FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV VIDEO A folosit Neubert substanțe dopante? Expertul lui Olăroiu și Pițurcă dă verdictul + reacția Anamariei Prodan: „Unii se suiau pe laptop crezând că e cântar, normal că li se părea SF!”

Articol de , - Publicat sambata, 14 septembrie 2019 18:03

Îl mai țineți minte pe Thomas Neubert, preparatorul fizic adus de Laurențiu Reghecampf la FCSB, în 2012?

Jucătorii se plângeau de antrenamentele extrem de solicitante, iar MM Stoica a explicat recent că steliștii „vomitau mov” de la efort. Mulți însă au pus la îndoială metodele de pregătire ale preparatorul fizic neamț, pe forumuri fiind de multe ori acuzații nedovedite de dopaj.

Fost medic la FCSB sub comanda lui Cosmin Olăroiu și Victor Pițurcă, Ion Bogdan Codorean, unul dintre cei mai buni chirurgi ortopezi și medicul care operează majoritatea sportivilor de prestigiu din România, a acceptat să vorbească în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor despre cum i s-au părut metodele lui Neubert.

„Thomas Neubert a fost școlit în Germania și s-a pregătit cu oameni profesioniști. Studiile sunt foarte importante. Trebuie și noi să mergem și să învățăm de la oameni care au trecut prin așa ceva. Să nu trecem prin toate greșelile pe care le-au făcut ei, să știm cele mai noi metode.

FCSB sau Steaua a fost echipa cu cele mai multe controale anti-doping din țară! Nu-și permite nimeni la nivelul ăsta să facă un așa doping! S-a vorbit despre substanțe... Punguțele alea ei le lăsau intenționat pe jos să vadă lumea că sunt lucruri curate! Ce să iei ca să te stimuleze pe teren?!”, a dezvăluit Corodean.

"Am mai văzut cu ozonoterapia. Orice tratament care se face pe venă este considerat doping. Dar ei n-au făcut așa ceva! Am văzut că a zis cineva că făceau insuflații rectale, dar nu știu dacă e adevărat. Nici asta nu înseamnă doping!"
Ion Bogdan Codorean, doctor

Accidentările tot mai dese de la FCSB l-au făcut pe Gigi Becali să-l dea afară de curând pe preparatorul Marian Lupu, adus la echipă la sugestia lui Mihai Stoica. Codorean a discutat despre ex-angajatul clubului.

„Marian Lupu este un preparator fizic foarte bun, dar a ajuns la FCSB într-un moment prost. După ce a plecat de la FCSB, Tommy Neubert a ajuns în Bulgaria și, prin contract, i-au spus să învețe un om de la club! Apoi a plecat. Acum este cu Reghe în Dubai", a mai spus Codorean. 

Preparatorii FCSB în ultimii ani

PerioadăPreparator
ianuarie 2017-iulie 2019Marian Lupu (român)
iunie-decembrie 2016Matteo Spatafora (italian)
decembrie 2015-iunie 2016Thomas Neubert (neamţ)
iulie-decembrie 2015Ciprian Prună (român)
iunie 2015Nikos Karydas (grec)
iulie 2014-iunie 2015Julian Jimenez (spaniol)
iunie 2012-iunie 2014Thomas Neubert (neamţ)

Anamaria Prodan: "Există doping! S-au scris tot felul de tâmpenii"

„Ştiţi de ce au reuşit Neubert cu Reghe apelând la metode care în lume sunt fireşti? Fiindcă ei le-au aplicat în premieră într-un fotbal înapoiat. Au adus un TRX și jucătorii se uitau la el de ziceai că-i mușcă. Făceau exerciții de izometrie. Până au învățat totul, se dădeau numai cap în cap. Dar astea erau lucruri normale. Dar pentru alţii, care se suiau pe laptop crezând că e cântar şi ascultau jucătorii în camere cu cana la ureche, normal că păreau SF-uri.

Doping există în fotbal, dar în România nu. Că le băga Reghe ozon în fund și le dădea pungulițe, ăsta e dopaj? Dușmăniile în fotbal se nasc cel mai rapid, te filmează unul că faci ceva, dacă într-adevăr îi dopezi. Vine repede unul şi te dă în primire. S-au scris tot felul de tâmpenii când a venit Neubert. El le dădea vitamine, ceva psihologic în primul rând. Era autosugestia", spunea Anamaria Prodan, în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor, cu ceva timp în urmă. 

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (35)
zizu
zizu  •  15 Septembrie 2019, 10:55
Postat de gigi_becali_6 pe 15 Septembrie 2019, 00:35

Steaua sa calificat de 13 ori în 16 ani în Europa League și Champions League pentru că se dopeaza :)))) Alta gluma nu gaseati ?

Care stea?

gigi_becali_6
gigi_becali_6  •  15 Septembrie 2019, 00:35
Postat de alexxxander pe 14 Septembrie 2019, 18:58

Steaua a jucat mult in cupele europene in perioada aia, nici in Europa nu-i prindea!? Cum spune si Codorean, nu-si permitea asa ceva...

Steaua sa calificat de 13 ori în 16 ani în Europa League și Champions League pentru că se dopeaza :)))) Alta gluma nu gaseati ?

hermannstadtul
hermannstadtul  •  15 Septembrie 2019, 00:31
Postat de pescar_amator pe 14 Septembrie 2019, 19:41

Tu zici steaua intentionat ?? Sau din obisnuita ?? Daca toata lumea ( Becali ,MM , Argasrala ) spune FCSB tu de ce spui Steaua ??? Cand o sa joace Fcsb cu Steaua ..tu strigi hai steaua ??? ..o sa fiti de rasul lumii cand o sa strigati hai steaua ...abia astept acel meci

vrei sa zici cand va juca Steaua cu csa, nu?

Vezi toate comentariile (35)
Comentează