FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV // VIDEO Cristi Minculescu a povestit emoționat: „Am jucat fotbal cu Ilie Balaci în curtea școlii. Era deranjant de modest"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 februarie 2020 20:30

Cristi Minculescu, cunoscut în special pentru cariera legendară, de peste 30 de ani, ca vocalist al trupei Iris, a fost invitatul special al lui Ioanițoaia în ediția de azi a emisiunii „Prietenii lui Ovidiu", transmisă în fiecare miercuri, de la ora 20:00, din modernul studio GSP. 

- Cristi, tu ești unul dintre cei mai mari fani ai Universității.
- Nea Ovidiu, da! Sunt etape bine stabilite. Epoca Oblemenco, apoi Craiova Maxima, apoi echipa care, atunci când eram eu în spital, parcă juca doar pentru mine. Cu frații Costea, Bărboianu, Dănănae, Bornescu. Au avut o serie fantastică. Au bătut 3-0 la Farul, 4-1 cu CFR Cluj, 2-0 la Galați și 2-0 cu Dinamo.

- Fotbal cum de n-ai jucat?
- N-am jucat... N-aveam veleități. O făceam doar cu prietenii din cartier. Și mă mai luau în grupa lui Scăeșteanu pe Tineretului. Ne mai prindeam cu Ilie Balaci, cu Emil Gârleșteanu.

- Pe Ilie cum l-ai cunoscut?
- La miuță în curtea școlii. Cred că aveam vreo 11 ani. Eram prieteni de cartier. Mai jucam cu el, aveam porți făcute din cărămizi.

"Unchiul meu era mecanic auto la cel mai cunoscut service auto spre Filiași. Le repara mereu mașinile jucătorilor. Mai ieșeam și noi cu ei când puteam. Ne uitam la ei, puneam mâna pe ei și nu ne venea să credem"
Cristi Minculescu

- Cum era Balaci?
- Deranjant de modest față de cât de valoros era. Și Cârțu, de care am zis că era Picasso. Ce gol a dat cu Leeds... Au zis toți că din 100 de inși, doar el putea să dea așa. Sorin dădea goluri complicate.

- La Pitești nu mergeai la meciuri?
- Mergeam, dar pe mine m-a prins nebunia direct pe Maracana din Bănie. Pe 19 noiembrie 1973, eram la Pitești la meci cu Știința. Și-au ieșit echipele. Erau la centru Dobrin, Jercan și Mustățea. A dat Ilie Balaci un gol, direct sub bară! L-au luat în cârcă pe Ilie, dar din păcate am pierdut cu 2-1.

"Să sperăm că Rădoi rămâne și după meciurile astea de baraj. Dacă are noroc cum a avut la Under 21 poate prinde și Qatarul. Eu îi urez baftă pentru că-mi place de el! Are nerv, e un bun motivator și e foarte bun selecționer. Plus că e tânăr!"
Cristi Minculescu

URMĂREȘTE AICI INTEGRAL EMISIUNEA CU CRISTI MINCULESCU

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
alex_777
alex_777  •  06 Februarie 2020, 14:46

Multumim Cristi pentru tot ce ai facut in muzica si iti urez pe aceasta cale multa sanatate!!! Hai Craiova!!!

112914666315881
Gargantua Egor  •  06 Februarie 2020, 14:25

Bai nea Mardare, versurile la rok sint un pretext, bai nea Teleguta ! Muzica, aranjamentu, ritmul care pulseaza sunt totul !!! "Oameni de 60 de ani care canta rok" ! Da , bai neofitule , canta de vreo 45 de ani rok ! Si nu " canta " rok . Traiesc si produc rok , buburuza mica si draga ! Ai inteles, mai draga ?!?

144258713378047
Popa Virgiliu  •  06 Februarie 2020, 11:54

Trei nume cu valoare de simbol pentru generația mea! "Marele Blond" al Băniei fotbalistice, mult regretatul Ilie Balaci, "The romanian monster of rock"- Cristi Minculescu, un artist inegalabil, o voce unică și maestrul Ioanițoaia, gazetarul sportiv suprem, descins direct din stirpea marelui său înaintaș, regretatul "Nea Vanea" (Ioan Chirilă)... Trei legende, trei mari valori ale acestui popor, trei personalități pentru care noi românii, trebuie să-i mulțumim Domnului că le-a creat și le-a dat posibilitatea de a se exprima !Pe primii doi, am avut onoarea de a-i cunoaște personal (în tinerețe, când făceam parte din trupa "Totuși" și participam direct la manifestări rock și când Balaci antrena la Tr. Severin), iar pe maestrul Ioanițoaia, "l-am citit" și l-am urmărit la tv. cu încântare, ori de câte ori am avut prilejul. Pe domnii Ioanițoaia și Minculescu îi salut cu stimă și le urez sănătate și spor în tot ceea ce fac!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează