FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Sean McDermott fără secrete » Noul portar al lui Dinamo își face portretul: „Am crescut la Arsenal, sunt un învingător și vreau să câștig tot ce se pune în joc”

Seac McDermott este noul număr 1 din poarta lui Dinamo +3   FOTO
Seac McDermott este noul număr 1 din poarta lui Dinamo

Articol de - Publicat miercuri, 13 februarie 2019 17:10

Sean McDermott, 25 de ani, noul portar al lui Dinamo, dezvăluie momente interesante din carieră și spune că a venit în România pentru a câștiga cât mai multe trofee și ca să devină titular în naționala Irlandei. 

Sean McDermott, 25 de ani, a început cum nu se putea mai bine: în primele două meciuri oficiale cu Dinamo nu a primit gol. Goalkeeperul irlandez a acceptat să își creioneze portretul.

Ne-a vorbit despre originile sale, perioada petrecută la Arsenal alături de portarul Manuel Almunia, fundașul Hector Bellerin sau atacantul Adebayor. Pe cel din urmă chiar a reușit să îl enerveze la un antrenament. McDermott este în anturajul echipei naționale a Irlandei și spune că vrea să ajungă numărul unu atât în Ștefan cel Mare, cât și la prima reprezentativă a țării sale.

- Sean, ce trebuie să știm despre tine în primul rând?
- Că sunt născut și crescut în Norvegia. Tata este irlandez, iar mama e norvegiancă. Deci sunt jumătate, jumătate (râde).

- Care parte are mai multă influență asupra ta?
- Fotbalistic, am mentalitatea câștigătoare de irlandez. Personalitatea am luat-o de la mama, este de norvegian.

- Care au fost primii tăi pași în fotbal?
- Când aveam 15-16 ani ani am plecat de la un club local din Norvegia la Arsenal. A fost o mare lovitură pentru mine fiindcă am fost mereu un fan al fotbalului englez, iar Arsenal e unul dintre cele mai mari cluburi din lume. Am ajuns la echipa U18 și la cea de rezerve. M-am antrenat și cu echipa mare. Toată această perioadă a însemnat foarte mult pentru dezvoltarea mea fotbalistică.

"Am câștigat duelul cu Adebayor"

- L-ai cunoscut pe Arsene Wenger?
- Sigur că da! Nu am discutat foarte mult, doar lucruri generale, dar am avut contacte, da.

- Cum este antrenorul francez?
- Extrem de calm mereu și foarte civilizat. Arăta foarte multă modestie așa că ne simțeam bine în preajma lui, ne lăsa să fim noi, nu ne inhiba.

- Cum a fost momentul când ai fost chemat prima oară la antrenamentele echipei mari?
- Aveam 15 ani, eram copil. Antrenorul de la formația de rezerve mi-a spus că m-am pregătit bine în ultima perioadă și că trebuie să mă duc la echipa mare. Vă dați seama cât de fericit am fost. Îmi amintesc că am scos o minge foarte grea a lui Adebayor la un antrenament. Eram în situație de unu contra unu și am câștigat duelul. Wenger m-a felicitat, a fost un moment important pentru mine.

"Nu am atins nivelul dorit"

- Adebayor ce ți-a zis?
- (râde) Era frustrat din cauza ratării, dar e un băiat de calitate, nu a ținut mult timp supărarea.

- Cu cine te înțelegeai cel mai bine din echipa "tunarilor"?
- Cu Hector Bellerin. Și el a venit de tânăr la Arsenal, de pe la 16 ani. Și cu portarul Emiliano Martinez am fost amic. Am locuit împreună un an.

- Ai fost considerat un talent mare de către cei de la Arsenal, având în vedere că ai fost și la prima echipă?
- Cred că în momentul în care ajungi la Arsenal e confirmat faptul că ai talent. De acolo însă trebuie să muncești foarte mult ca să ajungi să joci la prima echipă. Eu nu am atins acest nivel, dar sunt foarte fericit pentru toată experiența.

"Auzisem de Dinamo"

- Cine era jucătorul tău preferat din echipa "tunarilor" de atunci?
- Almunia! A avut grijă de mine și m-a ajutat foarte mult. A fost ca un mentor pentru mine. Îi plăcea să fie alături de jucătorii tineri și să ne ajute cu tot ce putea, deci da, Almunia era preferatul meu.

- Venirea ta la Dinamo este un pas înainte sau un regres?
- Eu zic că e un pas înainte. Știam de acest club înainte să primesc oferta. Este o mare echipă a României, cu suporteri senzaționali. În urmă cu ceva ani jucau constant în Europa.

- Antrenorul Mircea Rednic cum ți se pare?
- Foarte bun! Îmi place că ne lasă să fim liberi. Pentru mine e bine pentru că eu de asta am nevoie ca să pot să dau tot ce am mai bun, să nu fiu constrâns.

- Ce obiective ai pentru 2019?
- Să fiu cel mai bun și să urc la nivelul următor. Am ambiția de a fi portarul numărul unu al Irlandei. Pentru asta trebuie să fiu titular și la Dinamo.

"Sunt un învingător!"

- Vrei să petreci ani mulți în Ștefan cel Mare sau îți dorești să faci un sezon bun și apoi să te transferi într-un campionat superior?
- Am un contract de 18 luni cu Dinamo. În această perioadă am să fac tot posibilul să îmi ajut echipa. După ce trece acestă perioadă, mai vedem ce o să fie. Nu vreau să mă gândesc atât de departe.

- Care sunt principalele tale calități ca portar?
- Eu spun mereu că sunt bun la toate capitolele, dar că trebuie să lucrez încontinuu la toate aceste lucruri pentru că eu îmi doresc să fiu din ce în ce mai bun. Nu vreau să mă opresc aici.

- În regulă, dar dacă ar fi să nominalizezi o calitate care te definește, care este aceea?
- Repet, eu zic că sunt bun la toate capitolele, dar dacă insiști să spun o singură calitate, atunci consider că sunt foarte bun la duelurile unu contra unu.

- Care a fost cel mai dificil adversar pe care l-ai întâlnit în carieră?
- Au fost multe meciuri, am jucat foarte multe partide și nu îmi amintesc exact un anumit adversar. Să știi că de obicei cei mai grei adversari sunt cei de la echipele mai slabe decât cele la care evoluezi. Mereu au ambiția de a dovedi că sunt și ei buni și joacă extrem de dur.

- Ce ar însemna pentru tine să câștigi campionatul în tricoul lui Dinamo?
- Ooo, ar fi ceva senzațional.

- Rednic a spus că acesta e obiectivul pentru sezonul următor.
- Perfect! Eu sunt un învingător și vreau să câștig tot ce se pune în joc! Voi da tot ce am mai bun pentru a realiza acest lucru

"Perioada petrecută la Arsenal a contat foarte mult în dezvoltarea și educația mea atât ca fotbalist, cât și ca om"

"Leeds este un alt club de mare tradiție al Angliei la care am fost. Am stat o lună, m-am descurcat foarte bine, erau mulțumiți de mine, au vrut să semnăm, dar nu s-a întâmplat așa fiindcă m-am întors în prima divizie din Norvegia"

"Înainte să vin la Dinamo m-am uitat pe clasamentul Ligii 1 și am studiat echipele Steaua și CFR mai atent. Le știam și când eram în Norvegia pentru că sunt echipe care au participat în competițiile europene"

"Portarii tineri ai lui Dinamo sunt buni. Au calitate, iar antrenorul cu portarii, Cătălin, are foarte multă calitate. M-au primit foarte bine așa că nu am avut probleme de acomodare"

"Tata a jucat fotbal în Norvegia până la nivelul ligii secunde. Frații mei au jucat și ei fotbal, dar nu la nivel profesionist" Sean McDermott, Dinamo

500.000 €valorează McDermott în acest moment, conform transfermarkt.de

6 meciuria jucat McDermott pentru echipa națională U21 a Irlandei. Mai are 3 jocuri pentru U19 și unul pentru U17

Are două convocări

McDermott a intrat recent în anturajul primei reprezentative a Irlandei. Acesta a fost convocat de două ori în 2018 pentru meciurile din Cupa Națiunilor împotriva Țării Galilor și Poloniei.

Sean nu a apucat încă să debuteze pentru țara sa, dar este în anturajul selecționatei. Goalkeeper-ul dinamoviștilor are competiție puternică. El trebuie să le ia fața la națională lui Darren Randolph, de la Middlesbrough, Colin Doyle, de la Heart, și Caoimhin Kelleher, de la Liverpool U23.

Vezi și: CALCULE 8 echipe pe 3 locuri! Bătaie ca la Medicină pentru play-off în ultimele trei etape

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
1745flo
1745flo  •  13 Februarie 2019, 23:08

Pana acum n-a luat gol, deci e in grafic!

mumia_se_intoarce
mumia_se_intoarce  •  13 Februarie 2019, 20:55

Cine-s aia pe care ii tine la subrat? Tibi si Lali?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează