FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // EXCLUSIV Lukasz Gikiewicz, polonezul lui Gigi Becali, în conflict cu Gaz Metan și cu impresarul. Agent: “Am depus azi actele la FIFA să-l suspende”

Lukasz Gikiewicz +1   FOTO
Lukasz Gikiewicz

Articol de - Publicat joi, 01 august 2019 12:48

Oficial, atacantul polonez Lukasz Gikiewicz se pregătește să semneze astăzi un contract cu FCSB, după ce va trece vizita medicală. Fără știrea publicului, însă, viitorul jucător al echipei lui George Becali este implicat în acest moment în două conflicte legale complicate.

Acum două zile, în direct la TV, George Becali anunța:

“Mâine o să vină un atacant polonez, mi l-a propus cineva. A vrut Edi Iordănescu să îl ia la Gaz Metan, dar nu s-au mai înțeles. Am zis că îl iau eu şi îi fac contract pe performanţă. Are 30 de ani și 1,90 metri. Nu știu cum îl cheamă. Lukasz M cred”.

Ce nu a spus Becali este faptul că atacantul polonez Lukasz Gikiewicz a trecut - de fapt - printr-o experiență bizară în România, cu doar două săptămâni înainte de a negocia cu FCSB.

Gikiewicz a acceptat oferta, dar Gaz Metan nu l-a mai vrut

Potrivit avocaților jucătorului, la începutul lunii trecute, fotbalistul a fost pentru câteva zile fotbalistul lui Gaz Metan, însă clubul din Mediaș și-a bătut joc de el.

La finalul lunii iunie, prin intermediul impresarului român Andrei Balmos (un agent stabilit în Marea Britanie), jucătorul polonez Lukasz Gikiewicz a primit pe email un contract de muncă cu o durată de doi ani din partea clubului Gaz Metan Mediaș.

“Contractul oferit de club nu avea nevoie de semnături. Jucătorul a acceptat pe mail, deci - conform legilor FIFA și legilor elvețiene - contractul devenea valid. Comunicarea și oferta au fost trimise de Valentin Iordănescu (n.red. - avocat-verișor al lui Edward Iordănescu). Metadata din documente arată clar că actele erau trimise de el”, explică pentru Gazetă Gheorghi Gradev, un avocat bulgar care-l reprezintă pe fotbalistul polonez în conflictul cu Gaz Metan.

lukasz gikiewicz

După ce și-a dat acordul să vină la Gaz Metan, polonezul a așteptat în zadar un răspuns de la clubul român. Emailurile trimise de el - spune avocatul bulgar - s-au lovit de tăcere timp de două săptămâni.

În aceste condiții, Gikiewicz a decis să vină în România și să se prezinte la antrenamentele lui Gaz Metan. Biletele de avion au fost plătite chiar de el, întrucât clubul nu putea fi contactat.

Inițial, jucătorul a mers la sediul Gaz Metan menționat în documentele oficiale. Acolo, surpriză, nu exista niciun birou al clubului. Gikiewicz a mers apoi la bază.

Situație penibilă la sediul-fantomă al clubului

“Jucătorul s-a lovit de o situație penibilă. A ajuns la Mediaș, la bază, dar acolo cei de la club au spus că el nu are de fapt niciun contract cu Gaz Metan și că nu are ce căuta acolo. L-am contactat pe Valentin Iordănescu, dar el a spus că oferta primită de jucător în numele clubului era falsă. A insinuat că a fost întocmită de impresarul Andrei Balmos. E o minciună întrucât avem dovezi clare privind comunicarea ofertei chiar de către Iordănescu. În plus, contractul oferit lui Lukasz este identic-identic cu cele semnate de jucătorii străini de la Gaz Metan” spune avocatul Gradev

Zilele trecute, avocații lui Gikiewicz au anunțat clubul Gaz Metan că, în condițiile tratamentului la care a fost supus jucătorul, contractul devine nul. În plus, Gaz Metan va fi reclamată la FIFA pentru încălcarea regulamentelor internaționale de transfer.

“Vom cere compensații la FIFA. Nu vă pot spune suma”, declară Gradev.

Impresar: „L-am reclamat la FIFA”

Gazeta l-a contactat și pe agentul Andrei Balmos. Acesta nu a dorit să intre în prea multe detalii:

“Mă pregătesc să urc în avion. Eu am depus azi actele la FIFA să îl suspende pe jucător. A negociat cu Steaua fără știința mea”.

Balmos este supărat că, după ce a avut mandat exclusiv pentru a trata aducerea lui Gikiewicz în România - mandatul expiră pe 9 august - , jucătorul nu s-a mai folosit de serviciile sale în negocierile cu FCSB.
Informat despre actul lui Balmos, Gheorghi Gradev a declarat:

“O să-l sun și eu pe Balmos. Nu poate să facă nimic la FIFA. Impresarii nu mai au putere de 4 ani. Jucătorul putea să negocieze singur cu cine voia indiferent dacă a dat mandat altcuiva”.

Contactat de Gazetă, Ioan Mărginean, administratorul special de la Gaz Metan, a refuzat să discute pe tema conflictului cu polonezul: “Nu vorbesc decât la conferințe și la televiziuni. Am treabă, mă țineți din treabă. Dați-mi o temă și facem sâmbătă o conferință de presă”

Edward Iordănescu și oficialii FSCB nu au putut fi contactați.

Citește și:

Caz unic! Gigi Becali a anunțat transferul: „Nici nu ştiu cum îl cheamă! A semnat pe 6 luni”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
setrannn
setrannn  •  01 August 2019, 15:57
Postat de pugliesi pe 01 August 2019, 15:53

Voi nu aveti nevoie de fundas. Il aveti deja pe Talpan cu poșetă.

=)) lasa-i ma ca sunt fericiti ca au castigat si ei derby-ul cu CS Mihai Bravu =))))

pugliesi
pugliesi  •  01 August 2019, 15:53
Postat de steaua.libera pe 01 August 2019, 15:27

Poate juca fundas stanga polonezul asta? Dar fundas dreapta? :))

Voi nu aveti nevoie de fundas. Il aveti deja pe Talpan cu poșetă.

steaua.libera
steaua.libera  •  01 August 2019, 15:27

Poate juca fundas stanga polonezul asta? Dar fundas dreapta? :))

Vezi toate comentariile (7)
Comentează