FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

EXCLUSIV Transferurile puse la cale de Craiova și Poli Iași ar putea fi BLOCATE! Lovitură de teatru: "E ilegal!"

Horia Sabo (centru) cu Anamaria Prodan și Tibor Selymeș în lojele Arenei Naționale
Horia Sabo (centru) cu Anamaria Prodan și Tibor Selymeș în lojele Arenei Naționale

Articol de - Publicat vineri, 11 ianuarie 2019 09:07

Acordul intervenit joi seară între Poli și CSU Craiova, pentru transferul lui Andrei Cristea în Bănie, la schimb cu Florin Gardoș și Andrei Burlacu, a intrat în nici 24 de ore sub un mare semn de întrebare.

Directorul general al moldavilor, Horia Sabo, aflat în conflict cu membrii Comitetului Director (CD), consideră că "e ilegal ce fac ei. Nu vorbesc despre oportunitatea acestor transferuri, ci de forma în care se fac, dacă se fac. Politehnica Iași se află sub un contract de asociere cu clauze clare. Până-n 2023. Până atunci, doar eu pot face aceste mutări și veți vedea că ceea ce vă spun este întocmai".

Sabo susține că are răbdare "și toate resursele necesare. Ce se întâmplă acum la club e o stare de provizorat. Din păcate, un provizorat ilegal. Lucrurile se vor schimba însă. În România există legi, suntem o țară care deține mai nou președinția UE, nu putem funcționa așa, ca-n junglă. Lumea trebuie să fie atentă la ce decizii ia acum și mai ales ales să fie conștientă de acordul pe care-l avem".

"Rău se poate face ușor, mai greu este să faci bine. Domnul Sabo spunea în presă că Andrei Cristea nu ar trebui oprit să plece, acum vrea să blocheze transferul? Nu înțeleg. A fost dorința expresă a lui Andrei să plece la mai bine" Adrian Ambrosie

Se înțelesese cu FCSB

Conform respectivului contract de asociere, clubul i-a cedat omului de afaceri băimărean drepturile federative ale tuturor jucătorilor. Este și motivul pentru care el s-a simțit îndreptățit să negocieze în decembrie transferul lui Cristea la FCSB, blocat apoi de Comitetul Director din cauza prețului.

Se înțelesese cu Gigi Becali pentru suma de 50.000 de euro, dar CD a solicitat 170.000 pentru a stinge astfel datoria rămasă de la achiziționarea lui Qaka. Ceea ce patronul Stelei n-a acceptat: "Una-i una, alta-i alta. Să se pună ei de acord, acolo, la Iași, și apoi mai vorbim".

S-a adresat tribunalului

Însă la Iași, relațiile dintre Sabo și cei cu care ar trebui să colaboreze, reprezentați de președintele executiv Adrian Ambrosie, sunt în continuare încordate.

Din club nu poate ieși nici un act emis de el fără a avea și semnătura lui Ambrosie, iar recent s-a adresat justiției, pentru a determina Comitetul Director să respecte întocmai contractul de asociere: "Nu va mai dura mult, aproximativ o lună de zile". 

18 lunie durata contractului propus de craioveni lui Andrei Cristea. Gardoș și Burlacu sunt împrumutați la Iași până-n vară, cu opțiune de cumpărare

"A fost o cerere de natură financiară pe care am făcut-o către FCSB în legătură cu Andrei Cristea. Am vrut să stingem o datorie de la transferul lui Qaka. Eram deschişi pentru orice altă variantă. Cum n-a venit, a apărut acest interes al Craiovei şi am zis că facem o afacere bună" Adrian Ambrosie, președinte executiv Poli Iași, la Digisport

"Tratativele cu Andrei Cristea și acordul lui îl avem de trei săptămâni. A durat până a venit lumea din vacanță și s-au realizat și condițiile de echitate bilaterale, adică și Iașiul să iasă din acest schimb neșifonat și să-și joace, cu șanse reale, intenția de a ajunge în play-off" Marcel Popescu, președinte CSU Craiova

CITEȘTE ȘI:

S-a făcut: Andrei Cristea a semnat în această seară cu CS U Craiova! Contract valabil până în 2020

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (38)
lionforever
lionforever  •  11 Ianuarie 2019, 20:15
Postat de gigi_becali_9 pe 11 Ianuarie 2019, 14:11

Ce sa recunoasca ? Pai ei se fac ca uita meciurile de genul Craiolguta vs Viitorul ( cand a luat Viitorul campionatul ) , cand Craiolguta, ca sa nu incurce Viitorul, a folosit nu rezervele ( daca folosea rezervele era bine ! ) jucatori din Divizia 4, debutanti in Liga 1, care nu prinsesera banca Craiovei niciodata ! :))) A castigat Viitorul cu 1-0 ... ca sa nu ia Steaua campionatul.... Si ce a facut VIitorul in Europa ?? Nu s-a calificat, a pierdut din prima , lamentabil.... Ei, de asta tin cu Steaua, pentru ca Steaua indiferent de locul din Liga 1, s-a calificat de 13 ori in 15 ani in Europa !

In acel play off craiova a bătut cu 1-0 la viitorul acasa si a pierdut in meciul de "acasa" jucat la pitești. Voi ce ati facut cu viitorul? Nu cumva v-au bătut de două ori? Păi dacă nu aveți putere sa câștigati ce trebuie sa va faca alți titlul cadou?

lionforever
lionforever  •  11 Ianuarie 2019, 20:09

E priveghi in redacția jsp si in studioul jiji tv.

1764061520284739
George Adrian Popescu  •  11 Ianuarie 2019, 19:41

Doar daca te cheama Popescu Marcel nu stii cu cine dintre oficiali trebuie sa negociezi.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează