FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CFR CLUJ 1-1

EXCLUSIV Ultrasul din lojă! » Dan Petrescu a revenit la un meci al Stelei, însă doar ca suporter

Acum 3 ani, Petrescu a avut ocazia să antreneze Steaua, dar a refuzat
Acum 3 ani, Petrescu a avut ocazia să antreneze Steaua, dar a refuzat

Articol de - Publicat luni, 12 decembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 12 decembrie 2011 10:54

”Bursucul” i-a văzut pe roş-albaştri contra lui CFR şi a reacţionat plin de nervi, la fel ca oricare fan înrăit: s-a enervat pe Tănase, l-a înnebunit norocul clujenilor şi a comentat fiecare atac al favoriţilor.

Steaua nu l-a adus pe Dan Petrescu antrenor, dar l-a atras pe stadion ca suporter. Tehnicianul lui Kuban Krasnodar a asistat la jocul cu CFR din tribuna oficială a Arenei Naţionale şi s-a manifestat la fel de energic ca atunci cînd îşi conduce de pe bancă echipa proprie. Petrescu a văzut prima repriză alături de Gigi Becali, după care a trecut într-o altă lojă, unde a apărut plin de nervi: "Incredibil, am venit cu ghinion pentru Steaua! N-am văzut în viaţa mea pe cineva să aibă atîta noroc cît are CFR!".

"Tănase nu mai poate!"
S-a aşezat pe scaun şi a urmărit repriza a doua, pe parcursul căreia a avut reacţii în aceeaşi notă, de fan disperat că formaţia favorită nu reuşeşte să marcheze golurile victoriei. S-a enervat pe norocul adversarilor, pe greşelile elevilor lui Stan şi a încercat să anticipeze continuarea fazelor cu ştiinţa tehnicianului combinată cu pasiunea ultrasului stelist. Dan a reacţionat cînd Tănase a greşit o minge: "De ce nu-l scoate p-ăsta?! E mort din minutul 60, trebuie schimbat, că nu mai poate!".

A urmat eliminarea lui Mureşan şi a lui Weldon, o fază din care Steaua s-a ales cu o lovitură liberă. "Dacă bate Rusescu, 90 la sută e gol! Ăsta dă senzaţional de-acolo!", a sperat Petrescu. A bătut Raul şi Beto a scos greu şutul. Dan s-a întors spre cei din jurul lui: "Ce v-am zis că ăsta trage bine din lovituri libere?! E incredibil de bun!".

"Nu, nu cu mingi aruncate!"
Scorul a rămas egal, 1-1, şi "Bursucul" a continuat să aibă soluţii şi păreri, la fel ca orice suporter de pe stadion: "De ce-l scoate pe Nikolici? Nu trebuia! Era singurul capabil să se bată cu ăştia la cap acum, pe final de meci!". Steaua chiar a continuat să arunce mingi spre careul Clujului ca să forţeze victoria, dar n-a avut succes.

Petrescu a tradus încercarea disperată a formaţiei lui de suflet: "Nu aşa se joacă! Nu cu mingi la bătaie, că nici nu se mai cunoaşte că Steaua are doi oameni în plus! Ce dracu' e cu mingile astea aruncate direct în faţă?!". Au mai trecut două-trei minute pînă cînd Balaj a fluierat finalul, iar Dan s-a ridicat de pe scaun dezamăgit că n-a cîştigat echipa din care el nu mai face parte de 20 de ani.

"Mai bine rămînea CFR în 11 oameni, că Steaua a pasat şi a atacat mai bine cît timp a fost egalitate numerică. După eliminări, echipa s-a precipitat" (Dan Petrescu, în tribuna oficială)

1986 e anul în care Dan Petrescu a debutat în prima echipă a Stelei. A fost împrumutat după aceea la FC Olt, de unde s-a întors şi a jucat patru sezoane ca titular al roş-albaştrilor, între 1987 şi 1991.

95 de meciuri şi 28 de goluri a strîns Petrescu ca fundaş dreapta al Stelei în Liga 1.

Duckadam la Tribuna zero

Preşedintele Stelei, Helmuth Duckadam, va fi în această seară invitatul lui Ovidiu Ioaniţoaia la emisiunea Tribuna zero, de la Europa FM. Fanii roş-albaştrilor care vor să intre în dialog cu eroul de la Sevilla vor putea să-i adreseze acestuia întrebări la numărul de telefon 037.206.95.99. Emisiunea va începe la ora 22:30.

Tatu şi Dodel, apţi cu AEK
Ilie Stan are motive să zîmbească. Pentru meciul decisiv cu AEK Larnaca, din Europa League, de miercuri seară, el se va putea baza şi pe brazilianul Tatu. Acesta a absentat aproape o lună după ce a suferit o ruptură musculară la un antrenament. Şi Cristi Tănase va fi refăcut pînă la ora jocului cu ciprioţii, în ciuda contuziei puternice la ochiul drept suferite în urma cotului aplicat în figură de Gabi Mureşan.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
valah.redandblue
valah.redandblue  •  12 Decembrie 2011, 11:46
Postat de magicasteaua pe 12 Decembrie 2011, 09:36

"mia" ca pisica, nu? sper ca esti ungur....ca altfel nu ai nicio scuza: neaparat trebuie sa reiei clasa I, desi e cam greu acum...scoala a inceput de cateva luni...

Cine-au îndragit strainii, Mânca-i-ar inima câinii, Mânca-i-ar casa pustia, Si neamul nemernicia! Să nu dea Dumnezeu cel sfânt, Să vrem noi sânge, nu pământ! Când nu vom mai putea răbda, Când foamea ne va răscula, Hristoşi să fiţi, nu veţi scăpa Nici în mormânt!

magicasteaua
magicasteaua  •  12 Decembrie 2011, 09:36
Postat de qwerty007 pe 12 Decembrie 2011, 06:03

Ai dreptate,eu cand am vazut ca Steaua incepe sa bubuie mingile in fata la plesneala am stiut ca nu o sa dea gol vreodata si ma rugam sa continue asa pana la final ! Asta au si facut,ruga mia fost auzita!

"mia" ca pisica, nu? sper ca esti ungur....ca altfel nu ai nicio scuza: neaparat trebuie sa reiei clasa I, desi e cam greu acum...scoala a inceput de cateva luni...

valah.redandblue
valah.redandblue  •  12 Decembrie 2011, 09:22
Postat de qwerty007 pe 12 Decembrie 2011, 06:03

Ai dreptate,eu cand am vazut ca Steaua incepe sa bubuie mingile in fata la plesneala am stiut ca nu o sa dea gol vreodata si ma rugam sa continue asa pana la final ! Asta au si facut,ruga mia fost auzita!

Mureșan a faultat ca un porc și tu la fel limba română. Generația Funeriu !

Vezi toate comentariile (19)
Comentează