FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Stăm prost și se anunță vremuri și mai grele! Ce consecințe are eliminarea FCSB-ului din cupele europene + clasamentul coeficienților

Acuzată că s-a făcut de râs la Roma, FCSB a strâns totuși 3 sferturi din punctele României în acest sezon // FOTO: RAED KRISHAN
Acuzată că s-a făcut de râs la Roma, FCSB a strâns totuși 3 sferturi din punctele României în acest sezon // FOTO: RAED KRISHAN

Articol de GSP - Publicat sambata, 24 februarie 2018 10:13

România a căzut pe locul 20 în topul coeficienţilor în cupele europene pe ultimii 5 ani, ne-au depăşit până şi Cipru şi Israel.

Eliminarea FCSB-ului încheie sezonul european al României. Unul foarte slab şi care ne aruncă pe cea mai proastă poziţie în topul coeficienţilor din ultimii 5 ani. Vom fi pe locul 20 la startul ediţiei 2018-2019!

Cu 3 poziţii mai jos faţă de vara trecută şi cu 5 sub clasarea de acum două ediţii. Am ajuns sub ţări precum Cipru şi Israel, care n-au însemnat aproape nimic, ani la rând, la nivel de formaţii de club.

În vară pierdem un sezon bun

Şi veştile proaste nu se opresc aici. În momentul în care va începe sezonul următor în Europa, ierarhia virtuală ne va plasa pe locul 28! Motivul? Va ieşi din calcul zestrea din 2013-2014, când România a avut o participare bună şi a strâns un coeficient de 6,875. De exemplu, în acest sezon ne-am oprit la doar 2,900.
1-0 cu Lazio ne-a săltat peste Polonia

Singura veste bună a acestei primăveri e succesul obţinut de FCSB cu Lazio. Datorită acestei victorii, România a trecut peste Polonia, care n-a avut nicio formaţie calificată în meciurile europene din 2018.

Şi aşa însă, punctajul nostru e mic şi nu ne mai batem, ca în urmă cu un deceniu, pentru prezenţa în Top 10, ci acum ne duelăm cu ţări precum Cipru, Suedia, Azerbaidjan, Bulgaria, Belarus, Scoţia şi Kazahstan.

În vară pierdem un loc

Pentru sezonul următor de Europa, România va avea deja mai puţine echipe faţă de câte a avut în ultimii ani: 4 în loc de 5! De fapt, marea modificare e că vicecampioana nu va mai beneficia de acces în preliminariile Champions League, pe ruta noncampioanelor.

Vom avea o singură formaţie în Ligă, doar campioana, care va intra pe un traseu mai accesibil, cel în care va întâlni numai câştigătoare în ţări care nu dau direct echipă în grupele UCL.

Cum se face accesul în cupele europene
Locul 1 - Turul 2 preliminar Champions League
Locul 2 - Turul 2 preliminar Europa League
Locul 3 - Turul 1 preliminar Europa League
Câştigătoare Cupa României - Turul 3 preliminar Europa League

FOARTE IMPORTANT

Campioana din Liga 1 nu va fi eliminată din Europa chiar dacă va pierde încă din turul 2 preliminar în Champions League. Din sezonul viitor, regulamentul se schimbă şi nicio formaţie care va fi eliminată în primele două tururi preliminare din Ligă nu va fi out, ci va ajunge pe tabloul din Europa League. Se menţine regula că cine va pierde play-off-ul de UCL va fi direcţionat în grupele Europa League.

75% FCSB

În actualul sezon european, echipele din România au adunat împreună numai 14,5 puncte, care împărţite la cele 5 formaţii ce au luat startul în cupele europene dau un coeficient extrem de mic, sub 3!!!

Din zestrea României, clubul lui Becali a adunat de 3 ori mai mult faţă de toate celelalte 4 la un loc. Craiova e singura care n-a contribuit cu nimic. 

DISPUTA TITANILOR

Anglia, sezon formidabil

Până în momentul de faţă, Anglia are un coeficient care îi permite să fie detaşat pe primul loc în clasamentul coeficienţilor exclusiv pe 2017-2018.

Ţara Coeficient 2017-2018
Anglia 17,071
Spania 14,714
Italia 14,166
Rusia 11,600
Franţa 9,333

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (194)
1025138504184136
Constantin Valentin  •  25 Februarie 2018, 11:46

RESPECT FCSB (STEAUA) !...DOAR STEAUA BUCURESTI ! Celelalte echipe ce pazesc ??????????????Aloooooo ! ma auziti ?

ulen21
ulen21  •  25 Februarie 2018, 08:17

Pentru toti haterii ***,rapaisti si aia care critica fcsb,adica STEAUA,! Ciocu mic si joc de glezne ! Cand o sa aduceti si voi 75% din punctele de coeficient ale Romaniei,atunci mai aveti dreptul sa vorbiti!Pana atunci spor la cat mai multe jocuri in play out si in alte ligi pe unde va mai gasiti,ca nu va gasesc!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

815309251857881
Popa George  •  25 Februarie 2018, 02:15

A SA MAI FACA SI POMANAGII CEILALTI CEVA CAND JOACA...

Vezi toate comentariile (194)
Comentează