și ajute fostul club într-o perioadă tulbure, când domnul Negoiță lua în calcul să și vândă.

- Acum, la negocieri, v-ați implicat și dumneavoastră?
- Nu, s-a ocupat domnul președinte Ambrosie. Dar după revenirea lui din Statele Unite vom încerca să ne reunim cu toții la club și să discutăm.

- Ce așteptări aveți de la noul antrenor, pe termen lung?
- Noi nu-l privim pe Rednic ca pe un Mesia. E un antrenor bun, ca mulți alți antrenori buni din România, dar care nu poate să facă minuni. Îi trebuie susținere, atmosferă, jucători și îi trebuie un management de club mai activ și mai de calitate. Abia atunci cred eu că-i putem cere performanță.

"I-au lăsat sacul cu probleme pe umeri"

- Indirect, e și un reproș la adresa actualei echipe manageriale.
- Eu am mai spus-o. Antrenorului Mihai Teja eu nu-i reproșez nimic. Nici din calitatea de primar, nici din aceea de suporter. Din punctul meu de vedere, el n-a avut alături o echipă care să-l susțină. Mă refer și la staff-ul lui, dar și la conducerea clubului. I-au lăsat tot sacul cu probleme pe umeri.

- Ce anume trebuiau să facă și n-au făcut?
- Eu n-am simțit că după primele eșecuri în serie s-au implicat să-l ajute pe antrenor. L-au lăsat să se zbată și să se frământe singur, în loc să intervină și să-l susțină. Parcă voiau să vadă care e minimum pe care-l poate atinge. Le-am și spus la un moment dat: «Dacă-l lăsați să moară, măcar spuneți-i de la început, ca să știe omul ce-l așteaptă. Altfel, sprijiniți-l! A pierdut vestiarul, ajutați-l să-l recâștige. Nu mai are o relație bună cu titularii vechi, ajutați-l să și-o reclădească. E nevoie de psiholog, aduceți un psiholog!».

"Ambrosie nu s-a scos cu Rednic"

- Aducându-l pe Rednic, se poate spune că președintele Ambrosie s-a scos? A mai dres busuiocul?
- Eu nu cred că s-a scos. A găsit o soluție, dar de scos vedem la sfârșitul campionatului, când vom trage linie. Deocamdată s-a depășit o etapă, îl primesc pe domnul Rednic cu brațele deschise. De data asta mă voi implica mult mai activ decât am făcut-o cu Teja și voi încerca să-l sprijin atât logistic, cât și financiar. Financiar, am mai spus-o și cu alte ocazii, în măsura în care legea îmi permite. O echipă unită găsește mult mai ușor soluții decât una dezbinată.

- Rednic a spus că vine doar să antreneze Politehnica. Îi veți mai propune să și investească?
- Noi îi oferim și posibilitatea de a investi, dacă va dori. Poli nu e un club cu un palmares extraordinar, dar lumea iubește această echipă necondiționat. Acesta ar fi un atu. Nu e cel mai bogat, dar nici cel mai sărac club din România. Nu e cel mai curat, dar nici cel mai compromis, deci, prin urmare, eu cred că e atractiv. 

1,5 milioane de euroeste suma la care se ridică datoriile lui Poli Iași la ora actuală

11e locul pe care-l ocupă Poli în clasament cu 4 etape înainte de finalul sezonului regulat (22 puncte). E la 14 puncte de play-off și la două de retrogradare

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează