FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Rednic renunță la cele mai intime secrete și contraatacă: "Nesimțiții care m-au atacat nu știu că nu m-am operat de tumoră ca să rămân s-o antrenez pe Dinamo" » Motivul plecării, subiectul Gnohere și despre cine spune de la națională: "E un șarpe"

Articol de - Publicat joi, 08 septembrie 2016 13:35

Într-un interviu pentru cititorii GSP.ro, Mircea Rednic se declară indignat de atacul unei părți a suporterilor dinamoviști, care l-a numit "trădător". (comunicatul ultrașilor aici) Tehnicianul de 54 de ani a mărturisit că a suferit o operație complicată de curând, intervenție pe care susține că a amânat-o în iarnă pentru a continua pe banca lui Dinamo. 

Rednic explică în detaliu ce s-a întâmplat între el și Negoiță, de ce nu ar putea vreodată să se răzbune pe Dinamo, dezvăluie care sunt "perlele" din curtea "câinilor" și cine crede că l-a "sabotat" pe Daum la debut. 


- Domnule Rednic, pleacă Gnohere la Steaua?
- Niște prostii! În primul rând m-a deranjat reacția acelor nesimțiți de la Ultras Tei. Mă refer doar la cei care au redactat acel comunicat, ar trebui să fie dați afară! Să fie clar pentru toată lumea: n-am trădat nici în 2007, nici în sezonul 2008-2009, când a luat Urziceni titlul, și nici acum. Cum își permit ei să jignească un om care a adus glorie clubului ca fotbalist și ca antrenor?! Apoi, cum era să propun eu în Liga 1 un jucător transferabil doar în străinătate?! Jucătorul a refuzat ofertă din Turcia, de la Goztepe, care i-a pus pe masă 40.000 de euro pe lună, ca să se ducă la Steaua pe ce?!

Într-un interviu pentru cititorii GSP.ro, Mircea Rednic se declară indignat de atacul unei părți a suporterilor dinamoviști, care l-a numit "trădător". (comunicatul ultrașilor aici) Tehnicianul de 54 de ani a mărturisit că a suferit o operație complicată de curând, intervenție pe care susține că a amânat-o în iarnă pentru a continua pe banca lui Dinamo

Rednic explică în detaliu ce s-a întâmplat între el și Negoiță, de ce nu ar putea vreodată să se răzbune pe Dinamo, dezvăluie care sunt "perlele" din curtea "câinilor" și cine crede că l-a "sabotat" pe Daum la debut. 

- Domnule Rednic, pleacă Gnohere la Steaua?
- Niște prostii! În primul rând m-a deranjat reacția acelor nesimțiți de la Ultras Tei. Mă refer doar la cei care au redactat acel comunicat, ar trebui să fie dați afară! Să fie clar pentru toată lumea: n-am trădat nici în 2007, nici în sezonul 2008-2009, când a luat Urziceni titlul, și nici acum. Cum își permit ei să jignească un om care a adus glorie clubului ca fotbalist și ca antrenor?! Apoi, cum era să propun eu în Liga 1 un jucător transferabil doar în străinătate?! Jucătorul a refuzat ofertă din Turcia, de la Goztepe, care i-a pus pe masă 40.000 de euro pe lună, ca să se ducă la Steaua pe ce?!

"Ăștia care sunt buni la comunicate să vină mai bine pe stadion! Cu Gaz Metan au fost doar 1.000" 

- Gigi Becali a sporit misterul și a pomenit că un intermediar l-ar fi contactat pentru Gnohere. Multă lume s-a gândit la fiica dumneavoastră. 
- Și respectivii au căzut în capcană. Steliștilor le stă în gât coregrafia făcută de suporterii dinamoviști. Repet, eu n-am nimic cu fanii lui Dinamo, m-am luat doar de cei care au dat acel comunicat. 

- Unii vă suspectează că ați avea un plan diabolic de răzbunare pe Dinamo.
- N-aș putea niciodată să mă răzbun pe Negoiță pentru că aș lovi în clubul pe care îl iubesc. Eu nu am cum să antrenez vreodată la Steaua, de exemplu. Am fost, sunt și o să mor dinamovist! 

- Dar până la urmă de ce ați plecat în vară? 
- Nu banii au fost problema. Nu stau eu în 10.000 de euro ai lui Negoiță, să-i dea lui frate-su. Mi-a oferit Pandurii 10.000, dacă voiam mă duceam acolo. Problema a fost că în iarnă trebuia să se facă un efort. Eram pe locul doi și trebuia să se fi făcut un efort. Am cerut doi-trei jucători. Un portar, de exemplu. Îmi trebuia concurență la Cerniauskas. În play-off, el nu prea a salvat echipa și o recunosc. Golurile pe care le-a luat cu Astra... Am cerut portar, am cerut fundaș dreapta și mi l-au adus pe Hanca...

-Cine vi l-a adus? 
- Scoutingul. Hanca e bun pe faza ofensivă, dar nu e fundaș dreapta. Defensiv trebuie să mai învețe. Eu l-am acceptat, dar ca a doua soluție. Vorbisem cu un jucător important din Polonia să aducem un concurent lui Filip. Steliano are și el multe probleme din punct de vedere defensiv, aș fi vrut să mai am o soluție în lot ca să-i dau posibilitatea să joace la mijloc. Tot în iarnă am cerut și un atacant și am insistat ca "Bizonul" să plece. Era momentul cel mai bun să-l fi vândut în iarnă, eu știu ce poate "Bizonul". Toți erau gratis. Dar noi, la Dinamo, nu dăm bani. Noi suntem Dinamo și, eventual, ei să vină cu bani de acasă!

"Eu am format o echipă la Dinamo. Când am venit eu, suporterilor le era rușine să iasă din casă, că făcea Steaua instrucție cu noi" 

- În locul lor vi s-a spus să băgați tinerii. 
- N-am nimic cu tinerii, le-am dat șansă până în play-off. Dar în play-off era vorba de alt nivel, ați văzut ce a pățit Viitorul cu tinerii... Trebuie să ai răbdare cu astfel de jucători, să știi cât și când să-i bagi. Mai bine să se spună că nu se vrea performanță la Dinamo, că nu poți să le ai pe toate și cu tineri, și cu autofinanțare. 

- Au dispărut 6 titulari (Cerniauskas, Mevlja, Puljici, Anton, Bicfalvi, Romario) din echipa-tip din mandatul dumneavoastră. Pe cine ați fi păstrat neapărat, dacă ați fi avut de ales? 
- Și or să mai dispară! Asta e politica lui Negoiță și suporterii trebuie să înțeleagă. A vrut să fac performanță prin autofinanțare și promovarea tinerilor. Nu aș fi renunțat la niciunul și ar fi rămas toți, dacă eu continuam. Toți veniseră gratis, pe relațiile mele. Impresarii știu că dacă fotbaliștii lucrează cu mine revin în formă. Găsisem o soluție să-i prelungim și împrumutul lui Puljici. Aș fi fost de acord să-i dăm drumul lui Miha (n.r Mevlja), dar să-l fi ținut pe Puljici. Și pe Marc se putea lua mai mult, dacă mai era ținut.

- Apropo de tineri. Există vreunul supertalentat la Dinamo de care noi să nu prea fi auzit?
- Da, Manole (n.r. mijlocaș, 19 ani), Dima (n.r. stoper, 17 ani). Primul joacă meci de meci la Brașov. L-au dat împrumut, eu i-aș fi ținut la prima echipă.

"Andone trebuie felicitat că a ținut Dinamo pe primul loc, la ce lot are la dispoziție"

-Câți jucători de la Dinamo mai sunt reprezentați de fiica dumneavoastră? Vedeți vreo problemă ca jucătorii să fie impresariați de rudele antrenorului? 
- Păi, în afară de Gnohere, doar Olteanu. N-are nicio treabă asta cu rudele. Dacă aveam interes, îl băgam numai pe Gnohere. Sau îl scoteam pe Filip și jucam numai cu Olteanu. Orice antrenor vrea să învingă și va miza mereu pe cei mai în formă. 

"Și eu l-am propus pe Man la Dinamo, dar Negoiță n-a vrut să dea bani pe el" 

-Ați decis ce veți face? Oferta de la Mouscron este reală?
- Am două oferte din Belgia, dar nu dau nume. Eu n-am putut să revin mai devreme. Am suferit o operație grea, era vorba despre o tumoră infiltrată, nu puteam să o mai amân. Mi-am amânat operațiile în iarnă ca să rămân să o antrenez pe Dinamo. Puteam să mor. Atunci au fost discuții și cu cei de la Standard, dar le-am spus că doar din vară putem vorbi. Mi-am riscat sănătatea pentru Dinamo, dar lumea nu știe... 

- Cum vă simțiți acum?
- Acum sunt bine, mulțumesc. Analizele au ieșit ok. 

- Aș vrea să vă întreb și despre meciul naționalei. Foști antrenori români au criticat debutul lui Daum.
- Nu poți să-l critici după un meci. Singurul lucru pe care i l-aș reproșa a fost reacția târzie cu schimbările. Eu aș fi mutat la începutul reprizei secunde, benzile noastre nu funcționau și am fi putut profita de fundașul lor stânga. N-am mai văzut așa fotbalist rudimentar, se împiedica în minge. În rest, nu e Daum vinovat. Specialiștii din jurul lor ar fi trebuit să-l consilieze. Să-i fi spus "Nea Christoph, vezi că Bicfalvi n-are ce căuta în dreapta. Stancu e atacant, nu e de bandă". A greșit când l-a ales pe Ionuț Badea. E un șarpe, îl cunosc, un tip alunecos. Eu l-aș fi ținut pe Isăilă lângă mine. Ce să mai zic, dacă a ajuns un fost jurnalist (n.r. Andrei Vochin) să conducă FRF și să critice foștii mari jucători... 

"Regula U21 e ok, având în vedere ce e la noi cu centrele de juniori, dar nu în Liga 1. Aș fi impus-o doar la Liga a 2-a, i-aș fi obligat să joace cu 5 tineri din primul minut, nu cu unul"

3 titluri de campion
are Rednic cu Dinamo: 2 ca jucător şi 1 ca antrenor; ca jucător a mai câştigat şi 3 cupe cu Dinamo

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (50)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  08 Septembrie 2016, 15:34
Postat de gannicus2014 pe 08 Septembrie 2016, 15:24

Puriul merita o sansa la Nationala , stie sa lucreze cu jucatorii , dar politrucii in frunte cu Vochin stiau ca e mai greu manevrabil

Chiar cred ca ar fi un selectioner bun pentru ca stie sa faca echipa, stie sa motiveze jucatorii. Din pacate pentru filozofia lui Dinamo de azi Rednic nu este antrenorul potrivit. Rednic nu e antrenorul care sa creasca juniori. Andone a facut acest lucru al Sportul si a facut-o bine. In momentul de fatza cred ca el este cel mai potrivit. Pe viitor insa cand echipa va fi mult mai organizata si mai potenta financiar il astept pe Rednic inapoi in ce sper ca va fi cea mai buna perioada a lui la Dinamo.

ray51
ray51  •  09 Septembrie 2016, 10:16

In sfarsit un articol (chiar ca e interviu) mai onorabil ca lungime si numar de cuvinte. Cat despre Rednic si Dinamo ce sa discutam Asa 'stramb', cum ii spun colegii de generatie, a facut treaba buna la Dinamo. Echipa era intr-un put nenorocit din care nu mai iesea. Cu jucatorii astia fara-pret, cu ideile lui, cu niscaiva carboave de la Negoita, cu o galerie de multe ori impresionanta, Dinamo s-a zgaibarat pe locul doi. Nu-i putin lucru. Incomparabil cu ce face Reghe si cu milioanele de EURO ale lui GB.

popescu222
popescu222  •  09 Septembrie 2016, 02:01

Respect, Mircea. Un interviu care denota inteligenta, profesionalism, curaj si suflet. Mult peste vorbaria goala a altor antrenori. Nu stiu cat adevar e in ce se spune despre caracterul lui Rednic (inclin sa cred ca e multa exagerare, stiti cum e cand ti se lipeste o eticheta - e greu s-o desprinzi) - dar mie mi-a placut intotdeauna de el, intelectual si profesional.

Vezi toate comentariile (50)
Comentează