FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - FCSB, AZI, 20:45, DIGI, TELEKOM, LOOK, GSP.RO

EXCLUSIV Primarul Iașiului încinge spiritele înainte de Poli - FCSB: "Ca orice român, am început să țin cu Steaua din '85-'86" » Marea dorință pentru meciul de diseară

Mihai Chirica are 47 de ani și este primarul municipiului Iași din mai 2015, atunci când a preluat funcția ca interimar, apoi a fost ales pentru un mandat de 4 ani, în iunie 2016 // FOTO: Sportpictures.eu
Mihai Chirica are 47 de ani și este primarul municipiului Iași din mai 2015, atunci când a preluat funcția ca interimar, apoi a fost ales pentru un mandat de 4 ani, în iunie 2016 // FOTO: Sportpictures.eu

Articol de - Publicat luni, 07 mai 2018 17:14

Într-un interviu EXCLUSIV pentru GSP, Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, se declară un fan al roş-albaştrilor, dar e sigur că Poli le va pune probleme steliștilor în această seară şi respinge orice speculaţie că reprezentanta oraşului său va face favoruri echipei lui favorite

Iaşiul fierbe. În Copou vine Steaua şi meciul a stârnit un interes uriaş. S-au vândut deja 10.000 de bilete, peste 80% din capacitatea stadionului, iar miza e una imensă pentru trupa lui Dică.

Trebuie să nu piardă meciul pentru e reveni pe primul loc şi ar trebui să câştige ca să păstreze în continuare şanse mari la cucerirea titlului.

Poli Iaşi a fost acuzată în mod direct de către Dan Petrescu că nu va juca împotriva FCSB-ului cu aceeaşi intensitate ca atunci când a avut-o în faţă pe CFR.

Tocmai pentru că există tot mai multe suspiciuni în jurul acestui joc, Gazeta Sporturilor l-a contactat pe primarul Iaşiului, Mihai Chirica, recunoscut în oraş şi nu numai ca un personaj extrem de pasionat de sport, în general, şi de fotbal, în special. N-a răspuns iniţial apelurilor ziarului, dar a revenit chiar el cu un telefon:  "Eram prins când m-ați sunat, probleme locale, ce să facem?! Apoi, am dat o fugă până în biblioteca Universității. Acum am câteva minute la dispoziție, cu ce vă pot ajuta?".

- Domnule Chirica, sunteți un pasionat de sport...
- Aşa este, în special de fotbal. Chiar dacă sunt prins cu problemele administrative de la primărie, atunci când am timp chiar joc fotbal la nivel de amator. Mai bag și un minifotbal din când în când. Nu e nicio rușine să recunosc că mă duc să joc fotbal, nu văd de ce ar fi. Mai îmi place şi rugby-ul foarte tare. Şi mai fac, din când în când, box. Politic, evident, nu vă gândiţi la box adevărat! Sportul e un mod de viață care modelează caracterele, iar cei mici ar trebui să se apuce serios de sport dacă vor să aibă un mod de viață sănătos. Credeți-mă că mai bine dăm bani copiilor care fac sport decât să stea de pomană acasă și să nu facă nimic!

"Să ștergem cu buretele erorile severe!"

- Luni seară, Iașiul se pregătește de un nou meci important în campionat.
- Da. Din punctul meu de vedere, poate cel mai important meci al acestui sezon! Meciul în care băieții pot spăla toate eșecurile din play-off, dureroase și rușinoase din ultima vreme. Voi fi prezent pe stadion și cu siguranță voi susține echipa locală a orașului pe care-l reprezint.

- Sunteți dezamăgit de situația din acest moment a echipei? Fără victorie după șapte meciuri!
- Evident că sunt ca orice suporter și microbist din acest oraș. Dar un meci mare în partida cu Steaua, o victorie împotriva uneia dintre cele mai bune echipe din campionat ar mai șterge cu buretele eșecurile severe pe care le-am suferit în ultima perioadă.

- Cei de la Cluj au acuzat-o pe Poli că va face jocuri dubioase pe acest final de campionat!
- Am văzut, dar vă garantez că fotbalul se joacă doar pe teren și e momentul să demonstrăm că nu întâmplător am ajuns în play-off! Noi nu stabilim campioana, nu reglăm clasamentul. Noi vom juca pentru o victorie și pentru a uita meciurile trecute ale căror rezultate nu ne-au picat deloc bine.

- Atât Flavius Stoican, cât și Andrei Cristea promit că-și vor da viața pentru o victorie în acest meci.
- Sunt două voci importante ale vestiarului și e normal ca echipa să fie mobilizată de discursurile celor doi. Am încredere mare în această echipă și luni seară le voi ține pumnii din tribună. Am arătat în multe meciuri din sezonul ăsta că putem pune probleme echipelor cu care am jucat, cred că același lucru trebuie să-l arătăm și în această partidă cu Steaua.

"Nu dau buzna în vestiarul echipei"

- Vă gândiți să mergeți să le transmiteți un mesaj băieților înainte de acest meci?
- Am vorbit deja cu președintele executiv, domnul Ambrozie, situația este una bună la echipă. Credeți-mă că nu vreau să dau buzna în vestiar, am o rezervă în sensul acesta. În plus, nu-mi place să intru în casa omului dacă nu sunt chemat. Nu e vorba de o ruptură între mine și echipă, exclus așa ceva!, dar prefer să-mi văd de treaba mea. Dacă jucătorii au nevoie de încurajările mele și dacă vor să le dau o parte din curajul meu, vin fără niciun fel de problemă. Dar nu dau buzna doar de dragul de a merge acolo.

- Biletele s-au vândut bine, dar marea majoritate a celor care le-au cumpărat sunt steliști.
- E important ca lumea să vină la stadion. Apoi, eu cred că ei au datoria să susțină echipa locală la un astfel de meci. Oamenii sunt doritori să vadă fotbal și vreau să le mulțumesc cu această ocazie că sunt alături de echipă.

- Spuneați că jucați și minifotbal. Să înțelegem că-l cunoașteți și că ați vorbit cu domnul Răzvan Burleanu?
- Am vorbit de fiecare dată cu domnul Burleanu și o voi face de fiecare dată pentru că nu îmi plac începuturile care nu au o derulare și un final. Sper să aibă mai mult succes în actualul mandat de președinte al Federației Române de Fotbal și cred că a venit momentul ca toate taberele să se unească pentru a face ceva spre binele fotbalului românesc. Sportul românesc a pierdut mult în acești 28 de ani și mai grav e că ne-am întors în timp cu alți 50!

- Dar credeți că...
- Vreau să mai spun ceva. Acum ne place să vorbim cu mândrie despre cei mai mari fotbaliști pe care i-a avut România, care mulți dintre ei își trăiesc, liniștiți, bătrânețea. E timpul să ne înhămăm toți și să facem din nou ceva pentru fotbalul românesc. Am pierdut destul, domnilor! Toată lumea trebuie să se unească pentru binele fotbalului, altfel ne va fi foarte, foarte greu să mai facem ceva.

"La Iași e o iresponsabilitate incredibilă"

- Există probleme destul de mari în sportul ieșean, cu echipe desființate. Aveţi vreo explicaţie din postura dumneavoastră de număr 1 al oraşului?
- Pentru că modificarea Legii sportului nu reglează absolut nimic privind modul de finanțare! Legea asta mai rău face, credeți-mă! Luați declarația mea și țineți minte: din cauza legilor din țara asta se distruge sportul românesc! Dacă începem şi analizăm legea, ne luăm toţi cu mâinile de cap, sunt sute de probleme care nu pot fi rezolvate așa ușor. La nivel local, aici, la Iași, e o iresponsabilitate incredibilă! E o clică de oameni...

- La ce vă referiți?
- Vineri am avut ședință de consiliu local. 13 consilieri municipali ai PSD Iaşi nu au venit, iar şedinţa nu s-a putut ţine din lipsa cvorumului. A fost o ultimă zvâcnire a celei mai teribile structuri politice. E o clică de oameni mărunți, care nu vor să ajute cu absolut nimic ce se întâmplă în orașul ăsta.

- Deci sunt probleme financiare la Poli Iași?
- Chiar dacă sunt sau au existat, am discutat cu cei de la echipă și există o succesiune foarte bună în ceea ce privește plata salariilor la echipă. În rest, toți banii care intră în club vin cu ajutorul oamenilor de bine care sponsorizează această echipă. Apropierea de club a sponsorilor e și un merit al orașului și al culturii de aici. Le mulțumesc tuturor pentru că mai iau din greutatea de pe umerii comunității locale și asta ne ajută foarte mult.

- Dumneavoastră sunteți un fan al Stelei, e adevărat, nu?
- Din '85-'86 am început să țin cu Steaua, cred că acest lucru s-a întâmplat cu orice român din țara asta! E una dintre cele mai mari echipe din România, dar luni seară, de la 20:45, voi fi prezent pe stadion și voi susține timp de 90 de minute echipa locală, Poli Iași!

"Nu văd nicio problemă că lumea care va veni pe stadion la Iaşi simpatizează cu Steaua. Așa se întâmplă peste tot în lume când vine o echipă mare la una mai mică, e normal ca marea masă de oameni să simpatizeze cu cea mai mare"
Mihai Chirica, primar Iaşi

"Eu, ca primar, n-am cum să dau nicio primă jucătorilor. De ce? Din cauza legilor în vigoare, care sunt stupide! În acest moment, toţi banii care intră în clubul de fotbal Poli Iaşi vin de la oameni care ajută sportul ieșean"
Mihai Chirica, primar Iaşi

  • Poli Iași - FCSB se joacă azi, de la ora 20:45. Partida va putea fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Digi Sport, TV Telekom Sport și Look TV. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
1059109910783295
Luci Luci  •  07 Mai 2018, 21:01

Acuma FCSB e Steaua sau nu? Steaua armatei a fost infiintata in 2017, cum poate sa fie Steaua castigatoare a cupei campionilor cand a fost infiintata de un an de zile? De cand ma uit la fotbal am vazut doar o singura Steaua, cea care acuma poarta denumirea de FCSB.

nebraska
nebraska  •  07 Mai 2018, 19:28
Postat de maradona5 pe 07 Mai 2018, 18:21

Pe *** asta nu-l vede CNA -ul ??? Tot ii da inainte cu Steaua cand de fapt joaca fc fcsb ? Sau e prost?

Chiar nesimtit impachetatorul asta de peste.

bridges
bridges  •  07 Mai 2018, 19:25

Primarule nu te vad bine daca ai aranjat ceva cu Becali. Sacrifici onoarea orasului pentru ca esti stelist?

Vezi toate comentariile (21)
Comentează