FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Amintiri din sezonul în care Rapid a obținut primul titlu de campioană: „Cașcavalul meu unde e?”

Rapid 1966-1967
Rapid 1966-1967

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 noiembrie 2020 18:56 / Actualizat miercuri, 04 noiembrie 2020 19:57

Invitat la GSP Live, Viorel Kraus sr., fostul mare jucător și antrenor al Rapidului, alături de fiul său, Viorel Kraus jr., și-a adus aminte cu amuzament de o întâmplare din perioada în care era jucător la clubul giuleștean și antrenorul echipei era Valentin Stănescu.

Viorel Kraus sr. a evoluat pentru Rapid București în perioada 1961-1967, făcând parte din lotul care a reușit să aducă primul titlu de campioană în Giulești, în anul 1967. Ajuns la 80 de ani, fostul mare fotbalist a povestit o întâmplare amuzantă de la un meci jucat în deplasare în Liga 1, de pe vremea când tehnicianul echipei era Valentin Stănescu. Nea Tinel, așa cum obișnuiau să îi zică jucătorii, a fost antrenorul Rapidului între 1963 și 1968 și, ulterior, a dat chiar numele stadionului din Giulești.

„A fost un meci în care care echipa gazdă avea nevoie de victorie și a încercat prin toate mijloacele să reducă potențialul fizic al echipei noastre și să intervină cu o primă la jucătorii echipei noastre. S-a făcut presiune pentru că echipa gazdă avea nevoie de cele două puncte. Valentin Stănescu, antrenorul echipei, când a auzit, a zis: «Să nu vă prind!». Echipa gazdă și pe teren și ruga de noi, dar eram înverșunați să câștigăm. Din păcate, am pierdut 3-0, pentru că ei au jucat mult mai bine”, a povestit Viorel Kraus sr.

Acesta a adăugat că, după meci, a avut loc un moment foarte amuzant, având în vedere că partida s-a jucat corect, fără ca vreun jucător să lase echipa gazdă să câștige: „După meci ne-am dus la gară, deoarece trenul venea la noaptea și trebuia să îl așteptăm. Așteptând trenul, a venit căpitanul echipei gazde în gară și mi-a zis: «Viorele, cheamă-l pe Nae Georgescu». Stăteam chiar cu el în compartiment. A stat vreo 20 de minute, iar când s-a întors, ținea o pungă în mână și a zis: «A venit Mihuț și mi-a dat punga asta». Acolo erau bani. Era prima de joc pe care trebuiau să o ia ei, dar ei au cedat-o crezând că noi i-am lăsat să câștige.

Bineînțeles că trebuia făcută porție la fiecare și porția lui nea Tinel (n.r. Valentin Stănescu) era dublă. (râde) Nae a încercat să îi explice că nu am trântit meciul, dar tot s-a supărat. După ce a trecut puțin timp, a venit și ne-a întrebat: «Cașcavalul meu unde e?». Prima dată nu vrusese să primească”.

VEZI AICI EMISIUNEA INTEGRALĂ:

Citește mai multe știri din Liga 1:

Jucătorii lui Dinamo au primit rezultatele testelor Covid-19 efectuate înaintea meciului cu Viitorul

Ministrul Dezvoltării, anunț de ultim moment despre stadionul Dinamo: „Se face!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează