FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Miriuță tânjește după meciurile în cupele europene: "Cine se uită la FCSB? Nu-mi convine că ei sunt unde sunt" » Ce le-a zis jucătorilor la primul antrenament, când avea în mână un șnur cu Champions League

Articol de - Publicat sambata, 21 octombrie 2017 13:56

Antrenorul lui Dinamo, Vasile Miriuță, a vorbit despre șansele echipei sale de a juca în cupele europene și ce simte atunci când o vede pe rivala FCSB câștigând meci după meci în grupele Europa League. 

De asemenea, antrenorul dinamovist n a evitat să discute despre problema numărului de fani, care este tot mai mic de la meci la meci pe "Ștefan cel Mare". 

- Șnurul de la fluier, la antrenamente, cu logo-ul Champions League are vreo însemnătate, e talisman?
- (îl ia între degete) L-am luat de la prima ședință de pregătire a mea la Dinamo și le-am zis jucătorilor: "Uitați, mă băieți! Asta îmi doresc la Dinamo". Sperăm că va veni și timpul nostru, indiferent că voi fi eu sau alt antrenor. Suntem dinamoviști și vrem să ne cânte imnul.

- E frustrant să vedeți FCSB jucând și câștigând în cupele europene?
- Da' cine se uită?! Normal, nu-mi convine ca rivala noastră să fie unde este, dar o felicităm! Nu mă uit la meciurile celor de acolo decât cu 2-3 săptămâni înainte să jucăm cu ei. Nu-mi place să mă uit la partidele lor. Dacă joacă CFR Cluj mă uit cu drag, la Craiova mă uit cu drag, la Viitorul mă uit, atât, așa sunt eu, pe scurt.

- Când va ajunge și Dinamo la nivelul grupelor Europa League măcar?
- Sper că în cel mai scurt timp. Trebuie continuitate, altfel nu poți, indiferent pe cine ai aduce. Îți trebuie un ciclu de doi ani ca să speri la ceva. Mi-aduc aminte ce spunea Mircea Lucescu cândva: "Îți trebuie doi ani ca să faci o echipă solidă să-ți câștige titlul".

- Cum este să jucați acasă cu doar o mână de spectatori?
- Nasol. Nu e plăcut, sincer, să vină o mână de spectatori. Tribunele sunt departe, fanii, chiar dacă te încurajează, nu reprezintă stimulentul acela de care ai nevoie, cum ar fi dacă erau la 15-20 de metri de tine. Pentru adversari e ușor să joace, e cel mai bine. Și mie, când veneam ca adversar în Ștefan cel Mare, îmi convenea, era simplu, fără presiune. Sper să ajungem să jucăm meciurile importante pe Național Arena.

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (27)
gtn5
gtn5  •  22 Octombrie 2017, 08:18

unde e dinamomui in clasament ca nu o mai gasesc,o fi renuntat?muhahahahaha,catei rebegiti mergeti sigur pe drumul rapidului.

spinoza
spinoza  •  22 Octombrie 2017, 02:45

Pizma-i mare! Ani la rand Steaua a facut puncte pentru coeficientii UEFA! Dinamo s-a facut de ras... Atat!

gicab
gicab  •  21 Octombrie 2017, 19:25

Mircea lucescu spunea cândva de 4ani...

Vezi toate comentariile (27)
Comentează