FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV „Mircea Lucescu îi lega o cărămidă de picior lui Răducioiu!” » De ce l-a „pedepsit” astfel

Florin Răducioiu, foto: Guliver/gettyimages
Florin Răducioiu, foto: Guliver/gettyimages

Articol de , - Publicat joi, 13 februarie 2020 11:22

Constantin Anghelache (74 de ani), fostul președinte al lui Dinamo, a fost prezent la GSP Live și a dezvăluit metoda ingenioasă prin care Mircea Lucescu l-a făcut pe Florin Răducioiu (49 de ani), chiar la începutul carierei lui, să lovească mingea cu ambele picioare.

Deși inițial s-a ferit să-i pronunțe numele lui Răducioiu, Anghelache a recunoscut în cele din urmă tehnicile de lucru prin care „Il Luce” a încercat să-l perfecționeze pe fostul mare atacant.

„Îmi aduc aminte că niciodată nu apucam să plecăm acasă cu Mircea Lucescu antrenor, pentru că el îi oprea pe cei mici: «Hai, bătrânii acasă! Voi rămâneți aici! Îmi aduc aminte că un jucător foarte bun, nu îi spun numele, că s-ar supăra pe mine, nu putea să dea nici în ruptul capului cu piciorul stâng. Era dreptaci adevărat.

A ajuns Lucescu să îi lege o cărămidă de piciorul drept. Dădea toate baloanele în față ca să nu poată lovi mingea decât cu piciorul stâng. Așa a ajuns jucător de ambele picioare, e vorba despre Răducioiu. Așa a ajuns unul dintre cei mai mari atacanți”, a spus fostul președinte din „Ștefan cel Mare”, la emisiunea GSP Live.

Răducioiu a fost antrenat de Mircea Lucescu la Dinamo între 1986 și 1990. În tricoul „câinilor”, Răducioiu a reușit 29 de goluri în 76 de meciuri.

21 de goluriîn 40 de meciuri a bifat Răducioiu la prima reprezentativă

Citește și:

Constantin Anghelache a fost la GSP LIVE: „50.000 de fani ai lui Dinamo să dea câte 400 de lei”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
394966434424757
Mihai Dinu  •  14 Februarie 2020, 03:13

F.R.Raducioiu singurul jucator roman care a jucat in toate cele 5 mari campionate ale Europei, are Liga Campionilor cu Milan, singurul roman cu 4 goluri la o editie de C.M. (1994), la Nationala un raport fantastic 21 g./40 m. unul dintre cei mai mari atacanti din istoria fotbalului romanesc!

caoradea
caoradea  •  13 Februarie 2020, 16:18
Postat de iobica pe 13 Februarie 2020, 16:13

Lu' Hagi i-a legat o caramida la cap cand erau pe la Brescia , dar acesta nu mai vedea mingea , asa ca au renuntat...

Pacat ca nu l-a antrenat si pe Ilie Dumitrescu...

iobica
iobica  •  13 Februarie 2020, 16:13

Lu' Hagi i-a legat o caramida la cap cand erau pe la Brescia , dar acesta nu mai vedea mingea , asa ca au renuntat...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează