FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV/UPDATE Negoiță VINDE Dinamo! Marea surpriză: cu ce grup de investitori a bătut palma și cine poate fi omul-cheie pentru tranzacție. Prima reacție oficială

Articol de - Publicat miercuri, 14 martie 2018 22:39

Ionuț Negoiță, finanțatorul lui Dinamo, ar fi semnat un precontract de vânzare cu un grup de investitori din Marea Britanie. Dacă se va trece cu bine de auditul financiar, clubul bucureștean va avea patroni noi!

update 09:30

Contactat telefonic de GSP.ro, președintele dinamovist Alexandru David nu a negat informația: "Nu pot să comentez astfel de informații pentru că nu mă ocup de așa ceva. Astfel de lucruri sunt peste capul meu, rolul meu este să asigur bugetul clubului". 

Știrea inițială:

Dinamo e aproape de a se vinde! Gazeta Sporturilor prezintă în exclusivitate detaliile afacerii care se face în spatele ușilor închise.

Conform surselor ziarului, actualul finanțator, Ionuț Negoiță, ar fi semnat deja un precontract pentru cedarea clubului în schimbul a 5 milioane €. Cumpărătorul este un grup de investiții care are sediul central în Marea Britanie.

Cele două părți au semnat un contract de tip "non-disclosure agreement", ceea ce obligă atât cumpărătorul, cât și vânzătorul să facă schimb de informații, acte și tot ce implică tranzacția fără implicarea vreunui terț.

În acest moment, contractul îl obligă pe Negoiță să negocieze doar cu grupul cu care a semnat precontractul până se va ajunge la o finalitate.

Acest lucru a fost făcut pentru ca finanțatorul să nu se poată folosi de aceste negocieri pentru a crește cota clubului și a încerca vânzarea în altă parte. Cu alte cuvinte, nimeni nu are voie să dea detalii despre afacere!

E Badea omul-cheie?

În perioada următoare, Ionuț Negoiță trebuie să înainteze oficial, în scris, suma de 5 milioane pe care o cere și să se semneze un contract de tip "due diligence". În acest contract se specifică suma tranzacției, cu amendamentul că posibilul cumpărător are acces la toate actele clubului, pentru a face un audit amănunțit asupra societății pe care urmează să o achiziționeze. 

În acest moment, Ionuț Negoiță are acțiunile de la Dinamo sub sechestru asigurator decis de Tribunalul București pentru datoria de 2.000.000 € pe care acesta o are la Nicolae Badea încă din martie 2013, când șeful de la RIN a devenit acționar majoritar. Pentru ca vânzarea să se facă, Badea trebuie să-și dea acordul.

Cel mai probabil, Negoiță va semna ca o parte din banii primiți în urma vânzării să fie virați direct în conturile patronului Computerland pentru a obține OK-ul acestuia. 

17.500.000 €erau datoriile clubului Dinamo înainte de intrarea în insolvență. Negoiță a achitat după procesul de reorganizare doar 750.000 € din suma totală

2013este anul în care Ionuț Negoiță a devenit acționar majoritar al lui Dinamo

13.400.000 €valorează lotul lui Dinamo în acest moment

Are să-i dea 3,5 milioane €!

Conform surselor Gazetei, Ionuț Negoiță trebuie să-i achite lui Nicolae Badea o sumă mai mare decât se știa, anume 3,5 milioane €! De unde apare diferența față de cele 2 milioane vehiculate în ultima vreme? Negoiță ar fi fost păsuit o lungă perioadă de fostul acționar dinamovist cu condiția ca, pe lângă datoria inițială de 2 milioane €, să fie plătit un surplus de 1,5 milioane € compensație pentru perioada foarte lungă în care Negoiță a fost păsuit. Mai exact 5 ani! 

Și Andone vrea clubul!

Ioan Andone plănuiește alături de Marius Niculae preluarea clubului dinamovist printr-o asociație a suporterilor care să cotizeze anual în vistieria clubului, în stilul socios. Totuși, această variantă este imposibilă în acest moment din cauza precontractului semnat de Ionuț Negoiță. 

Poate fi tranzacția afectată de bancrută?

Ionuț Negoiță a fost trimis în 2017 în judecată fiind acuzat de complicitate la bancrută frauduloasă, într-un dosar legat de insolvenţa clubului de fotbal. Acest dosar este în plină desfășurare, dar oameni din anturajul conducerii dinamoviste susțin că nicio tranzacție nu poate fi afectată de acest dosar, principalul suspect în acest moment fiind firma de insolvență care s-a ocupat de procesul de reorganizare a clubului dinamovist, în perioada mai 2014 - septembrie 2015. 

Ce vinde de fapt?

Ionuț Negoiță este în pline negocieri de vânzare a clubului, dar întrebarea care se pune este: Ce vinde exact Negoiță? FC Dinamo 1948, societatea deținută de afacerist, nu deține brandul, stema și palmaresul. Acestea îi aparțin lui ASC FC Dinamo, societate aflată în proprietatea lui Nicolae Badea, iar acesta i-a permis până acum lui Negoiță să folosească gratis însemnele "câinilor roșii". 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (135)
andrei.f
andrei.f  •  16 Martie 2018, 13:18

Când e să se aleagă prafu de dinam0, nu că mă bucur, dar, constat că, întâi vine play-out, apoi retrogradare şi apoi tot felu de poveşti cu investitori străini !

dansy
dansy  •  16 Martie 2018, 08:47

Voi cei de la GSP ati laudat permanent palmaresul lui Dinamo.Care palmares?Ati zis mereu ca Universitatea Craiova nu are palmaresul echipei din 1948.Cand va scriam pe aici despre felul in care ,prin furtisaguri,Dinamo si-a facut un palmares fals nu numai ca taceati,dar imi mai aplicati si cenzura.Rusine,mare rusine ziaristilor de doi bani.

dansy
dansy  •  16 Martie 2018, 08:42
Postat de ang3ldev1l pe 14 Martie 2018, 22:55

FC Dinamo 1948, societatea deținută de afacerist, nu deține brandul, stema și palmaresul, interesant, deci actuala echipa din liga 1 nu este decat o CLONA !?

Da domnule! Si ei faceau pe altii clona.Ce nerusinati!Hai mai catelusilor -nu mai ziceti nimic acum.Va ramas osul in gat???

Vezi toate comentariile (135)
Comentează