FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Negoiță e la un pas să vândă Dinamo! Discuțiile sunt avansate, iar viitorul patron merge la FC Voluntari - Dinamo

Articol de - Publicat luni, 05 noiembrie 2018 14:58

Ionuț Negoiță nu renunță la ideea de a vinde Dinamo și negociază zilele acestea cedarea echipei de pe locul 13 din Liga 1.

Conform surselor GSP.ro, șeful de la RIN este în discuții avansate cu armatorul grec Konstantinos Tsakiris, fost patron al Panionios Atena. Acesta a fost invitat de "câini" la meciul de diseară, cu Voluntari și va urmări partida de la tribuna oficială a stadionului din Ilfov.

Tsakiris a venit special în România însoțit de sfătuitorul său pe probleme de sport, Akis Mantzios. Mantzios este un antrenor grec care a pregătit Panionios în perioada în care Tsakiris patrona clubul elen. 

Primul contact dintre Tsakiris și Negoiță a fost în luna aprilie, iar Gazeta Sporturilor a dezvăluit atunci informația în exclusivitate. Discuțiile au fost negate vehement atunci de ambele părți deoarece a fost semnat un contract de confidențialitate care interzice orice discuții publice pe tema vânzării lui Dinamo, contract ce este valabil și în acest moment.

Când GSP a dezvăluit discuțiile dintre Negoiță și Tsakiris, grecul comandase un audit, iar rezultatul financiar l-a mulțumit. Totul a picat la momentul respectiv pentru că Negoiță a mărit imediat prețul cerut în schimbul clubului, lucru care l-a deranjat pe grec. Se pare că acum, forțat și de situația grea în care se află clubul, patronul RIN Hotel a mai renunțat la pretenții și a reluat discuțiile cu Tsakiris. 

CINE ESTE KONSTANTINOS TSAKIRIS

Născut la Atena în 1971, Konstantinos Tsakiris este a doua generație de oameni de afaceri implicați în transport maritim. Divorțat, acesta are 3 fete și vorbește fluent 6 limbi străine. A studiat Inginerie Aeronautică la Londra în perioada 1990-1994. Are grad de locotenent în marină și a făcut mai multă vreme practică pe vasele deținute de tatăl său. Afaceristul are o avere cu bani câștigați în special din afacerile în care familia sa este specializată, dar și din afaceri bancare.

PRIMUL CONTACT CU FOTBALUL

În 2006, la doar 35 de ani, Tsakiris a cumpărat Panionios în schimbul a 3,5 milioane de euro, dar în 2011 a cedat gratis acțiunile clubului după mai multe încercări de a scăpa de clubul din prima ligă elenă, nefiind în stare să mai susțină financiar echipa. 

Presa din Grecia scrie că afaceristul a investit în primul său sezon ca patron 5 milioane de euro, angajându-l ca antrenor pe germanul Ewald Lienen. Tehnicianul avea să ajungă mult mai târziu, în sezonul 2013/2014 și la Oțelul Galați.
Sub patronajul lui Tsakiris, Panionios și-a construit o bază de pregătire nouă la marginea Atenei și a făcut câteva transferuri interesante cum ar fi legenda lui Inter Milano, Alvaro Recoba, sau Fabian Estoyanoff, jucător legitimat la Valencia în perioada 2005-2008.

500 .000.000 €este suma la care e estimată averea lui Tsakiris

1968 este anul în care tatăl lui Tsakiris a înființat compania de transport maritim Navipower Compania Naviera SA. Firma se numește acum Paradise Navigation SA

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (37)
ray51
ray51  •  06 Noiembrie 2018, 09:55

Va-ncredeti in greci?...

zecs93
zecs93  •  06 Noiembrie 2018, 02:42
Postat de para.para pe 05 Noiembrie 2018, 15:47

Pentru hartia asta gigista anul a inceput cu vanzarea echipei Dinamo si-au tinut-o asa pana s-au plictisit si ei de propriile minciuni. Acum ca vine sfarsitul anului, ce s-a gandit hartia gigista, hai sa mai vinem iar pe Dinamo pana nu trece anul. Din penibili in penibili mergeti gigistilor. Banuiesc ca aceasta "stire exclusivista" o sa apara fragmentata in mai multe articolase si pe mai multe zile ca sa va puteti umple hartia cu ceva in lipsa noutatilor de la idolul vostru din Pipera.

Ehhh este un sambure de adevar totusi, echipa a ajuns rau de tot, pe locu 13 ( bine acum dupa victoria asta suntem pe 9 dar provizoriu) si nu cred ca Negoita vrea sa fie partas la o eventuala clasare mai jos de locu 10 !!!

zecs93
zecs93  •  06 Noiembrie 2018, 02:40

atat de interesat este de Dinamo incat n-a venit la stadion, si atat de bogat este acest grec incat nu a mai putut sustine financiar o echipa de mijlocu clasamentului din campionatul greciei pe nume Panionios, nustiu daca si asta e frate cu Negoita la apucaturi, sper sa nu !!!

Vezi toate comentariile (37)
Comentează