FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Un triplu campion al României e liber de contract și își aduce aminte cu umor de experiența din Champions League: „Ne căutau pe Google să știe cu cine joacă” :)

Articol de GSP - Publicat joi, 31 ianuarie 2019 14:05

Triplu campion al României, atât cu Oțelul cât și cu FCSB, Ionuț Neagu (29 de ani) este liber de contract din vară. Anul 2018 a fost unul de coșmar pentru mijlocașul care a îmbrăcat de 3 ori tricoul naționalei, la partidele amicale cu Grecia (3-1), Turkmenistan (4-0) și Uruguay (1-1).

Fotbalistul a vorbit într-un interviu pentru GSP.RO despre problemele care l-au scos din circuit. Își anunță însă revenirea în acest an.

- Salut, Ionuț! Cum mai ești?
- Acum bine, mulțumesc de interes. Te rog!

- Voiam să știm ce mai e cu tine, de o bună perioadă ai ieșit din prim plan...
- Așa este! Dar a fost fără voia mea. Acum mă întorc de la facultate, dar n-am abandonat fotbalul. Încă mai joc. Am făcut o recuperare bună cu Ovidiu Kurti de la FCSB. E cel mai bun, chiar dacă m-a chinuit puțin.

- Nicio discuție să te întorci pe teren?
- Am mai avut contacte, multe când eram accidentat, dar le spuneam oamenilor că nu pot face nimic. Trebuia să mă recuperez după accidentare. Eram într-un picior. Acum cred că e și o reticiență, poate că oamenii nici nu mai știu de mine.

- Ai merge și la Liga a 2-a?
- E normal să nu am foarte multe pretenții. Mai ales financiare. Dar vreau să joc la un nivel bun, să reintru în formă. Vreau să văd dacă mai duce piciorul, nu vreau să mă retrag la 29 de ani. Cred că 2-3 ani mai pot juca la un nivel bun.

- Să vorbim puțin și despre trecut. Regreți faptul că ai acceptat să mergi la FCSB? Poate pentru că n-ai jucat prea mult...
- Oferte poate au mai fost după ce am jucat în Champions League cu Oțelul. Clubul pe mine nu m-a anunțat decât de cea de la Steaua. Nu cred că am greșit. Tentația e mare să accepți atunci când te vrea un asemenea club. Orice jucător vrea să joace la Steaua. Am fost fericit să merg acolo, chiar dacă lucrurile n-au decurs așa cum voiam.
ionutneagu2

- Totuși veneai după peste 100 de meciuri la Galați, campion al României...
- Da, e adevărat că nu mi s-au oferit prea multe șanse. Cu siguranță și eu am greșit cu ceva. Nu pot să blamez pe nimeni. Asta a fost, eu îmi asum totul.

„La Steaua n-am primit suficiente șanse”

- Crezi că dacă ai fi plecat undeva spre centrul Europei ar fi fost mai bine?
- Mi-e greu să fac un exercițiu de imaginație acum. Probabil că acolo se caută mai mult jucători care marchează, mai spectaculoși. Postul meu nu îmi oferea șansa asta. Eu cred că dacă aș fi primit mai multă încredere și la FCSB aș fi dat un randament mai bun. Mai ales că plătiseră o sumă importantă de bani pe mine. Când faci o investiție de genul, trebuie să ai mai multă răbdare.

- E titlul cu Oțelul cea mai mare bucurie din carieră?
- Da, titlul și Supercupa. Pentru că acolo am contribuit din plin la toate aceste performanțe. Și la Steaua am luat titlul, dar n-am contribuit atât de mult.

- Ce-ți mai aduci aminte de la meciul cu Manchester United din Champions League?
- Ceva de nedescris. Mai ales că eram o echipă necunoscută pentru ei. Cred că ne căutau pe Google să vadă cine suntem și de unde venim. Nu știau cu cine joacă. Dar nu ne-am făcut de râs. Am dat o replică bună! Văd că acum echipe mult mai bine cotate care nu dau gol și primesc 5-6 sau mai multe goluri.

neagu1
Ionuț Neagu în duel cu Nani la partida jucată pe Arena Națională 

- Ai schimba ceva în cariera ta?
- Poate aș fi făcut mai multe să mă impuns la Steaua. Dar pot spune că nici nu m-am simțit așa dorit acolo. Cineva a plătit foarte mulți bani pe mine, dar nu s-a văzut să fi fost prea dorit. Dacă tot au dat 6-7 sute de mii de euro pe mine, vino măcar și vorbește cu mine, zi-mi de ce nu joc sau dacă voi juca vreodată.

- Ai vreo dorință pentru 2019?
- Vreau să revin în circuit și să îmi dau seama dacă mai pot juca la un nivel bun, așa cum cred. Îmi doresc o echipă cu pretenții, chiar și din Liga a 2-a. Vreau să o formație care să aibă obiective clare.

ionut neague 3
Ionuț Neagu felicitat de Fatih Terim la un meci al naționalei României

ionut neagu 4

300.000 €e cota lui Ionuț Neagu pe transfermarkt 

138 de meciuri în Liga 1 a adunat Ionuț Neagu, marcând 4 goluri. Are și 5 pase decisive 

650.000 de euro a plătit FCSB pentru Ionuț Neagu în 2013 pentru a-l lua de la Oțelul 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
694904770719395
Constantin Carp  •  31 Ianuarie 2019, 18:35

Un fotbalist inteligent,modest,educat, corect cu principii care s a lovit de nedreptatile unui sistem murdar (antrenori,impresari si conducatori). Succes Ionut!

departamentul_dd
departamentul_dd  •  31 Ianuarie 2019, 14:38

Urziceanca și Hoțelul, ***r.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează