FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

EXCLUSIV Transfer de ultimă oră! Fiul lui Gică Popescu va îmbrăca tricoul unei campioane

Articol de - Publicat miercuri, 07 martie 2018 13:35

Nicolas Popescu (15 ani), fiul lui Gică Popescu, a semnat astăzi un contract cu Viitorul, echipa lui Gică Hagi.

Fiul lui Gică Popescu va juca pentru început la grupele de juniori ale Viitorului, dar cu siguranță va fi luat și în anturajul primei echipe.

"Chiar acum am terminat procedura de transfer. Am înregistrat toate actele la Ligă. E jucătorul nostru", au declarat oficialii Academiei Gheorghe Hagi pentru GSP.ro.

Mijlocașul ofensiv a evoluat până acum pentru FC Voluntari și a apucat să debuteze pentru naționala U15 a României.

"Nu mă apasă că sunt fiul tatălui meu. E o mândrie, îmi dă ambiție, motivație. Dar vreau să reușesc ca Nicolas Popescu, nu ca băiatul lui Gică Popescu" 
Nicolas Popescu, internațional U15

"Sunt stelist de mic, îmi place cum joacă Viitorul și țin cu Craiova, că sunt oltean. Aș vrea să ajung la Viitorul și apoi la Barcelona"
Nicolas Popescu, internațional U15

Lăudat de selecționer

Pe cât de firav pare, pe atât de hotărât este Nicolas Popescu. E elev în clasa a 10-a la Liceul Britanic. Normal, nu-i plac matematica, chimia, fizica. Dar iubește fotbalul:

"Mereu vorbesc cu tata după jocuri, mai ales despre ce greșesc, iar eu încerc să corectez. Vreau să fiu mai mare ca el, să-l depășesc! Să joc cu echipa națională la turnee finale. Am crescut cu poveștile tatălui meu despre acele vremuri. Mă fascinează și mă uimește și acum ceea ce au reușit ei!".

"Nicolas impresionează în special prin inteligența în joc, prin clarviziune. Nu are forță, dar asta se capătă"
Adrian Văsâi, selecționer U15

"Trebuie să scuipe sânge"

Gică Popescu a vorbit la finalul anului trecut, într-un interviu pentru GSP.ro, despre fiul său și i-a prevestit un viitor strălucit acestuia.

- Domnule Popescu, Nicolas, băiatul dumneavoastra, cum e? Sunt șanse să ajungă fotbalist?
- Are calitate și-i place foarte mult fotbalul. Și eu mergeam la antrenamente indiferent că ploua, că era zăpadă... Băteam la ușa antrenorului: "Hai la antrenament!". "Păi, plouă!". "Nu contează!". Și Nico e la fel, îi place să se antreneze, e îndârjit. A crescut 18 centimetri în 8 sau 9 luni de zile și din cauza asta îl mai dor una, alta. Oasele cresc mai repede și mușchii trebuie să vină și ei pe urma lor. A fost la un osteopat de la AS Roma și italianul i-a dat niște exerciții pentru situația în care se află el, după o creștere în înălțime într-un timp scurt. Acum i se adresează copilului aflat pe un scaun alăturat, la câțiva centimetri de Gică: "Ce-ți spun eu că trebuie să faci ca să ajungi fotbalist?". "Să scuip sânge". "Să scuipi sânge, exact! N-o să faci fotbal dacă nu scuipi sânge! Antrenamentele și meciurile sunt ușoare? Nu e bine! Nu te-am văzut scuipând sânge! Zi de zi! Ăsta e fotbalul! Fotbalul nu e plăcere, e chin! Fotbalul e greu! Dacă ai peste 12 ani, gata, fotbalul nu mai e ușor!".

- Numele Popescu o să-l ajute sau va constitui o presiune suplimentară pentru el?
- Păi, dacă nu suportă presiunea, ce să caute la performanță? E capabil să suporte presiunea? La vârf! E mămăligă? La Liga 1! "Hai que aguantar la presion", spun spaniolii. Performanța asta înseamnă: presiune!

- Mai vedeți vreun jucător român care să scuipe sânge?
- Păi, d-aia nu fac nimic! Ai văzut vreunul să triumfe? Dacă nu scuipă sânge! Eu i-am zis lui Nico de o mie de ori "Nu scuipi sânge, nu joci fotbal!". Când ajungi acasă după antrenament, să nu poți să ții lingura în mână. Ăsta e fotbalul!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (27)
ray51
ray51  •  08 Martie 2018, 11:22

Ce spune un psiholog despre aceasta 'invatatura' a tatalui catre fiu???

126417328110567
Liviu Negrea  •  08 Martie 2018, 09:58

Smeker asta micu!El e dinamovist din tata-n fiu!Va fi dirijat de clanul Beeecali...Baiete ,ai grije ,puscaria e grea..Nu ti-a zis tac-tu???

kingdon
kingdon  •  08 Martie 2018, 09:55

Tact-tu a fost impins la varsta ta de bunic-tu pe canistre de benzina, kent, ness Amigo si peste de la Calafat, stie nea Tica Zamfir si jurnalistul Cantar despre ce vorbesc. Acum ti-a venit si tie randul , te impinge unchiu' ca e antrenor si are echipa in Liga 1. Sper sa nu fi in puscarie cand o sa moara taica tau. Succes !!

Vezi toate comentariile (27)
Comentează