FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Rădoi povestește: ”Am înlemnit! M-am rugat ore în șir să ajung oriunde, numai la Dinamo nu!" » Cum a fost "botezul" la Steaua: "Mi-a dat-o direct"

Articol de , - Publicat marti, 14 august 2018 10:13

În partea a doua a interviului pentru GSP, Mirel Rădoi povestește și momente dinaintea și de după transferul la Steaua, în anul 2000. Cum era să ajungă la Dinamo, de ce era să leșine când a intrat în vestiarul roș-albastru și cum a fost "botezul" în Ghencea. 

Iată fragmentul respectiv din interviu: 

"- Mirel, cariera te-a transformat într-o legendă a Stelei, dar e adevărat că, în anul 2000, ai fost la un pas să ajungi la Dinamo în loc de Ghencea?
- Așa este! Lucram cu Sorin Cârțu la Extensiv, apăruse o ofertă să preia Universitatea și a cerut trei jucători: eu, Panc și Mieilă. Doar pe mine m-au refuzat, argumentând că sunt prea tânăr și scund pentru postul de stoper. Cârțu a refuzat și el propunerea, spunându-le că, de fapt, pe mine mă dorea în primul rând. A intrat apoi Steaua pe fir, dar negocierile intraseră în impas. La naționala de tineret, selecționerul Ion Moldovan mă încuraja să semnez cu Dinamo, fiindcă Borcea anunțase deja la Extensiv că e dispus să plătească prețul cerut pentru transfer. Chiar m-au sunat de la club să-mi spună de șansa cu Dinamo.

"M-am rugat ore în șir să n-ajung la Dinamo"

- Și cum ai reacționat?
- Am înlemnit! M-am rugat ore în șir să ajung oriunde, numai la Dinamo nu! N-aveam ceva personal cu ei, dar, fiind oltean, crescusem în spiritul rivalității acerbe dintre Craiova și Dinamo. Nici n-am știut cum să reacționez pe moment și mi-e greu să-mi închipui cum ar fi arătat cariera mea dacă Extensivul mă trimitea atunci în Ștefan cel Mare.

- A fost să fie Steaua până la urmă. Ce emoții ai trăit când ai intrat prima dată în vestiarul din Ghencea?
- Dacă nu mă țineam tare de mânerul ușii, aș fi căzut de emoție! Erau în acea cabină Belodedici, Dănciulescu, Vlădoiu, Lincar, Miu, Baciu, jucători de națională pe care-i văzusem doar la televizor. Nu-mi venea să cred. La antrenamente nici nu-mi venea să bag piciorul tare, să nu-i lovesc! Dar Pițurcă a sesizat detaliul ăsta și m-a chemat la el: "Dacă vei continua așa, nu vei câștiga respectul colegilor! Respectă-i după antrenament, pe teren sunteți toți la același nivel!". Așa că am început să bag materiale! Oricum, Miu mă primise în stil propriu!

"Mi-a dat-o direct: «Copilu', bine ai venit!»"

- Adică?
- Am sărit amândoi la o minge, el cu piciorul sus, ca de obicei, eu m-am dus cu capul și mi-a dat-o direct! Mi-a și zis: "Copilu', bine ai venit!". Ăla a fost botezul!

- Ce te-a impresionat la Belo?
- Avea un calm special, indiferent de situație, de scor, de duel. Am încercat să-l urmez, dar n-am reușit". 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (27)
rocky2
rocky2  •  15 August 2018, 11:59
Postat de alexzece pe 14 August 2018, 16:59

Da ma,de fapt nu a vrut sa joace la gluma voastra de echipa,dar a vrut sa fie domn.Cu Bac,fara Bac,vorbeste mult mai coerent decat Corbu' Danciu,idolul vostru care va ardea pe unde va prindea cand juca la Steaua.

Fara bac!;)

138672209828437
Gelu Oanca  •  15 August 2018, 08:37

Erai un oltean cu capul sec,ca si Dragnea ce spui tu sunt minciuni ca nu ai vrut la Dinamo , orice jucator isi dorea Dinamo sau Steaua pe atunci.

832340336969683
Nello Milano  •  14 August 2018, 19:58

DE CE RADOI NU SPUI ADEVARUL DESPRE DINAMO ? URA TA FATA DE DINAMO PORNEA DE LA FAPTUL CA BORCE *** SI NU VROIAI *** ! PERVERS TE-AI NĂSCUT PERVERS MORI ! NU-I O INTAMPLARE CA TE-A CUNUNAT ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează