LIGA 1  ·  DEZVĂLURI

EXCLUSIV Partea întunecată din istoria roș-albastră cine o moștenește? Talpan sau Gigi? » Povestea celui mai FAIMOS ABUZ al Stelei lui Ceaușescu

Stadionul lui FC Bihor
Stadionul lui FC Bihor

Luni, 10 Aprilie 2017

Becali sau Talpan, deținătorul palmaresului “militarilor”, nu capătă doar Cupa Campionilor, ia la pachet și episoade “negre”, așa cum a fost un meci din 1988, prelungit până au câștigat roș-albaștrii! 

Atunci, la Oradea, Steaua a întâlnit-o pe FC Bihor într-un context incredibil. Echipa ardeleană era considerată "Steaua 2" în acel moment, iar roș-albaștrii erau neînvinși din iunie '86 și aveau în primul "11" fotbaliști precum Hagi, Lăcătuș, Belodedici, Ilie Dumitrescu sau Balint.

Dar orădenii nu s-au predat. Și în minutul '85 conduceau cu 2-1. Finalul a fost însă apoteotic.

Cei implicați în acel meci cu cântec relatează secvențe jenante: "Portarul Lăzăreanu s-a dus și i-a băgat mâna în gât lui Costică «Vâlcea». Arbitrul i-a zis «Marcele, ce vrei să fac? Așa trebuie să fie!». Era ordin clar să ia Steaua punctele. Situaţia se complicase fiindcă nimeni nu se aștepta să conducem noi și să fie nevoie de așa ceva. Eu, când mă gândesc la acel joc, am impresia că am câștigat, că am bătut-o pe Steaua”.

Practic, meciul a fost prelungit până când Steaua a reușit să întoarcă scorul și să pună astfel o nouă bornă în seria extraterestră de 106 meciuri fără înfrângere!


Arbitrul acelui meci, Gheorghe Constantin “Vâlcea”, rememorează finalul partidei și prezintă un scenariu nerostit până în ziua de azi.

Citește toate detaliile și mărturiile celor implicați în zori la chioșcuri sau online - AICI - după ora 00:00, în Gazeta Digitală!Prima reacție a Andreei Berecleanu după ce a fost înlocuită la Observator! „Nu voi accepta...„

Libertatea

Comentarii (47)

Marta Laviniu  •  29 Martie 2019, 16:09

Ce frumos e să spui povești...nimeni nu spune că între golul lui Hagi și cel al lui Balint au trecut doar 5-6 minute! Și asta o spun din postura de spectator la acel meci în peluza de la tabelă!

iobag  •  10 Aprilie 2017, 22:00
Postat de Andrei Kolozsi pe 10 Aprilie 2017, 10:05

deci daca o echipa mica se apara disperat pentru a obtine o victorie mare , inseamna ca trebuie furata cu un 11 m imaginar decimata psihic si apoi rapusa. Bravo iobag...mentalitatea ti -este precum numele!

Tu esti normal ma? Ce victorie mare ai cand bagi fundul in poarta si pacalesti fotbalul? Ati incercat si fotbalul v a pedepsit, ce atata milogeala?

Eugen Qy  •  10 Aprilie 2017, 15:17
Postat de Neculaescu Mircea pe 10 Aprilie 2017, 11:39

bai *** povestiti despre dinamo a voastra ca sunt volume intregi.

N-ai inteles IDEEA e ca TREBUIE DISCREDITATA INTREAGA ISTORIE A ROMANILOR cu bunele si cu relele ei ! Si buninteles CEA mai lovita echipa TREBUIE sa fie SYTEAUA 9CUM ALTFEL!???)...ti se face sila de slugile Sorosiste !!!!!!!

Vezi toate comentariile (47)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
12:00 Tenis, WTA

Turneul din Dubai

Digi 2
21:30 Fotbal, Premier League

Manchester City - West Ham

Eurosport
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

Atalanta - Valencia

Digi 2, Telekom 2, Look Sport
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

Tottenham - RB Leipzig

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1