FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Rechizitoriu devastator al unei legende: "Nu ne mai revenim niciodată! Dinamo a ajuns o «vacă de muls»

Ionel Augustin // FOTO: Cristi Preda
Ionel Augustin // FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 02 octombrie 2018 09:40

Fostul mare atacant dinamovist Ionel Augustin (62 de ani) e supărat pe tot ce se întâmplă în "Ștefan cel Mare" și spune că echipa este la ani-lumină de ceea ce înseamnă cu adevărat clubul alb-roșu. 

- Domnule Augustin, Dinamo are antrenor nou, pe Niculescu. Cum vi se pare?
- E la fel ca și ceilalți... Nu ne mai revenim niciodată! Am vrut să fiu cuminte, să nu spun nimic, dar nu se mai poate! Dinamo a ajuns într-o stare jalnică din toate punctele de vedere. Toți cei care au venit în ultimii ani au promis că fac și dreg și nu s-a întâmplat nimic. N-au atitudine, determinare, ambiție. Nu se poate ce mi-a fost dat să văd în Cupă, cu Brăila, Doamne-ferește! Ratări din 2 metri, lejeritate totală. Nu e posibil să trateze jocurile cu o asemenea atitudine. Mă doare mult că trebuie să critic Dinamo, însă nu mai rezist!

- Transferurile făcute în vară cum vi se par?
- Mi se pare enorm de mult că s-a ajuns ca în primul 11 al lui Dinamo să fie 8-9 străini. Nu am nimic cu ei, Doamne-ferește, dar spiritul acestei echipe este altul! Eu cred că pot să vorbesc pentru că sunt produs sută la sută de "câini". Nu sunt ca alții care au jucat un an aici și spun că sunt dinamoviști. Am crescut lângă Dinu, Nunweiller, Lucescu, Deleanu. Idoli adevărați. Că și asta e o mare problemă!

"Niculescu se bucură de 0-0 cu Sepsi?!"

- Care?
- Nu există idoli în vestiar. Degeaba promovezi tineri din pepiniera proprie dacă aceștia nu au un idol în vestiar. Bine, s-a ajuns în acest moment ca la Dinamo să vină cine vrea să capete experiență. Și antrenori, și jucători. E incredibil! Sunt foarte revoltat! Vreau să revin puțin la Niculescu.

- Vă rog!
- A declarat ceva care pe mine m-a... nici nu știu cum să spun. S-a bucurat că nu a luat gol de la Sepsi. Vă dați seama?! Antrenorul lui Dinamo se bucură că nu îi dă Sepsi gol în Ștefan cel Mare! Majoritatea echipelor mici deja zic că roș-albii sunt o "vacă de muls". Vin și își iau punctele de la noi. E grav că jucătorii adverși gândesc așa și că se și întâmplă ce-și propun. Ăsta este Dinamo în acest moment și nu pot fi decât revoltat!

"Bratu a făcut ce trebuia și ce s-a putut cu actualul lot. E adevărat că a fost puțin arogant și a greșit că a ieșit cu declarații despre Nistor și despre Cornel Dinu"

"Dacă se continuă în această notă, nu mai ieșim din play-out. Nu cred să câștigăm în deplasare prea curând cu abordarea pe care am văzut-o în ultima vreme"

"Dinamo n-are un lider! Pe vremea mea, când dădea Dinu tonul la jocul agresiv trebuia să ținem toți pasul cu el, altfel nu mai prindeam echipa! Subordonam orice adversar"

"Singurul care a făcut treabă a fost Rednic, dar l-au «bârâit» constant «specialiștii» din club. A adus superjucători pentru Dinamo, Mevlja, Puljici, Palici, Gnohere. N-a fost bun «Puriul», care aducea și rezultate, și jucători de valoare, ce să mai zic..." Ionel Augustin, fost atacant Dinamo

4 titluri de campion
și 3 Cupe ale României a câștigat Augustin cu Dinamo

11 sezoane
a jucat Augustin pentru Dinamo, în perioada 1974-1986

Vezi și: EXCLUSIV / GALERIE FOTO Grozav a venit la București pentru vizita medicală la Dinamo! Primele imagini cu fotbalistul

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
1737160896507567
Sorin Dumitrescu  •  02 Octombrie 2018, 15:54

Ce tot atât cu Rednic, a avut cel mai bun lot din ultimii 10 ani și n-a făcut nimic .Rednic mai degrabă e impresar decât antrenor. Nu poți termina pe locul 4 dacă nu mă înșel și sa pierzi cupa dupa ce conduci cu 2-0 cu lotul pe care la avut .pai uitați -va numai ce fundași aveam , Pulic , Mevlia,Marc . mijloasi Palici, Rotariu, Lazar. atacanți Gnhoere Essombe. Și ce-a făcut Rednic? ????ai sa fim serioși!

gicab
gicab  •  02 Octombrie 2018, 11:20

Augustin mai e cu badea?

sabaton
sabaton  •  02 Octombrie 2018, 11:10
Postat de magic4ever pe 02 Octombrie 2018, 10:48

Indepartarea lui Rednic a fost cea mai mare greseala pe care a putut sa o faca nepriceputul de Negoita de cand "conduce" clubul Dinamo...Rednic din moment ce aducea fotbalisti buni liberi de contract,putea sa ceara si 10-20% dintr-un viitor transfer....Dinamo avea de castigat si pe plan sportiv si pe plan financiar...mare amator Negoita...

Care Rednic ala care facea numai X ?? Poate daca mai ramanea un an avea si rezultate..

Vezi toate comentariile (14)
Comentează