FOTBAL  »  Superliga  »  PROBLEME

EXCLUSIV VIDEO Doctorul ortoped Bogdan Codorean, avertisment pentru antrenorii din Liga 1 » Care e pragul admis în cazul jucătorilor cu kilograme în plus

Articol de , - Publicat sambata, 14 septembrie 2019 13:38

Doctorul Ion Bogdan Codorean e ortoped și are de-a face cu mulți sportivi accidentați. Operează cam 30 pe lună, în medie! A acceptat să vorbească despre un subiect pe arzător în special la noi. 

Kilogramele în plus ale jucătorilor din Liga 1, cu Harlem Gnohere și Eric de Oliveira exponenți „de seamă”. 

Desemnat de două ori cel mai bun jucător străin din Liga 1, Gnohere are probleme serioase cu kilogramele. Atacantul a picat testul, înaintea meciului cu CS Universitatea de mâine seară. Francezul are 98 de kilograme, când ar trebui să nu depășească 91 de kilograme!

"Un kilogram nu e important pentru articulații, nu se poate accidenta un jucător doar de la un kilogram. Dar de la mai multe, da! Care e pragul admis? În funcție de fiecare om. Una e să ai 1,90 și una e 1,60. Una e să ai o masă musculară mare și alta e să ai una mică. Pentru mine 5 kilograme în plus poate să însemne foarte mult, pentru un fotbalist de 1,98 nu se văd! Asta e în funcție de jucător, dar e foarte important să ai masă musculară și să nu ai grăsime.

Fotbaliștii trebuie să îndeplinească niște criterii. Trebuie să ai viteză, forță, rezistență! Dacă p-astea le ai și mai ai un kilogram în plus, chiar nu se întâmplă nimic! Dar kilogramul ăsta.... Dacă îi permiți unui sportiv să vină cu un kilogram în plus, kilogramul ăsta peste o lună vor fi două, trei... Ei  trebuie ținuți la un nivel optim", a explicat Codorean pentru GSP.RO.

"Eram în cantonament, în același hotel cu Beșiktaș. Quaresma a vorbit cu Teixeira și l-a întrebat «Cum de aveți atâția jucători grași în echipă?». Ne era rușine. Quaresma era mai mereu în sala de fitness, unii dintre jucătorii noștri se antrenau în sală mai puțin decât mă antrenam eu"
Mihai Stoica, fost manager al FCSB

Eric l-a șocat pe Hagi: „Ca toți bucătarii, trebuie să gust mâncarea!"

Kilogramele în plus l-au scos din lot și pe brazilianul Eric. Hagi i-a transmis un avertisment mai clar decât cel al lui celor de la FCSB pentru Gnohere: "El știe fotbal, dar nu va mai fi titular până când nu va slăbi!". Gică îl convinsese pe brazilian să ajungă în forma potrivită după perioada de pregătire, Eric a jucat un pic și apoi s-a accidentat și s-a îngrășat iar, ceea ce l-a enervat pe Hagi.

"Regele" a tot negociat kilogramele sud-americanului de când l-a adus la Viitorul. L-a întrebat pe jucător cum e posibil să mai fie gras: "Te antrenezi ca toți ceilalți, cum de nu slăbești?". "Mister, eu sunt bucătar. Îmi place să gătesc acasă și, ca toți bucătarii, trebuie să gust mâncarea! D-aia nu reușesc să slăbesc". Și adus pe teren din bucătărie, Eric e cel mai bun marcator străin din istoria campionatului, la egalitate cu brazilianul Wesley, ex-Vaslui, câte 64 de goluri fiecare.

"Gnohere nu constituie o problemă, a marcat în meciul cu Viitorul așa, cu toate kilogramele în plus. Și nici nu contează kilogramele, pot fi fotbaliști grași foarte buni și jucători slabi care nu sunt buni"
Bogdan Vintilă, antrenor FCSB

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  14 Septembrie 2019, 16:55

Acum am inteles!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează