FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Rică Răducanu, dezvăluiri după 42 de ani: „Nicușor Ceaușescu m-a dus la Steaua!”

Rică Răducanu, fostul portar de la Rapid, Sportul sau Steaua, ajuns la 74 de ani și-a spus toate secretele într-o ediție eveniment, moderată de Ovidiu Ioanițoaia.
Rică Răducanu, fostul portar de la Rapid, Sportul sau Steaua, ajuns la 74 de ani și-a spus toate secretele într-o ediție eveniment, moderată de Ovidiu Ioanițoaia.

Articol de GSP - Publicat joi, 18 februarie 2021 19:52 / Actualizat joi, 18 februarie 2021 21:04

Rică Răducanu, fostul portar de la Rapid, Sportul sau Steaua, ajuns la 74 de ani și-a spus toate secretele într-o ediție eveniment a emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”, moderată de Ovidiu Ioanițoaia.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

La emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, Rică Răducanu și-a amintit cum a fost la un pas să ajungă la Dinamo, dar și cum l-a cunoscut pe Nicușor Ceaușescu, cel care l-a dus de la Sportul Studenţesc la Steaua.

- Rică, povestea cu Dinamo e adevărată?
- Păi, cum, tată?! Am vrut să mă duc și la Dinamo! Cine n-ar vrea să joace la Dinamo? Am încercat să trăiesc și eu mai bine... Eu la Dinamo le-am cerut să mă bage la Circulație, că-i mai opresc pe unii și iau și eu un ban și vreau și-un grad.

- După 10 ani la Rapid, ai ajuns la Sportul Studențesc.
- Da, dar n-a mers bine treaba, chiar dacă eram la națională. Atunci, Nicușor Ceaușescu a vorbit cu Valentin că mă ia la Steaua. M-am dus acolo, m-a chemat generalul Coman. Îl știam. L-am luat cu "Să trăiești, tăticu'!". "Ce vrei, mă?". "Un grad mai ca lumea, că sunt înalt așa". Eu nu știam gradele... "Ce grad, mă?". "Mai cu stele, așa". Mi-a dat locotenent major din prima. M-am dus acolo și n-a mers treaba. Era schimbare de generații și m-au dat la Reșița. Dar am fugit de acolo că era șopârla cu Mateianu. Îmi plăcea stilul de la Baia Mare, dar nu mai mergea nimica. Eu nu mai puteam să fug cu ei... Mă îngrășasem și nu mai puteam să fug după ei. Făceam faulturi...

- Dar de unde-l știai tu pe Nicușor în perioada aia?
- Eram prieten bun cu el! Mergeam la șpriț, venea la mine în curte, mai beam cu Mircea Sandu, cu Kassai. La Sportul era alt stil, era altfel. Nu prea era cu rezultate sau oftică atunci când pierdeai. Cine putea să mă ia pe mine de la Rapid? I-am cerut lui Nicușor să mă bage la facultate, dar eu eram în clasa a 10-a. Le-am mai cerut și un apartament.

- Dar cu școala le aveai?
- Nu prea! M-am dus și pe la box, am încercat de toate. La handbal era nea Oprea Vlase. Încercam să ajung și eu ceva... M-am dus să dau probe. M-au primit în sală la Dinamo. La probă mă punea să fug de la o poartă la poartă și să trag. Când am tras una, s-a dus bara într-o parte. Să mor dacă te mint! La un antrenament, m-au pus ăștia din echipă ca la un șapte metri să-i trag printre picioare portarului. Așa i-am dat-o... Râdeau ăia de mine, m-a luat portarul la niște pumni. Apoi nu m-am mai dus...

- Dar ai intrat până la urmă la facultate?
- Da, tăticu'! După un an la Sportul am dat examenul. Școală îmi trebuia mie? Dacă-mi plăcea școala, eram doctor!

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU RICĂ RĂDUCANU

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Rică Răducanu explică ce s-a întâmplat în Mexic: „Lumea zicea că am fost la gagici la Mondial, că Dobrin era beat. Dacă ne prindeau era pârnaie!”

EXCLUSIV Poveștile lui Rică Răducanu » De ce i se spune Tamango + cum i-a fost anulat un gol pentru ofsaid

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
observator_federal
observator_federal  •  19 Februarie 2021, 07:32

Băi Nea Ioanițoaia, că tot a venit vorba de "stagiul militar" al lui Rică Răducanu, nu l-ai întrebat de meciul în care a primit 10 (zece) goluri, de la Universitatea Craiova, în 14 mai 1979?? Cârţu (min. 10 şi 24), Irimescu (min. 42 din penalty, 44, 55 şi 79), Donose (min. 61), Crişan (min. 73 şi 76) şi Beldeanu (min. 81). De menţionat ar fi că de la gazde au lipsit Lung, Balaci, Marcu, Ştefănescu, Purima şi Cămătaru, iar de la Steaua jumătate de echipă, din prima garnitură fiind prezenţi portarul Necula Răducanu, Florin Marin, Aelenei şi Năstase, în timp ce antrenor era Gheorghe Constantin... Un meci "ascuns de presa comunistă", o competiție de fapt (Cupa FRF, ju-bi-li-a-ră!) care a angrenat toate echipele Diviziei A!! Un mare furt din fotbalul nostru niciodată reparat până azi, dovadă că și FRF, și "seniorii presei sportive" au păstrat mentalitatea comuniștilor!

1017387414979881
Dragan Ionel  •  18 Februarie 2021, 23:07

In vara 1983 Stefan Andrei il ia pe Hagi de la Farul, tentandu-l cu facultate la Craiova. intervine Nicu Ceausescu si-l deturneaza la Sportul Studentesc. In iarna 1986 intervine valentin ceausescu si-l transfera pt UN SINGUR MECI (cu Dinamo Kiev). Dupa ce inscrie golul victoriei, steaua uita sa-l inapoieze, il transfera la Real Madrid , uitand de Sportul Studentesc.

margelatu49
margelatu49  •  18 Februarie 2021, 21:54
Postat de margelatu49 pe 18 Februarie 2021, 21:50

Esti vai de steaua ta.....

Comentariul era pt. “ripensistul” un frustrat!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează