FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Rică Răducanu vorbește despre sfârșitul sinistru al unui jucător legendar pe care-l cântă galeria Rapidului: „Ăștia l-au lucrat! Mi s-a făcut pielea de găină...”

Rică Răducanu
Rică Răducanu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 martie 2023 12:57 / Actualizat vineri, 03 martie 2023 13:04

Rică Răducanu, fostul portar de la Rapid, Sportul sau Steaua, și-a spus toate secretele într-o ediție eveniment a emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”, în 2021, moderată de Ovidiu Ioanițoaia.

La emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, Rică Răducanu și-a amintit perioada petrecută la Rapid și cum și-a cumpărat primele mănuși. Legenda „vișiniilor” a vorbit și despre dispariția prematură a colegului său, Dan Coe, una dintre marile legende ale clubului Rapid, găsit mort în Germania, la doar 40 de ani.

- Ai avut necazuri cu Valentin Stănescu?
- Mă bătea, mă bătea, dar bine-mi făcea! Îmi mai dădea câte una. Făceam figuri. În cabină trebuia să stau ferit că venea direct.

- Atunci ți-ai luat mănușile alea...?
- Ha, ha, ha! Nea Tinel mi-a luat mănuși de 18 lei de bumbac să nu mai pun mâna pe minge. „Te omooooor!”, striga la mine. Eu mănuși de portar n-aveam. Jucam cu ele. Plecând cu Rapid colo, colo mi-am luat un Volkswagen 1500, cu 800 de mărci. Toți purtau mănuși și atunci mi-am luat și eu alte mănuși, speciale de mașină.

- Ai mai ținut legătura cu băieții din echipa aia?
- Niki Dumitriu e în Grecia, Puiu Ionescu merge greu. Bebe Năsturescu s-a mutat la Giurgiu. Nea Viorel Kraus trăiește, am vorbit într-o zi cu el. Nea Nelu Motroc trăiește și el, dar are ceva probleme la șold.

- De cine ți-a plăcut cel mai mult?
- De Puiu Ionescu și de Niki Dumitriu. Cel mai apropiat eram de posturile lor, tată! Când vin greutățile și bucuriile, le ai cu cel mai apropiat de tine. Deci cu apărătorii. Motroc cu Greavu, pe ei îi pupeam mereu. Cu ei am colaborat cel mai des. Când scoteam, veneau ei să mă pupe pe mine.

- Cu Dan Coe cum a fost?
- S-a prăpădit repede... E posibil să fie vreun amestec după ce-a fugit. Am înțeles că a vorbit la Europa Liberă și ăștia l-au lucrat. Nu era Dan Coe ăla să-și ia viața singur... Cum zic ei că l-au găsit spânzurat... Nu cred! Mi s-a făcut pielea de găină... Eu nu cred în varianta asta. Când vorbeai la Europa Liberă erai în pericol...

Moartea lui Dan Coe învăluită în mister

În anul 1980, lui Dan Coe i s-a aprobat o cerere de deplasare în Belgia. A sosit în această țară, de unde a trecut în Germania, stabilindu-se în Koln, unde a cerut azil politic.

Pe 19 octombrie 1981, managerul imobilului l-a găsit pe Dan Coe spânzurat în fața ușii din apartamentul lui din Koln, unde locuia. Nu s-a aflat niciodată dacă s-a sinucis sau a fost ucis. 

Coe trăia în Germania având statut de refugiat politic. Poliția germană nu a cercetat acest caz. Actele au fost direct închise. Această tragedie s-a întâmplat la scurt timp după un interviu dat de fostul fundaș central la Radio Europa Liberă.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de Youtube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
  • Emisiunea cu Rică Răducanu a fost difuzată în februarie 2021

Citește și:

Vestitorul primăverii » Eroul Rapidului nu e la prima ispravă: acum 9 ani, în aceeași zi, marca alt gol de poveste în Liga 1!

Claudiu Niculescu, dezvăluire surprinzătoare: „Am fost dorit de Steaua! M-am întâlnit cu Olăroiu, la o cafenea pe Dorobanți. Mi-aș fi dorit să lucrez cu el”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (27)
danglumetu
danglumetu  •  04 Martie 2023, 17:49
Postat de Ticu Troya pe 20 Februarie 2021, 14:19

Pentru *** proști : Dan Coe ( ministrul apărării ) a fost căpitanul echipei naționale , în preliminariile în care ne-am calificat la turneul final al CM 1970 !!!

pentru si mai prosti: n-a fost niciodata!

danglumetu
danglumetu  •  04 Martie 2023, 15:53
Postat de Ticu Troya pe 20 Februarie 2021, 14:19

Pentru *** proști : Dan Coe ( ministrul apărării ) a fost căpitanul echipei naționale , în preliminariile în care ne-am calificat la turneul final al CM 1970 !!!

pentru si mai prosti: NICIODATA!

istet10
istet10  •  03 Martie 2023, 18:30
Postat de cornelcc pe 20 Februarie 2021, 16:45

Mai era o poveste si cu Aurica Radulescu... aruncat din tren de secu....

Nu l-a aruncat nimeni. Au fost martori la tragedie.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează