FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Până să semneze cu FCSB, Mihai Teja a povestit cu lux de amănunte naufragiul de la Dinamo: "Cum îți așterni, așa dormi!"

FOTO: Gazeta Sporturilor
FOTO: Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat marti, 01 ianuarie 2019 15:03

Mihai Teja, 40 de ani, instalat pe banca FCSB-ului la finalul lui 2018, a acordat un amplu interviu Gazetei Sporturilor în luna octombrie a anului recent încheiat. Pe lângă dezvăluirea problemelor pe care le-a avut la inimă, Teja a vorbit și despre marele regret al carierei sale, faptul că a eșuat pe banca lui Dinamo în 2015.

- Domnule Teja, ați rămas cu un regret dintr-o experiență avută în carieră?
- De la Dinamo. Sigur că nu mi-a convenit că am plecat după un timp atât de scurt, nici n-am avut când să demonstrez ceva! Eram tânăr, îmi doream foarte mult să arăt că eram capabil s-o conduc pe Dinamo, chiar mă bucuram că ajunsesem la un brand de top. Nu s-a putut.

- Cum vedeți ce se întâmplă acum la Dinamo? Echipa a ajuns în lupta pentru salvarea de la retrogradare, vă surprinde regresul?
- Cum îți așterni, așa dormi! Dacă ai o strategie, poți să faci ceva pe un termen mai lung. Așa, de la o lună la alta nu mai e bun antrenorul, nu mai sunt buni jucătorii... Pierdem un meci, îi dăm afară pe toți și aducem alții, batem pe cineva și suntem cei mai buni din România... Nu se poate așa, trebuie să existe un echilibru! Dă-i unui antrenor măcar șase luni! De patru ani, de când am plecat eu de la Dinamo, s-au schimbat zece-cincisprezece jucători la fiecare șase luni!

- Și ce dacă au fost schimbări multe? Nu poate să meargă și așa?
- Se poate, dacă vii cu lista: Neymar, Messi, Hazard, Ronaldo. Geniile nu mai au nevoie să se acomodeze, jucătorii normali trebuie integrați într-o echipă, necesită un timp.

- Există explicația că nu sunt bani la Dinamo, că Negoiță e zgârcit. E corectă?
- Nu, nu am simțit problema banilor deloc, dimpotrivă, salariile erau la zi! Cele mai multe salarii erau de patru mii, cinci mii. Mai erau jucători care săreau la șase sau la șapte mii. Clubul era în insolvență atunci, azi sunt salarii mai mari. Nu s-a plâns nimeni de lipsa banilor cât am fost acolo, din acest punct de vedere e un climat foarte bun la Dinamo, jos pălăria! Și mă refer inclusiv la perioada de după plecarea mea, că mai știu ce s-a petrecut.

Mihai Teja și-a început cariera de antrenor principal la U Cluj. A mai fost pe bancă la naționala U21, la Dinamo, Pandurii și Gaz Metan Mediaș. Teja a fost "secund" la FCSB în mai multe rânduri, în timpul mandatelor unor tehnicieni precum Cristiano Bergodi, Gică Hagi, Marius Lăcătuș sau Dorinel Munteanu, fiind, de asemenea, secundul lui Rednic la Dinamo. 

Vezi și: INTERVIU EXCLUSIV Mihai Teja, dezvăluiri în premieră: "N-am avut bani de operație. M-am retras din cauza unei boli rare la inimă"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
952030968311337
Pavel Danut  •  02 Ianuarie 2019, 12:54

Mihăiță în Aprilie să îți cauți de muncă că vei fi somer ,că te va concedia antrenorul gigel cel mai mare Fariseu şi Bârfitor din Fotbalul Românesc !

luker
luker  •  01 Ianuarie 2019, 16:39

Apropo, intrebarile jurnalistului sunt magistrale. Absolut. De aia mergi la Facultati ani de zile. Daia au salarii mari. Daia meseria asta o sa dispara.

luker
luker  •  01 Ianuarie 2019, 16:37

Teja e mai slab ca Dica. I se cer pareri acum. Vorbeste de parca s’ar pricepe la ceva. Stai sa ajung la 9p de Cfr si e pe daras daca “posesia” nu il ajuta. Cand ajungi la un club mai maricel si te aud unu mai destept ce debitezi, te lasa sa pleci pana nu incurci efectiv pe toata lumea. Asta s-a intamplat la Dinamo, atat cu Teja cat si cu Niculescu. La Fcsb o sa antreneze max 2 luni. Hai poate 3 ca vrea imparatu asa. Trebuia sa ramana la Gaz cativa ani. Avea liniste multa acolo si poate invata sa antreneze.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează