FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO. Cum se antrenează și ce mănâncă Ciprian Deac pentru un fizic lucrat: „Fac asta zilnic din 2012”

Articol de - Publicat joi, 02 aprilie 2020 11:49

Ciprian Deac (34 de ani), mijlocașul lui CFR Cluj, a fost în această dimineață la GSP Live, unde a divulgat secretul unui corp de invidiat, la fel ca al lui Cristiano Ronaldo: mult antrenament și peste 3.000 de abdomene zilnic.

Deac a vorbit despre cum încearcă să se mențină în formă, în această perioadă de izolare, dar și care este rutina sa zilnică de antrenament, prin care reușește să aibă un corp perfect. 

„Este foarte greu, cred că toată echipa era într-o perioadă bună, veneam după niște jocuri. Suntem pe primul loc, cred că am făcut o figură frumoasă și în Europa. Încerc să fac și de acasă, zilnic, cât mai multe exerciții pentru a-mi păstra tonusul muscular. Dacă nu faci câteva zile, pierzi foarte mult din tot. Încerc să mă mențin la un nivel cât de cât bun. Dimineața alerg aproximativ o oră, într-un ritm constant, după care vin acasă și am un program cam de o oră, o oră și un sfert de abdomene, apoi exerciții la TRX undeva la 45 de minute. Sincer nu le număr, dar în orice caz sunt peste 3000, mai fac și cu diverse greutăți. 

Programul ăsta îl fac cam din 2012, aproape zi de zi. Când am început să fac aceste exerciții am pierdut foarte mult din kilograme și m-am simțit mult mai ușor pe teren. Eu cred că abdomenele sunt foarte importante pentru un sportiv, și mai ales pentru un fotbalist, acolo e baza, în mijloc. De acolo vin toate mișcările. Acest program l-am făcut din perioada petrecută în Germania, acolo am învățat ce important e să faci abdomene”. 

Deac ne-a spus și cum arată meniul său zilnic, prin care se menține la o greutate optimă, pentru că pe lângă antrenament și alimentația este foarte importantă. 

„Dimineața mănânc cereale, fructe. La amiază și seara mănânc salată cu carne. Mai sunt momente când mănânc și paste. Sunt foarte atent și cu cantitatea, încerc să mă mențin la această greutate de 5 ani de zile. Undeva între 71 și 72 de kg, acolo mă simt cel mai bine și încerc să mă mențin acolo. Mă cântăresc în fiecare dimineață, încerc să mă controlez foarte mult. Dacă mă trezesc într-o zi cu 72 de kg reduc foarte mult din mâncare. Sunt foarte atent. Iubesc să mănânc dulce, dar mă abțin foarte mult. Înainte eram un tip pufos, tot timpul a fost o luptă foarte grea cu aceste kilograme. Îmi plăcea foarte mult să mănânc dulce, cartofi prăjiți, tot ce nu era bun pentru un sportiv”

Ciprian Deac a vorbit și despre cum a reușit să dea jos multe kilograme într-o perioadă foarte scurtă. 

„Am reușit să slăbesc într-un timp foarte scurt, chiar când eram la Rapid, într-o vacanță de iarnă. Am pierdut 4-5 kilograme oprindu-mă doar din a mai bea sucuri carbogazoase. Așa am pierdut cele mai multe kilograme, după care am început cu alimentația. Am ajuns și la 67 de kg, dar deja era mult sub, eram prea slab. În perioada aia am avut și două accidentări serioase, după am încercat să pun masă musculară, eu zic că și din cauza kilogramelor lipsă. Am pierdut din grăsime, dar și din masă musculară, genunchii au avut de suferit din cauza lipsei de masă musculară”.   

Citește alte știri din emisiunea GSP Live:

EXCLUSIV VIDEO Ce a pierdut România: în locul lui Daum putea să vină un antrenor URIAȘ, care le-a antrenat pe Barca și Real!

EXCLUSIV Poveste incredibilă din vremea Cooperativei: „Am adus un scouter francez, dar meciul era blat. 1.500.000 $ am avut ofertă pe el”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează