FOTBAL  »  LIGA 1  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Momentul care-i putea schimba viața lui Helmut Duckadam: „Dacă rămâneam în America mă făceam grădinar”

Articol de - Publicat sambata, 01 august 2020 15:15 / Actualizat duminica, 02 august 2020 08:45

Helmut Duckadam, 61 de ani, „Eroul de la Sevilla”, portarul român care a intrat în Cartea Recordurilor, a acceptat invitația de a participa la „Prietenii lui Ovidiu”, emisiune moderată de Ovidiu Ioanițoaia. Acesta a vorbit despre scurta perioadă pe care a petrecut-o în Statele Unite.

- Helmut, marele tău regret rămâne acela că te-ai retras la 27 de ani...
- A fost un ghinion mare pentru că am avut o operație grea. Eu nici nu mai aveam dreptul să lucrez în Poliția de Frontieră. Am fost șapte ani în cadrul Poliției chiar la Nădlac, cu o aprobare specială. Cu acel anevrism, nu prea mai puteam să lucrez.

EXCLUSIV „Ilie Stan și Elena Udrea se iubeau nebunește într-o Dacie” | Declarații în premieră despre o relație NEBUNĂ

- După ce-ai renunțat la Poliția de Frontieră, ai luat drumul Americii.
- Nu mai voiam neapărat să plec în America, dar fosta soție a insistat foarte mult. A insistat pentru copii, ca să aibă un alt viitor. Am cedat până la urmă. Am plecat.... Am primit green-card-ul după cinci zile, dar am făcut o mare greșeală. Așa cum fac toți românii, care-și doresc să aibă proprietăți. Repede am cumpărat o casă, dar nu mi-am găsit serviciu, din care să fac bani. Ce puteam să fac acolo?

- Să te angajezi undeva!
- Limba n-o stăpâneam sută la sută, cetățean nu eram ca să pot să merg în security și să pot să port armă. Muncea soția pe un salariu foarte mic și fetița la fel. Eu nu am putut să mă obișnuiesc... Mergeam în fiecare zi la magazine, la cumpărături, îi duceam cu mașina... Eram gospodina familiei. Probabil că dacă rămâneam acolo mă făceam grădinar, aia îmi place.

EXCLUSIV Ilie Năstase a spus adevărata poveste cu Elena Ceaușescu: „Era rezemată de perete: «Măi flăcău, unde te grăbești așa? Ia vino puțin!»”

- Dar știa lumea cine ești?
- Habar n-aveau cine era Duckadam. Sunt paraleli, n-au nicio treabă! Dacă le spuneam de București și ei îmi spuneau de Budapesta! Nu toți, să nu generalizăm, dar majoritatea... Am cunoscut o femeie la 75 de ani care n-a văzut Grand Canyon, care era la trei ore de mers. Ea din Arizona nu ieșise! Am stat trei, patru ani acolo. Am cheltuit o grămadă de bani pe avioane, dar n-am putut să mă obișnuiesc. Nu era stilul meu să stau pe banii soției.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Regretul carierei lui Daniel Pancu dezvăluit la „Prietenii lui Ovidiu”: „Dădeau 6 milioane de dolari pe mine și am refuzat!”

EXCLUSIV Dezvăluire-bombă a lui Anghel Iordănescu » Ce s-a întâmplat înainte de arestarea lui Gică Popescu: „L-am sunat și i-am spus, Mircea Sandu mi-e martor”

Playtech: BOMBĂ! Ianis Hagi, transferul vieții. Rangers, oferte incredibile primite astăzi: scoțienii sunt siguri


Comentarii (18)
adiro
adiro  •  05 Februarie 2021, 22:56

Era greu la început mai ușor a fost sa lucreze soția și fata pe salarii mic și tu sa cheltui banii pe avioane sa vii in tara . Mai știi când ai ajuns la Steaua , nu te-au putut angaja pt ca aveai doar 4 clase. Câteodată tăcerea este de aur !

p.rares
p.rares  •  05 Februarie 2021, 18:59

Un papagal care nu a muncit niciodata.Noroc cu fraierul de Becali pe care a reusit sa-l mulga de bani ani de zile.La Politia de Frontiera la fel,a stat pe spagi.A stat in USA pe banii sotiei si ai fetei,mi-ar fi si rusine sa mai deschid gura.

1065808933555529
Andrei Preda  •  05 Februarie 2021, 11:51

Ca teleormanii sadea sa lucreze in securiti si sa plimbe jucaria ...munca serioasa si grea , duar pentru cunoscatori ! Si multumiri plus medalii ...

Vezi toate comentariile (18)
Comentează