FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV VIDEO Dorinel Munteanu se judecă în continuare cu FCSB: „Mulți fotbaliști au problema asta!”

Dorinel Munteanu a jucat la FCSB în perioada 2003-2005.
Dorinel Munteanu a jucat la FCSB în perioada 2003-2005.

Articol de GSP - Publicat joi, 08 octombrie 2020 16:01 / Actualizat joi, 08 octombrie 2020 16:49

Dorinel Munteanu (52 de ani), fost jucător al FCSB-ului în perioada 2003-2005, a dat în judecată clubul lui Gigi Becali pentru neplata taxelor aferente contractului.

Chiar dacă au trecut mai bine de 15 ani de când a jucat pentru FCSB, Dorinel se află și în acest moment în proces cu roș-albaștrii. Întrebat de realizatorul emisiunii GSP LIVE, Costin Ștucan, despre banii pe care îi cere FCSB-ului, Dorinel a răspuns: „Ce scrie în presă nu este adevărat.”

134 de selecțiiare Dorinel Munteanu la echipa națională, fiind cel mai selecționat jucător din istoria reprezentativei

VIDEO. Dorinel Munteanu explică în detaliu pentru ce se judecă cu FCSB:

Fostul component al Generației de Aur explică de ce a ajuns să ceară bani în instanță clubului finanțat de Gigi Becali și cum a fost implicat Fiscul german: „Eu, având rezidență în Germania, trebuia ca toate contractele mele de jucător să le declar acolo. Am depus dosarul meu la Fiscul german pentru a evita dubla impunere și trebuia să fac dovada că FCSB a plătit taxele pentru contractul meu. De la FCSB nu am primit nicio hârtie că plata s-a făcut și Fiscul german și mi-a oprit aproximativ 75 de mii de euro

În tot acest timp eu trebuia sa merg la cluburi pentru a lua câte o hârtie care să arate că s-au plătit taxele, CFR fiind singura care mi-a dat. Am dat FCSB în judecată, deoarece ei trebuiau să facă justificarea că au achitat o anumită sumă pentru contractul meu.

„Noi vom face recurs și va continua procesul”

Dorinel Munteanu a avut la FCSB un salariu lunar de 15.000 de dolari, câștigând în perioada petrecută în Ghencea suma de 255.000 de dolari. FCSB nu a plătit impozitul pe venit, contribuțiile pentru asigurările de sănătate și contribuțiile pentru fondul de șomaj. Roș-albaștrii au fost nevoiți să depună într-un cont suma de 950.000 de lei, 300.000 de lei reprezentând cuantumul taxelor neplătite și 650.000 de lei reprezentând penalitățile. La ultimul termen al procesului, FCSB a obținut neexecutarea contului, asfel Dorinel nu și-a obținut banii opriți de Fiscul german și este nevoit să facă recurs: „Noi vom face recurs acum și va continua procesul”.

Un nou „caz Iftodi”

În urmă cu 2 luni, Daniel Iftodi, invitat la GSP LIVE, a acuzat cluburile care nu plătesc taxele jucătorilor. Acesta a povestit că a fost să afle cât are pensia și a observat că unele echipe nu i-au plătit taxele de-a lungul carierei.

Iftodi nu e primul caz, sunt mulți jucători care au fost păcăliți de cluburi și au fost obligați să semneze convenții, nu contracte. Cred că oamenii care conduc echipele ar trebui să se gândească și la jucători. Este o problema foarte mare că nu au fost plătite taxele, și nu numai pentru mine, ci pentru mulți fotbaliști din Liga 1.
Dorinel Munteanu, invitat la GSP LIVE

VEZI AICI EMISIUNEA INTEGRALĂ:

Citește mai multe știri din Liga 1:

Două noi cazuri de Covid-19 la CS Universitatea Craiova

EXCLUSIV VIDEO Caz incredibil! Dorinel Munteanu dezvăluie cum a încercat CFR Cluj să-l șteargă din istoria clubului: „Ei au făcut un lucru mai puțin ortodox”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
robotzel
robotzel  •  08 Octombrie 2020, 22:32

*** De ce nu a plătit in Romania?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

511110169080791
George Burcasimi  •  08 Octombrie 2020, 19:56

Ar fi trebuit sa declare impozitul acolo in Romania ,nu in Germania .Cam asa se face in toata Europa !Si atunci nu mai erau problème .Si impozitul era mai mic in Romania !

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  08 Octombrie 2020, 19:38

Atmosfera in incinsa. 68 de fani in Tribune. Da

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close