FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Primarul Iașiului intră cu talpa înainte în scandalul de la club: "Nu vreau să-l văd. Îl luam și-l aruncam în Țara Moților!"

Primarul Cririca (stânga) și președintele Ambrosie. foto: infoiasionline.ro
Primarul Cririca (stânga) și președintele Ambrosie. foto: infoiasionline.ro

Articol de - Publicat marti, 27 noiembrie 2018 17:24

Poli Iași pare un club sub asediu. Primarul Mihai Chirica nu mai vrea să audă de finanțatorul Horia Sabo și vrea să-l îndepărteze cu orice preț. 

- Domnule primar, de ce ați anulat ședința programată marți?
- Nu știu de nicio ședință. Eu m-am văzut ieri cu Adrian Ambrosie, cu antrenorul Stoican, cu Andrei Cristea și am avut o discuție pe tema "Poli Iași".

- Cum?! Păi, nu i-ați convocat dumneavoastră pe toți? Conducători, fani, avocații lui Sabo?
- Pe Sabo nu vreau să-l văd!

(Chirica cere timp și își consultă secretara: "Ioana, aveam ședință azi? Da? La ora 18:00? Atunci sunați-l pe Popică să vedem cine vine").

"Au uitat să mă anunțe"

- Păi, nu vine nimeni. V-am mai spus, s-a anulat.
- A, da? Înseamnă că n-au apucat să mă anunțe pe mine.

- Bun, când îl "executați" pe Sabo?
- Eu n-am vorbit despre o execuție. Dar când ajungem la jigniri în spațiul public, separarea e iminentă. Cu cât se prelungește mai mult, cu atât e mai dureros pentru toată lumea. La fel am pățit și cu alții care au venit aici. Inclusiv cu fostul președinte, Florin Prunea.

- Sabo și-a cerut scuze pentru limbajul nepotrivit pe care l-a folosit. Dar sunt alții mai răi, Niculae la Astra, Becali...
- Da, dar ăștia sunt proprietari la cluburile lor, fac ce vor! Sabo nu-i proprietar. A vrut să facă un business în sport. OK, noi îți suntem parteneri, dar atât timp cât vrei să faci ceva bun.

"Nu depinde de mine"

- Când vă despărțiți de el?
- Nu știu, nu depinde de mine. Noi, Primăria, nu suntem acționari, nu facem parte din Comitetul Director și nici nu finanțăm activitatea clubului din motive de lege. Suntem doar parteneri. Asigurăm infrastructura necesară desfășurării competițiilor sportive.

- Totuși, când se ia decizia?
- Ambrosie mi-a spus că nu s-a tranșat foarte clar. Trebuie pus totul pe hârtie, să discutăm cu juriștii, să vedem care-i calea legală. Eu i-am zis «Adrian, faci cum știi, iei decizia care crezi că-i potrivită, eu nu mă pot implica în mod direct, pot să te susțin pentru a continua».

- Da, dar în ultimele zile, dumneavoastră ați fost cel mai vehement...
- Păi, cum să nu fiu vehement dacă Sabo a susținut că a luat un club rupt în fund? De fapt, a luat un club care avea cel puțin 1,2 milioane de euro în cont! Iar contribuțiile lui financiare n-au fost acelea pe care le-a vehiculat.

910558 patron
Horia Sabo

"N-am putere de decizie"

- Auditul pe care l-a comandat clubul va lămuri totul...
- Da, așa e. Iar din punctul de vedere al jignirilor publice pe care le-a adus, eu am mai spus-o. Dacă eram un primar mai puțin trecut pe la școală, îl luam de moț și-l aruncam în Țara Moților, de unde a venit. În momentul în care ai intrat în Capitala Culturală a Moldovei îți păstrezi decența, tonul. Nu te duci să spui că la tribuna oficială, de la primar până la nu știu ce portar, toată lumea bea alcool. Acolo vin profesori universitari, rectori, nu vin să bea cot la cot cu Sabo pentru că n-ar avea cu cine. Astea-s copilării, de la un om care nu-i copt la minte.

- Bun, îi punem cruce lui Sabo. A plecat. Ce faceți? Clubul are datorii de 800.000 de euro, alți bani nu sunt dacă el se retrage...
- Aștept să văd și eu la ce s-a gândit conducerea clubului mai departe. Eu n-am putere de decizie acolo și le-am spus clar. Eu nu-mi exprim puncte de vedere cu putere de decizie. Eu mi-am exprimat un punct de vedere privind susținerea clubului ca brand de oraș. Pentru mine, clubul nu înseamnă nici Sabo, nici Ambrosie. Dar vă mai spun un lucru. Jucătorii nu mai vor să aibă niciun contact cu Horia Sabo și cu echipa lui. De la căpitan și până la ultimul fotbalist.

"Nu mi-e frică de PSD"

- Primăria nu se implică financiar? Că alți primari dau bani la cluburi.
- Nu ne dă voie legea. Nu știu ce fac alți primari, eu mă bazez pe documente și pe legi. Nu-i contrazic, îi felicit, noi ne-am implicat conform legii. Finanțăm doar sporturile neprofesioniste.

- Se aude că v-ar fi frică de PSD, fostul dumneavoastră partid...
- Nu se pune problema. Eu nu amestec lucrurile. Nu e vorba nici de frică, nici de nefrică. E vorba despre încercarea permanentă de a rămâne în limitele și atribuțiile pe care mi le conferă legea. Putea fi orice altă guvernare.

 

 

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (6)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  27 Noiembrie 2018, 22:40

Deci Prunea a spus ce a spus și a fost nebun ! Vine Sabo ăsta investește aici că nu mai aveau nici jucători, face echipă și când spune niște adevăruri, e și e și el nebun !!! ??? Măi nea primaru, da matale în afară că dai din gură și că ...”pui la dispoziție infrastructura” care e a orașului nu a ta sau a primăriei, mai faci ceva ? Cum poți să îl dai afară tu pe Sabo, chiar sunt curios ?! Și apoi....CE PUI ÎN LOC ? Echipa consumă bani în fiecare zi ! Poate dai din îndemnizația ta ”specială” ?!

841315962626148
Laurentiu Burlacu  •  27 Noiembrie 2018, 20:47

Chirică ăsta a distru tit sportul ieșean. Nu mai e nimic la Iași. El nu dă un ban pentru sport, pe motiv că nu ii dă voie legea. La Iasi nu dă voie legea, dar la București, Craiova, etc, se poate. Pai dacă îl elimini si pe Sabo, cu ce bani va mai trăi echipa?

116318208879996
Costica Costica  •  27 Noiembrie 2018, 20:04

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează