FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Modernizare cu bani europeni la Dinamo » Soluție inedită pentru renovarea bazei de la Săftica

Antrenament la baza din Săftica
Antrenament la baza din Săftica

Articol de - Publicat joi, 10 martie 2016 00:00

"Câinii" vor să refacă baza de la Săftica şi au găsit o soluţie inedită: fonduri UE.

Dinamo a ieşit din insolvenţă şi speră să primească acceptul UEFA pentru a juca în cupele europene în sezonul viitor. Până atunci, Ionuţ Negoiţă i-a pus în temă pe angajaţi că vrea să modernizeze complexul de la Săftica ajutându-se de o finanţare importantă din fonduri UE.

Suma maximă

Surse din club au dezvăluit pentru GSP.ro că roş-albii ar urma să încaseze 200.000 de euro pentru refacerea complexului de lângă București. Aceasta este suma maximă disponibilă în programul de finanțare recomandat de specialiștii pe care i-a contactat Negoiță pentru absorbția de fonduri europene.

Pe lângă aceşti bani, Dinamo trebuie să aducă încă 30%, adică aproximativ 60.000 de euro. Cătălin Petrescu, omul de încredere al lui Negoiţă, este cel care intermediază afacerea şi sunt şanse mari să primească acceptul UE pentru finanţare: "Mai mult ca sigur, Dinamo va câştiga proiectul".

Programul se numeşte "Investiţie în dezvoltarea de activitate neagricolă" şi este dedicat mediului rural.

Totul pentru juniori

Negoiţă doreşte să facă o bază ultraperformantă la Săftica pentru puştii dinamovişti cu terenuri de antrenament, complex de refacere, bază de agrement şi alte facilităţi.

De asemenea, în plan este şi o bucătărie la cele mai înalte standarde, iar "câinii mici" ar urma să îşi mute antrenamentele din Ştefan cel Mare lângă Bucureşti. De renovarea bazei vor profita şi elevii lui Mircea Rednic care se pregătesc şi în prezent acolo.

Arenă pentru Euro 2020

În doar câțiva ani, Dinamo ar putea avea și stadion nou, și cantonament nou, ambele clădite cu investiții majoritar externe. Dacă pentru Săftica banii ar veni de la Uniunea Europeană, arena din Ștefan cel Mare ar putea fi reconstruită cu fonduri de la Guvern.

Asta pentru că Bucureştiul va găzdui 4 meciuri la Euro 2020, iar Dinamo e stadion inclus în program. Elisabeta Lipă, ministrul Tineretului şi Sportului, a anunţat și ea că roș-albii vor avea o casă nouă, fără pistă, cu 30.000 de locuri în tribune.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (143)
vali_titan
vali_titan  •  10 Martie 2016, 20:51

Cu 200 mii de euro renoveaza o debara daca ne luam dupa tarifele de achizitii ale fratelui de la primarie

zecs93
zecs93  •  10 Martie 2016, 17:59
Postat de gerulozaurus pe 10 Martie 2016, 17:54

ba incepi sa ma enervezi, esti prost si nu intelegi sau ce ? am spus ca si tine, logic ca stiu ca Dinamo are patron, tot sciu asta si tu tot o dai de gard ca "nu esti singurul care spune ca Dinamo blablabla"

Da de aia faceai referire in commu ala de primarii si ca Dinamo e legata, hai lasa vrajeala ca nu tine, te-ai udat acolo in centru si acum pui mana ca si cum nmk nu sar fi intamplat, lasa vrajeala asta de GHENCEA !!!

dogred10
dogred10  •  10 Martie 2016, 17:57
Postat de gerulozaurus pe 10 Martie 2016, 17:54

ba incepi sa ma enervezi, esti prost si nu intelegi sau ce ? am spus ca si tine, logic ca stiu ca Dinamo are patron, tot sciu asta si tu tot o dai de gard ca "nu esti singurul care spune ca Dinamo blablabla"

sa stii ca useru ala are dreptate, am vazut si eu cativa *** care spuneau ca DINAMO e echipa primariei si ca Robert Negoita da bani la Dinamo si ca ajuta sectorul 3 echipa Dinamo. Noaptea mintii.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (143)
Comentează