FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Portretul lui Sean McDermott, noul portar al lui Dinamo! Marele vis după transferul în România

Articol de - Publicat joi, 31 ianuarie 2019 16:10

Sean McDermott vrea să strălucească la Dinamo pentru că a-și îndeplini două visuri: titular la naționala Irlandei și să meargă cu verzii la turneul final de anul viitor. Portarul a semnat în urmă cu două săptămâni cu Dinamo, după mai multe tergiversări, și a apucat să debuteze în prima echipă a "câinilor" în ultimul amical din Antalya, cu Dinamo Moscova (0-2).

Dacă atunci nu a putut face minuni între buturi, la antrenamentele ce-au urmat goal-keeper-ul i-a impresionat pe oficialii clubului.

Stilul Lobonț și Dolha

"Are calitate, e foarte bun, e pregătit să intre titular în orice moment, ne-a plăcut tuturor de el. Are un joc de picior foarte bun, atitudine, cum aveau Lobonț și Dolha", l-a caracterizat Ionel Dănciulescu pentru Gazeta Sporturilor. Aceleași referințe pozitive au fost expuse și de către ceilalți "câini".

Fotbalistul de 25 de ani a fost recomandat pentru paradele sale, pentru faptul că se simte confortabil în jocul de picior și este tipul care știe să-și dirijeze apărarea.

Star în Norvegia

Sean a fost convins cu greu și după tratative dificile să lase Norvegia, acolo unde era titular la Kristiansund (locul 5) pentru Dinamo, fiindcă vrea nu doar să rămână în radarul selecționerului Irlandei, Martin O’Neill, dar și să se impună ca titular acolo.

"Am jucat în topul ligii norvegiene, am avut parte de expunere în media, sunt obișnuit cu presiunea, iar scouteri din Germania, Belgia, Danemarca și Anglia stau mereu cu ochii pe acest campionat. Nu mi-a fost deloc rău în Norvegia", a mărturisit McDermott.

Desemnat fotbalistul anului 2017 de către fanii lui Kristiansund, Sean a ales totuși, în cele din urmă, Dinamo București pentru a progresa și a încerca să devină numărul 1 la echipa națională și să dea marea lovitură, calificarea cu Irlanda la Euro 2020. Cel puțin asta le-a transmis "câinilor".

A depășit doi, e la un pas de locul 1

În partea secundă a lui 2018, McDermott a prins lotul "băieților în verde" în 4 meciuri, fiind rezervă neutilizată. Ambițios, i-a depășit pe Westwood (Sheffield Wednesday) și Elliot (Newcastle), e la același nivel cu Doyle (Hearts), dar titular e Darren Randolph (Middlesbrough).

Sean (1,85 metri înălțime) e cel mai tânăr dintre toți, singurul portar din lotul lărgit sub 30 de ani. Țintește ca în 2019 să debuteze la prima reprezentativă, apoi să ajungă cu Irlanda la Euro 2020, țara sa împărțind aceeași grupă cu Elveția, Danemarca, Georgia și Gibraltar. 

10 selecțiiare Sean la loturile naționale ale Irlandei: 6 la U21, 3 la U19 și una la U17

106 meciuri a adunat portarul în competițiile din Norvegia: 88 în prima divizie, 11 în cea secundă și 7 în Cupa Norvegiei, pentru Sandnes, Start, Ullensaker și Kristiansund

39 de goluria încasat irlandezul în 29 de meciuri în tricoul lui Kristiansund

Puteam da peste el!

Sean este născut la Kristiansand, din mamă norvegiancă și tată irlandez. El a fost convocat la reprezentativele de juniori ale Irlandei, dar apoi, până la jumătatea anului trecut, a dispărut din radarul naționalei mari, iar portarul a luat în calcul chiar și ideea de a juca pentru selecționata Norvegiei, viitoarea adversară a "tricolorilor" în campania pentru Euro 2020.

"Întotdeauna am jucat pentru Irlanda, la juniori, mă vedeam acolo și la echipa mare. Dar dacă nu voi fi chemat, iar Norvegia mă va apela, atunci o voi lua în considerare", a declarat McDermott pentru The Sun anul trecut. 

Educat la Arsenal

Irlandezul a ajuns la Arsenal Londra la 15 ani, în urmă cu un deceniu, și a petrecut trei ani printre "tunari". "A fost ceva extraordinar pentru mine și pentru educația mea, orice fotbalist și-ar dori o astfel de școală", a comentat Sean. El a mai fost împrumutat la Leeds United, după care a revenit în Norvegia: Sandnes Ulf, Start, Ull/Kisa și Kristiansund. 

"Portar de 10"

Irlandezul și-a ales numărul pe care-l va purta în alb-roșu: 55. El și-a motivat opțiunea atunci când le-a transmis dinamoviștilor: "Cinci cu cinci fac zece, vreau să fiu un portar de nota 10!". Sean își poate demonstra valoarea începând de luni seară, din meciul cu Iașiul lui Stoican. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
kordell
kordell  •  01 Februarie 2019, 04:17
Postat de dd.x pe 31 Ianuarie 2019, 21:24

'domnii' gesepe vad ca faceti diferente si sunteti partinitori.. nu vedeti bre ca nenea asta face comentarii vadit rauvoitoare si jignitoare??? BANATI-L!

Ignora-l frate , il doare mai tare daca-l ignori .

comedy.central
comedy.central  •  01 Februarie 2019, 03:13
Postat de dinamo_forever_77 pe 31 Ianuarie 2019, 16:59

Mai jos, aveti expunerea prostul site-ului. Viata sociala a acestui individ este egala cu 0. Cand il cauti este cu DINAMO in gura si cu ..... Si cand te gandesti ca astfel de specimene trebuie sa ne plateasca pensia la batranete. Vai de noi !

Politica *** a gsp.ro de a incuraja detractorii gigisti idioti si de a-i bana pe cei care le raspund pe masura este cunoscuta peste tot! ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dd.x
dd.x  •  31 Ianuarie 2019, 21:24
Postat de moartea_din_vaslui pe 31 Ianuarie 2019, 16:28

Săracul a crezut că vine la Dinamo Kiev, când colo.. e la Minamo Prăbușirea :)))))))))))))))))))))

'domnii' gesepe vad ca faceti diferente si sunteti partinitori.. nu vedeti bre ca nenea asta face comentarii vadit rauvoitoare si jignitoare??? BANATI-L!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează