FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB A ÎMPRUMUTAT ASTRA

EXCLUSIV Veste-șoc: FRF anchetează Astra și FCSB! Totul s-a făcut la inițiativa Craiovei: „Gigi Becali încalcă integritatea!”

FCSB - Astra
FCSB - Astra

Articol de , , - Publicat miercuri, 27 martie 2019 18:40

La inițiativa Craiovei, Federația s-a sesizat oficial în cazul meciului dintre Astra Giurgiu și creditorul ei, FCSB. Steaua a învins la Giurgiu cu 2-0, în condițiile în care gazdele îi datorau lui Becali 1,7 milioane de euro la ora jocului.

Meciul Astra- FCSB, scor 0-2, a ajuns la Comisia de Disciplină! Motivul: contextul straniu al partidei din etapa trecută, cu FCSB creditor al adversarului. Gazeta a dezvăluit în urmă cu o lună existența unui împrumut de 300.000 de euro din partea bucureștenilor către giurgiuveni.

Plus "afacerea Alibec", transferul pe datorie al atacantului înapoi la Giurgiu. Astra mai avea de achitat un milion de euro și pentru transferul lui Denis. 

INCREDIBIL! Gigi Becali, finanțator principal la Astra. Gazeta a descoperit alte împrumuturi pe ascuns către echipa suspectată că a blătuit meciul cu FCSB

Cine are dreptate în scandalul „FCSB și Astra, pârâte de Craiova la Comisia de Disciplină”?

Craiova! Astra și FCSB au încălcat integritatea competiției
Gigi Becali! Împrumutul n-a afectat competiția

Craiova: "Becali încalcă integritatea!"

Ziarul a publicat recent documente legate de alte două credite. FCSB i-a mai transferat clubului de la Dunăre 300.000 de euro o dată plus încă 100.000 de euro. În total, 1,7 milioane de euro cu care învingătoarea o împrumutase pe învinsă înaintea partidei!

Federația s-a sesizat în acest caz. Secretarul general Radu Vișan a semnat sesizarea care a trimis dosarul la Comisia de Disciplină, dar inițiativa dinaintea pornirii procesului i-a aparținut Craiovei! Oltenii, rivali ai Stelei în cursa pentru titlu, i-au atras atenția FRF.

Scrisoarea prin care Universitatea îi cere Federației să judece speța argumentează: "Considerăm că existența unui contract de împrumut încalcă principiile de integritate a competiției, așa cum sunt acestea definite prin Statutele și Regulamentele Federației Române de Fotbal. Este de notorietate și de necontestat că George Becali e principalul finanțator al FCSB. Prin acordarea împrumutului, Becali a devenit și finanțator al clubului Astra Giurgiu, fapt care îl aduce într-o evidentă poziție de incompatibilitate, el fiind în măsură să influențeze deciziile ambelor cluburi". 

Acuzarea invocă și bănuiala presei

În contul creanței, Gigi urma să recupereze banii din drepturile TV care i se cuveneau Astrei. "Asta nu schimbă, din punct de vedere juridic, calitatea de debitor a Astrei și pe cea de creditor a lui Becali", susține U Craiova în memoriul pe care l-a adresat Federației. Oltenii au argumentat și cu articole din regulament, care arată că e interzis ca un acționar al unui club să dețină acțiuni și la alt club sau să influențeze decizii dintr-o altă echipă implicată în competiție. Regulile nu se referă strict la cazul "Becali-Astra", adică la existența unor contracte de credit între două cluburi din Liga 1. Memoriul conține inclusiv articole din presă, texte care au catalogat jocul de la Giurgiu drept suspect.

20de articole din presă sunt invocate de CSU Craiova în sesizarea din 21 martie. 11 dintre ele sunt din Gazeta Sporturilor

Balaj: "Mi s-a părut dubios!"

FCSB a înscris cele două goluri de la Giurgiu într-un interval de trei minute, între minutele 29 și 32. Gnohere și Iulian Cristea au fost autorii golurilor facilitate de marcajul relaxat al apărătorilor. Ex-stelistul Bejan a fost cel mai slab jucător al gazdelor și a luat "roșu" în minutul 74. Partida a fost interpretată drept suspectă și de observatori trecuți prin fotbal. Cristi Balaj a comentat la TV Telekom Sport: "Dacă mi s-a părut dubios meciul? Da, așa mi s-a părut. Nu decid eu dacă a fost sau nu, că nu am dovezi, dar am mai avut impresia asta despre unele meciuri și atunci când arbitram". 

LPF girează, FRF investighează

Instituțiile care conduc prima ligă de fotbal se bat cap în cap în cazul acesta. Liga a înregistrat creanța FCSB și a fost chiar parte în afacere, din moment ce LPF urma să vireze către clubul lui Becali banii pe care Astra îi datora lui Gigi. Ligii Profesioniste nu i s-a părut, așadar, nimic în neregulă. Federația contrazice judecata asta, s-a sesizat și a trimis cazul către Comisia de Disciplină.

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (185)
1112782965438387
Cosmin-Ionut Papa  •  29 Martie 2019, 17:54

Blatul este evident, tinand cont ca Dl Nicolae, are o datorie certa, reunoscuta la cioban, normal era ca FRF sa analizeze situatia inainte de a juca in play-off, pt ca asa apare ca ciobanul joaca cu 2 echipe!!!!

danny_l
danny_l  •  29 Martie 2019, 11:20

Dacă FRF nu ia măsuri în această speță, Craiova sa meargă la TAS,cred ca la TAS dacă se află cum se procedează la noi, FRF va trebui sa dea explicații UEFA și asta înseamnă că e o mare problema, în competiție nu ai voie sa ajuți adversarul, să-i dai bani cu împrumut,e ca și cum ți-ai cumpărat meciurile.

1731885997060900
Niculae Petre  •  29 Martie 2019, 07:51

Nu stiu de ce se face atat tamtam pentru acel meci,daca are cineva dovezi sa iasa cu ele.De ce clona Craiovei si FRF nu s-au sesizat cand au jucat cu rezervele si i-a facut campioni pe Viitorul,sau cand Dinamo ii dade puncte Astrei sa ia campionatul.Echipa asta a Olgutei(echipa PSD-ista)nu avea dreptul sa joace in liga II,trebuia sa inceapa din ligaV,asa ca ciocul mic.

Vezi toate comentariile (185)
Comentează