FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Sondaj GSP: cu cine țin românii » Steaua < FCSB + CSA Steaua, Dinamo e în cădere! Barcelona, cel mai mare boom

Articol de , , - Publicat sambata, 04 ianuarie 2020 09:00

În sondajul GfK, realizat la final de 2019, la solicitarea GSP, dintre pasionații de sport din România aproape 46% simpatizează cu FCSB și CSA Steaua, cu două procente peste fanii pe care îi avea Steaua în 2009, în cercetarea realizată de IRES.

Suporterii care astăzi țin cu FCSB și CSA Steaua, echipă aflată în Liga a 4-a, sunt mai mulți față de cei care simpatizau cu gruparea din Ghencea, în urmă cu fix un deceniu. Atunci când conflictul și procesul pe marcă și palmares era încă departe de a se stârni și de a provoca una dintre cele mai mari schisme din fotbalul românesc: ruptura celui mai mare club de fotbal în două echipe, FCSB, deținută de Gigi Becali, și nou-înființata CSA Steaua, care încă activează în Liga a 4-a!

Într-un sondaj realizat în 2009 de către IRES, procentul celor care susțineau că țin cu Steaua era de 44%. Astăzi, în ciuda scandalurilor, a modului în care Becali a condus clubul și a faptului că a îndepărtat aproape toți suporterii de echipă, cei care declară că simpatizează cu FCSB și CSA sunt în procent de 46%. Aproape 41% sunt în continuare cu FCSB, conform cercetării efectuate de GfK, la cererea Gazetei Sporturilor, analiză care a avut loc la finalul anului 2019. La distanță de 10 ani față de sondajul IRES. În plus, aproape 5% sunt fanii CSA Steaua, echipă care din acest punct de vedere e imediat în apropierea podiumului, după trioul FCSB, Dinamo și CSU Craiova.

Dinamo e în cădere

Acum, clubul din Ștefan cel Mare are cu peste 15% mai puțini suporteri față de câți avea în 2009. Dinamo a scăzut până la 13,7% dintre pasionații de sport din România, față de 16% cât era procentul în urmă cu un deceniu. La acel moment însă, cubul alb-roșu se afla într-un moment bun. În perioada 2000-2008, Dinamo câștigase 4 titluri și 5 Cupe ale României. În schimb, începând din 2009 și până în prezent, Dinamo nu a mai cucerit niciun campionat, ci doar o singură Cupă.

EXCLUSIV Sondaj GSP: cu cine țin românii » Steaua < FCSB + CSA Steaua, Dinamo e în cădere! Barcelona, cel mai mare boom

Barcelona, cel mai mare boom!

În privința echipelor din fotbalul internațional, cel mai mare salt în ultimul deceniu l-a avut Barcelona. Clubul catalan și-a mărit cota cu aproape 50%. În 2009, Barca avea 22%, iar acum, sondajul GfK o plasează la 31,5%. Atât cât adună împreună Real Madrid, Liverpool și Juventus. Între 2009 și 2019, formația spaniolă a cucerit 8 titluri de campioană, 3 Champions League, 3 Supercupe ale Europei și 3 Campionate Mondiale ale Cluburilor.

EXCLUSIV Sondaj GSP: cu cine țin românii » Steaua < FCSB + CSA Steaua, Dinamo e în cădere! Barcelona, cel mai mare boom

Barca, echipa ultimului deceniu

Publicația britanică FourFourTwo a alcătuit topul celor mai bune echipe de fotbal din ultimul deceniu, iar pe primul loc e Barcelona lui Pep Guardiola, cea din perioada 2008-2012. În acest inedit top, o urmează naționala Spaniei, care conținea foarte mulți jucători catalani și care avea un stil de joc aproape identic cu cel al Barcelonei.

EXCLUSIV Sondaj GSP: cu cine țin românii » Steaua < FCSB + CSA Steaua, Dinamo e în cădere! Barcelona, cel mai mare boom

  • Despre metodologie: Studiul a fost realizat de GfK România în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor și este reprezentativ la nivel național, pentru populația de bărbați din mediul urban și rural. Acesta a fost realizat în perioada octombrie - noiembrie 2019 pe un eșantion de 1.000 de bărbați cu vârsta cuprinsă între 14 și 65 de ani, care sunt interesați de sport și se declară suporterii unei echipe de fotbal. Eșantionul a fost ponderat pentru a reflecta distribuția populației pe criterii de vârstă, regiune și mărime a localității (eșantion realizat de GfK România în baza datelor oferite de Institutul Național de Statistică). Eroarea maximă de eșantionare este de 3.1%.

VIDEO Gigi Becali exultă după sondajul GSP și vorbește despre împăcarea cu Armata: „Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt rezolvate!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (39)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  04 Ianuarie 2020, 13:06

Rezultate ca cele de mai sus nu fac decat sa-i dea apa la moara lui Becali si sa-l incurajeze. Daca in 10 ani, dupa ce a pierdut identitatea clubului si nici nu a castigat ceva semnificativ de multa vreme, doar 3% din suporteri l-au parasit... cred ca e OK pentru el. PS: pentru unii mai confuzi de pe aici - GfK este cel mai mare institut de cercetare de piata din Germania, cu activitate in peste 100 de tari din toata lumea.

iuliusmv
iuliusmv  •  10 Noiembrie 2020, 00:58

Fcsb=Steaua pentru majoritatea romanilor

108022913946097
Traian Pavelescu  •  05 Ianuarie 2020, 11:58

Simplu, clar, concis, la obiect !! Steaua=FCSB=Steaua și asta in pofida eforturilor disperate ale CSA, cazarma sportiva înființata de sovietici in 1947, de a supraviețui și in democrație. România este singura țara UE in care încă mai exista aberațiile sportive militarizate CSA și Dinamo, dar asta nu mai poate dura mult. Istoria merge mai departe in pofida zbaterilor disperate ale unor nostalgici, profitori sau neadaptați! Steaua=FCSB!

Vezi toate comentariile (39)
Comentează