FOTBAL  »  Superliga  »  CSM POLI IAȘI

EXCLUSIV Președintele lui CSM Poli Iași, nemulțumit de prestația lui Găman din meciul cu Sepsi! 4 lucruri explicate de oficialul moldovenilor + azi se prezintă la Comisia de Disciplină

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 decembrie 2017 11:37

 Poli Iași a ratat o ocazie uriașă de a restabili contactul cu grupul echipelor din play-off, pierzând la Brașov cu Sepsi Sf. Gheorghe (1-2). Moldovenii sunt la 6 puncte de locul 7 și-au încheiat meciul de luni seară din nou cu un om în minus pe teren.

A fost eliminat Jagodinskis în minutul 90, însă specialiștii de la televiziunile de sport au admis că arbitrul George Găman s-a pripit când a arătat direct cartonașul roșu.

Ieșenii au de gând să înainteze un memoriu la CCA pentru a acuza eliminarea fotbalistului lui Flavius Stoican după o presupusă lovitură aplicată în figură lui Damian, reluările TV arătând că n-a fost vorba de așa ceva. Azi susțin cauza în fața Comisiei de Disciplină. Președintele ieșenilor, Adrian Ambrosie, a explicat pentru GSP.RO cele 4 lucruri care vor fi discutate.

"Suntem nemulțumiți de maniera de arbitraj. Pornim de la faptul că meciul s-a disputat pe un teren care nu face cinste Ligii 1. De aici vreau să plec. Liniile nu se vedeau, era gheață. Nu se putea! A fost un teren impracticabil. Dacă vrem să creștem calitatea fotbalului nu putem juca pe astfel de terenuri.

gazon
Suprafața de joc de la partida Sepsi - CSM Poli Iași a fost una foarte grea (FOTO: Bogdan Bălaș)

Al doilea lucru e legat de faptul că se vede clar pe reluări că arbitrul nu a arătat că nu a fost absolut nimic la acel penalty. Apoi a revenit, a întors decizia și a arătat 11 metri. Plus că mai e o chestie care trebuie menționată. Portarul nostru a dat dovadă de fair play și a trimis mingea în afara terenului. Dar dacă degaja mingea, ajungea la Cristea și înscria. O discuție ipotetică. Ce se întâmpla? Ce decizie lua domnul Găman? Noi am fost fair-play. În plus el s-a dus la Nikolici și l-a întrebat dacă a fost lovit. Normal că a zis că da și imediat a dictat 11 metri. Bazat pe ce?

gaman1
Într-adevăr, George Găman ridică mâinile, făcând semne că nu a fost fault 

penalty nikolici
A revenit asupra deciziei, și a dictat penalty, corect, pentru că NIkolici a fost călcat (Captura TV Telekom)

A treia problemă este faultul în atac la golul marcat de Astafei. Tot Nikolici a sărit, i-a dat cu cotul lui Frăsinescu, mingea a ajuns la Astafei, care a și înscris. Deci a fost fault în atac în primă fază și nu a fost semnalată.

fault in atac nikolici
Faza care a precedat execuției lui Victoraș Astafei de la golul 2 al celor de la Sepsi (Captura TV Digi Sport)

A patra problemă este faza eliminării jucătorului nostru. Pe același principiu. Un jucător se tăvălea pe jos, trebuia să primească galben pentru simulare, dar domnul Găman a eliminat jucătorul nostru, care l-a atins la mână pe fotbalistul lui Sepsi. Pentru ce a dat roșu? La fel, a întrebat jucătorul lui Sepsi dacă a fost lovit.

iasi eliminare1
Prima lovitură a lui Jagodinskis asupra lui Damian. Nu are intensitate și este undeva în zona abdomenului 

iasi eliminare2
A doua lovitură pare a fi în zona feței, însă pe reluări nu se poate observa dacă mâna lui Jagodinskis atinge fața jucătorului de la Sepsi 

Mențin ideea că avem nevoie de arbitraj video și că trebuie ca la conducerea CCA să vină un român. Unul care să cunoască situația reală. Nu să stea mai mult prin deplasări. Azi mergem la comisie să susținem cazul lui Jagodinskis, cel care a fost eliminat.

Venim cu proba video că nu s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat. Probabil că noi am fost considerați incomozi, nimeni nu se aștepta ca Iașiul să formeze o echipă care să se bată cu granzii, acest lucru i-a speriat. Noi îi anunță pe cei care au probleme împotriva noastră că ne vom bate până la ultima șansă matematică pentru play-off", a zis Adrian Ambrosie pentru GSP.RO.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
haideusicfr
haideusicfr  •  13 Decembrie 2017, 19:53

Eu cred ca are "cineva "ceva cu voi. Va plangeti meci de meci. "***"Astafei v-a pedepsit. Sa nu mai fiti asa crizati.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mosvasile
mosvasile  •  13 Decembrie 2017, 14:05

Arbitru moale!Da penalty dupa ce face "sedinta"cu jucatorii,iar cand l-a eliminat pe ala,vinovat e tusierul ca i-a zis gresit si el insusi, ca iar a facut sedinta!

dodormn
dodormn  •  13 Decembrie 2017, 13:52

:)) asta e regula acum...in fine. Bucura-te ca sunteti in play-off. Vedem diferit lucrurile.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează