FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

EXCLUSIV Ținta principală a lui Becali » Jucătorul din Liga 1 dorit neapărat la FCSB

Articol de , , - Publicat marti, 27 noiembrie 2018 00:00

Becali anunță că va întări zona fragilă din apărare cu un stoper tânăr din Liga 1. Adrian Rus, de la Sepsi, e favoritul steliștilor.

Patronul FCSB s-a convins de o slăbiciune asupra căreia Dică a atras atenția toată vara fără să fi fost luat în serios: echipa nu conține destui fundași centrali. Absențele și improvizațiile din ultima vreme i-au demonstrat lui Becali că e nevoie să investească în stoperi în iarna asta și a stabilit și o țintă favorită: Adrian Rus, 22 de ani, de la Sepsi. 

Cea mai dorită rezervă

Culmea, e vorba despre un fotbalist care nu joacă la Sfântu Gheorghe! Gigi remarca în general jucători care-i plăceau lui prin campionat, însă pe Rus nu prea a avut ocazia să-l vadă în Liga 1. Apărătorul a prins doar două partide la Sepsi, unde e rezerva cuplului Viera-Jovanovici, fundașii centrali pe care se bazează Neagoe.

În runda următoare va putea să-l evalueze mai bine Gigi pe Adrian, întrucât va lipsi Jovanovici și Rus îl va substitui pe croat ca stoper. Jucătorul dorit de roș-albaștri a fost utilizat și în etapa trecută, însă ca fundaș dreapta.

Cum a devenit interesant un fotbalist care e rezervă la Sepsi? Prestația din naționala de tineret a atras atenția, așa a devenit un jucător cu o imagine foarte bună, în ciuda statutului de rezervă pe care-l are în Covasna. Are patru selecții în formația lui Rădoi și va participa cu "tineretul" la Campionatul European de anul viitor, mai ales în cazul în care va izbuti să adune mai multe prezențe și în campionat. 

Nu e scump

Rus evoluează la Sepsi, însă drepturile asupra transferului său sunt deținute de Puskas Akademia, un club din Ungaria, un fel de Viitorul din țara vecină. Maghiarii vor în jurul a 250.000 de euro pentru stoper. "Un fundaș tânăr va semna în iarna asta, eu deja îl știu" e anunțul pe care-l face Becali. Prețul lui Adrian n-ar constitui o problemă, Gigi consumă des mult mai mulți bani pe achiziții. 

Internaționalul de tineret nu ar veni nici la FCSB ca un titular cert. Bălașa și Planici plus Momcilovici, reprofilat din fundaș stânga, constituie soluțiile principale ale lui Dică pentru defensivă. 

05 rps ad rus
Rus, în stânga, în duel cu Bărbuț la un meci CS U Craiova - Sepsi

3 ani a petrecut Rus în Ungaria, unde a ajuns de la Olimpia Satu Mare. El a ajuns să joace în naționala de tineret în locul lui Nedelcearu, pe care l-a luat Contra în lotul de seniori

"Ne trebuie doi jucători noi în iarna asta. Apărători trebuie să aducem, neapărat! Ați văzut cu toții câte improvizații a trebuit să facem pentru că au lipsit doi, trei fundași"
Nicolae Dică, antrenor FCSB

"De la Prodan n-am mai văzut așa ceva!"

Prestația lui Rus l-a transformat și pe Adrian Prumboiu într-un fan al lui. "Rus și Pașcanu vor fi titularii echipei naționale mulți ani de acum înainte! Rus e extrem de puternic, ca atacant nu mi-aș dori să-l am adversar. De la Prodan n-am mai văzut un fundaș atât de tare!", a spus fostul arbitru pe prosport.ro.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (16)
herman25
herman25  •  27 Noiembrie 2018, 13:25
Postat de Valentin Ciocea pe 27 Noiembrie 2018, 07:31

fcsb -steaua ,sa stie toti fomistii .

pentru prosti asa e.

albalbastru72
albalbastru72  •  27 Noiembrie 2018, 13:12

Ceva ,,*** ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dora
dora  •  27 Noiembrie 2018, 11:04

Peste 2 etape FCSB joaca la Sepsi. E clar cum sta treaba cu interesul...asta dupa ce Olaru de la Medias e ca si luat iar Fortes e acontat...oare cu cine o fi jucand duminica FCSBul ?

Vezi toate comentariile (16)
Comentează