FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV Toni Conceicao iese la atac după ce a fost dat afară: „E periculos să fii lider cu CFR! Abia venisem la echipă și eram deja demis”

Toni Conceicao fusese numit la CFR în iulie 2018 // FOTO: GSP
Toni Conceicao fusese numit la CFR în iulie 2018 // FOTO: GSP

Articol de - Publicat joi, 21 februarie 2019 14:03

Demis iar de la CFR Cluj, antrenorul Antonio Conceicao recunoaște că „acest mandat a fost unul dintre cele mai grele din carieră, am fost pus mereu sub presiune mediatică”. 

Miercuri, Toni Conceicao, antrenorul care a condus CFR până în runda precedentă (1-1 acasă cu Astra), a părăsit România. Era în aeroport, la Cluj, când a răspuns la telefon.

 - Domnule Conceicao, cât de afectat sunteți după această nouă demitere de la CFR?
- Acum sunt mai liniștit. Un pic trist, normal, după ce conducerea a decis să ne despărțim așa, în plin campionat, dar asta e viața. Merg mai departe.

- E a doua oară când sunteți înlocuit de la CFR când echipa e pe primul loc.
- E aproape amuzant, nu? Ce să zic, e periculos să fii lider cu CFR! Probabil că e mai sigur ca antrenor dacă ești pe locul doi sau trei. Mai glumesc și eu. Îmi pare rău că s-a terminat așa, într-un moment bun pentru echipă.

- Dar nu mai câștigaserăți niciun meci de la reluarea sezonului.
- OK, însă echipa juca, își crea situații, domina adversarii. Am avut ghinion cu Hermannstadt, la fel și la Craiova. Poate cu Astra a fost un meci mai slab, dar se poate întâmpla. Eram tot pe primul loc, nu era nimic pierdut.

- Ce vi s-a reproșat?
- Păi, cam asta, că echipa nu mai câștiga. Nici nu prea vreau să vorbesc despre asta. Așa au decis administrația, patronul. Au considerat că era nevoie de o schimbare.

- Nu cumva demiterea a venit și după acel episod în care jucătorii n-au mai vrut să intre în cantonament, chiar înainte de meciul cu Astra?
- Nu a fost decizia mea. Jucătorii au vrut așa și au ajuns la o înțelegere cu conducerea. Au spus că au nevoie să stea mai mult acasă, să schimbe atmosfera de cantonament. Dar nu asta a fost problema. Repet, am fost înlăturat fiindcă echipa nu mai câștiga. Cel puțin așa mi s-a spus. Oricum, a fost una dintre cele mai grele perioade din cariera mea acest mandat la CFR. E dificil să lucrezi când tot apăreau informații că voi fi dat afară, la numai două săptămâni de când venisem,

„Plec cu conștiința împăcată”

- Ați simțit că unii dintre jucători v-au trădat?
- Nu, eu am avut o relație foarte bună cu ei, nu am ce să le reproșez. E un grup bun, valoros, am avut o relație de respect.

- Vă reproșați ceva?
- Sincer, nu. Plec cu conștiința împăcată că mi-am făcut treaba cât am putut eu de bine, cu profesionalism, cu ambiție. Iar rezultatele s-au văzut. Am luat echipa într-un moment dificil, am reușit să ajungem împreună pe locul întâi. Nu știu ce s-ar fi putut face mai mult.

- V-ați mai întoarce vreodată la CFR?
- Vrei să mă provoci, să vorbesc la supărare... Chiar nu știu ce aș face, ce voi face. Cine știe ce-ți poate rezerva viitorul? Deocamdată știu că plec acasă, să mă liniștesc puțin, iar apoi aștept oferte. Chiar și din România, de ce nu?!

- Cu Alin Minteuan ați vorbit?
- Alin e un prieten bun, ne cunoaștem de mult, mi-a fost secund. Normal că am vorbit! A fost decizia clubului, nu mi-a vânat postul. Nu știu pentru cât timp va antrena echipa, dar eu îi doresc să aibă succes. Noroc și să câștigați meciul de la Iași!

„Am vorbit cu jucătorii, mi-am luat la revedere de la ei. Mulți mi-au spus că le pare rău de această situație. Le-am pus că vreau să meargă mai departe și să câștige iar titlul”
Antonio Conceicao, fost antrenor CFR 

Vezi și: VIDEO EXCLUSIV Dan Alexa rupe tăcerea! Confirmă informațiile GSP.ro despre interesul lui CFR Cluj: „Am discutat! Vor face totul”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
mos_gerula
mos_gerula  •  21 Februarie 2019, 20:57
Postat de cfrinho pe 21 Februarie 2019, 15:36

Cine-l ia antrenor pe Conceicao si ii asigura liniste la echipa(salarii platite, disponibilitate de a comunica si coopera) e inteligent, fiindca e un antrenor de mare valoare si aduce rezultate. La CFR a fost demis din alte motive, nu e vina lui ca sunt unii cu putere de decizie la club care vor sa stoarca patronii de bani prin diverse smecherii.

100% corect! E un antrenor foarte bun, un Om educat, civilizat, prietenos.

cfrinho
cfrinho  •  21 Februarie 2019, 15:36

Cine-l ia antrenor pe Conceicao si ii asigura liniste la echipa(salarii platite, disponibilitate de a comunica si coopera) e inteligent, fiindca e un antrenor de mare valoare si aduce rezultate. La CFR a fost demis din alte motive, nu e vina lui ca sunt unii cu putere de decizie la club care vor sa stoarca patronii de bani prin diverse smecherii.

martinpen
martinpen  •  21 Februarie 2019, 15:26

cONCEICAO AVEA CLUZA PREA MARE LA CASTIGAREA CAMPIONATULUI. Idiotii din conducerea CFR se cred stapani pe situatie. Vom vedea daca au facut greseala sau nu.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează