FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Dan Petrescu, Vintilă și Rădoi, analizați la sânge: totul despre tacticile „Bursucului”, statutul lui Vintilă și misiunea noului selecționer

Articol de - Publicat joi, 27 februarie 2020 13:02

SEVILLA - CFR CLUJ // Nu de puține ori pe durata acestui sezon, Dan Petrescu, antrenorul campioanei, a ieșit în evidență prin declarațiile făcute înaintea meciurilor din campionat sau din Europa, în care își cataloga echipa drept outsider clar și supraprecia formațiile pe care urma să le întâlnească.

Mircea Rădulescu (78 de ani), fost șef al Școlii de Antrenori și totodată fost selecționer al naționalei României, a analizat, în cadrul emisiunii GSP Live, discursurile lui Dan Petrescu și a trasat câteva concluzii.

„Dan Petrescu a găsit o inovație exact într-un domeniu în care foarte greu găsești ceva, în planul motivațional. În planul pregătirii mentale a jucătorilor. 

În ce constă metoda lui? «Avem șanse foarte mici să reușim diseară». La prima vedere, declarația aceasta ai putea s-o pui pe seama unuia care e indiferent față de echipă, față de club, de suporteri. Și pe mine m-a surprins. Nu e prima oară când situează șansele echipele lui sub nivelul pe care și-l dorește toată lumea. El mizează pe reacția jucătorilor: «Hai să-i arătăm antrenorului nostru că nu a avut dreptate când a spus că nu avem șanse»

A creat o reacție de motivare foarte solidă, alături de celelalte componente a ceea ce înseamnă pregătirea mentală”, a spus Rădulescu la GSP Live.

„Numirea lui Mirel Rădoi e o acțiune curajoasă a Federației”

Mircea Rădulescu a vorbit pe durata emisiunii și despre Mirel Rădoi, noul selecționer al naționalei României, dar și despre Bogdan Vintilă, antrenorul celor de la FCSB.

„Mi se pare o acțiune de curaj pe care a inițiat-o președintele Federației, punând antrenor la echipa națională un antrenor care are o scurtă carieră, dar de succes. A avut rezultate foarte bune cu lotul de tineret, într-o campanie în care câțiva tineri s-au remarcat și dau speranțe și pentru echipa mare. 

De fapt, e o tendință în fotbalul romanesc, poate și în alte părți. Sunt conducători influențați și de suporteri, poate și de presă, care aduc în rolul de antrenor principal un fost jucător pentru numele pe care și l-a făcut ca jucător. 

Asta e total insuficient față de ce implicații are munca unui antrenor principal, care este mult mai complexă. În categoria asta intră și Rădoi. A fost adus acolo și pentru meritele avute la lotul de tineret, dar pentru echipa mare parcă îți trebuie ceva mai mult. Nu este exclus ca el să facă o treabă bună”.

Mircea Rădulescu despre statutul lui Bogdan Argeș Vintilă la FCSB:

„Pentru Vintilă e un pariu, mulți consideră că e pălăria prea mare pentru el. Are și unele emotivități pe care nu știe să și le ascundă, create de locul în care se află și de specificul patronului de la FCSB. 

El încearcă să țină un echilibru pe care alții nu au reușit să îl mențină. Cel mai greu lucru la FCSB este găsirea acestui echilibru între conducere, suporteri, jucători și media”.

Citește și:

EXCLUSIV VIDEO Ianis Hagi, caracterizat de un fost selecționer al României: „Va avea o carieră spectaculoasă” + de ce îl compară cu Răzvan Lucescu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
ishhhhhhhh
ishhhhhhhh  •  27 Februarie 2020, 21:17
Postat de cneius pe 27 Februarie 2020, 16:03

"«Hai să-i arătăm antrenorului nostru că nu a avut dreptate când a spus că nu avem șanse»." ? Pe bune ?

E si asta o metoda, desi nu functioneaza cu toti jucatorii, in special nu jucatorii de tip Nationala Romaniei.

ishhhhhhhh
ishhhhhhhh  •  27 Februarie 2020, 21:16

Parere personala: Petrescu e un tip dedicat, care stie sa-si faca treaba, doar ca se simte burnout-ul (sa nu uitam crizele sale de nervi si vaicarelile lui) si e cam fricos de fel; Mirel pare ceva mai ok decat Contra, ca antrenor, dar trebuie sa-si dovedeasca priceperea si, vorba aia, nationala e o caciula cam mare pentru el. Cat despre Vintila, nu are ce cauta antrenor. E acolo doar fiindca il agreeaza Jijel

131624217670160
Geani Muraru  •  27 Februarie 2020, 17:52

Pe bune Vintila e antrenor?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează