FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Triplul campion și golgeter al Ligii 1 știe de ce FCSB a pierdut titlul: "La Steaua e presiune proastă"

Articol de - Publicat luni, 04 iunie 2018 17:08

George Ţucudean, 27 de ani, triplu campion şi golgeter al Ligii 1, a povestit pentru Gazeta Sporturilor de ce a luat titlul CFR Cluj şi de ce Steaua l-a ratat a treia oară la rând.

George Ţucudean, "Richie rich" al fotbalului românesc cum era numit, uneori, cu invidie, şi-a pus singur numele în istoria Ligii 1. Atacantul de 27 de ani tocmai a câştigat a treia medalie de campion al României cu trei echipe diferite, Steaua (2015), Viitorul (2017) şi CFR Cluj (2018).

Al doilea fotbalist român după Adrian Bumbescu cu o asemenea performanţă, la 33 de ani de la ultima ispravă a acestuia, care a cucerit titlurile cu U Craiova (1980), Dinamo (1982) şi Steaua (1985). Mai e şi coechipierul Giedrius Arlauskis, lituanianul având 3 titluri cu Urziceni, Steaua şi CFR. Arădeanul a avut un sezon remarcabil, fiind golgeterul campionatului, alături de rivalul Harlem Gnohere, fiecare cu câte 15 goluri.

- George, trei titluri cu trei echipe diferite în perioada 2015-2018. Ce-ar mai fi de zis?
- Acum, ca să-mi fac reclamă, aş putea spune că sunt un talisman. Cine mă ia câştigă campionatul! Redevenind serios, pot spune că sunt norocos.

- Într-un interviu de acum un an din Gazetă, spuneai că eşti frumos, deştept şi bogat. Ai mai devenit ceva între timp?
- Atunci am zis-o mai mult în glumă. Acum, sunt plin de trofee, de Cupe, de Supercupe. Am început cu două la Dinamo, Cupa şi Supercupa, am continuat cu trei la Steaua, campionat, Cupă şi Cupa Ligii, campion cu Viitorul anul trecut şi acum cu CFR Cluj. Plus titlul de golgeter.

"Foamea a rămas, sunt disperat să câştig orice"

- Mai ai dorinţa de a cuceri ceva anume?
- Cum să moară pasiunea? Am aceeaşi dorinţă şi foame de trofee. Doar că nu mai e presiunea aceea mare asupra mea, ci vorbim de maturizare. Însă am rămas la fel de disperat să câştig.

- Care dintre aceste trofee îţi este cel mai drag?
- Toate. Nu mă pune să aleg unul. Ţin la toate fiindcă am muncit şi mi-am dorit să fiu cineva în fotbal.

- Care a fost cel mai greu de cucerit dintre toate cele trei titluri de campion?
- Gândeşte-te că au fost trei câştigate în ultimul meci! Stresul e mare totuşi, din afară pare mai uşor. Fiind în faţă, există presiune exercitată de fiecare adversar, de aceea am ajuns campioni de-abia după ultima etapă.

"La Steaua e presiune proastă"

- Ai fost campion şi cu Steaua, iar acum cu CFR. Cum e cu stresul la cele două grupări?
- Bine, la Cluj nu este presiune aşa mare ca la Steaua, acolo e presiune proastă pusă din interior. Cred că oamenii de acolo ar trebui să aibă multe semne de întrebare că acolo ceva nu merge, iar la alţii merge. De aceea au pierdut al treilea sezon la rând. Liniştea e cea mai importantă la o echipă! Dacă n-ai încrederea conducerii, iar la prima greşeală ţi se dă în cap, n-ajungi nicăieri. Nu pricep ce se câştigă dacă se dă jucătorilor în cap. Iar apoi fanii care cred orice zvon, te judecă, te blamează şi se rupe tot. Asta e durerea.

- Cum e la Cluj?
- Linişte şi grup unit. Dacă nu joacă vreunul, tace şi se antrenează mai mult. Să ştii că CFR a câştigat acest titlu cu inima! Şi cu multă dăruire.

- Cei de la Steaua au atacat periodic, un adevărat război psihologic. Voi de ce aţi tăcut?
- De ce să atacăm? Ei se uită în curtea altora, asta e treaba lor. Să se uite la ei, să-şi vadă de treaba lor! Ei mereu s-au uitat în curtea noastră şi a altora, nu mai merge aşa! În săptămâna premergătoare meciului, ei vorbeau doar de noi.

Citește în ziarul Gazeta Sporturilor de azi și în Gazeta Digitală un interviu amplu cu George Țucudean, care a vorbit despre respectul din fotbal, dar și despre amintirile sale!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
10212105281561584
Andrei Rosu  •  04 Iunie 2018, 19:38

ori vorbiti de steaua, ori de fcsb... hotarati-va.. fituici incompetente...

lobbyone
lobbyone  •  04 Iunie 2018, 19:04

In liga a 4-a nu cred ca e presiune asa mare , acolo unde joaca Steaua . Stiau deja ca nu trec de Rapid...

169060557063831
Stefan Anghel  •  04 Iunie 2018, 18:23

tucu sa-i multumeasca lui prodan !daca nu era prodan,tucu juca prin liga a 3- a din scotia !

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close