FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Emil Dică, despre cel mai greu adversar întâlnit și ratarea din sfertul UEFAntastic: „Când am văzut cu cine am duel direct, am închis laptopul!”

Articol de - Publicat miercuri, 18 martie 2020 11:39

UEFAntastic cu Rapid în 2006, fostul fotbalist Emil Dică (37 de ani) a vorbit în această dimineață la GSP Live despre perioada în care a fost antrenat de Răzvan Lucescu (51 de ani). 

Emil Dică a povestit un episod amuzant cu momentul în care l-a întâlnit pe Rafael van der Vaart, pe vremea când olandezul evolua pentru Hamburg și întâlnea Rapidul în 16-imile Cupei UEFA. Giuleștenii s-au calificat atunci în fața nemților după 3-3 la general (2-0 în tur, 1-3 în manșa secundă). La retur, Van der Vaart a înscris unul dintre golurile echipei sale.

„E amuzant, dar pentru mine a fost foarte dificil. Răzvan pregătea foarte bine meciurile, îți dădea cel mai mic detaliu. Îți spunea absolut tot ce putea să afle și el despre adversarul tău direct. În meciul cu Hamburg era Van der Vaart și am primit un CD cu totul despre el, un fel de highlights. Am ajuns acasă, am băgat acest CD în laptop, erau cam 8-10 minute pe el. După 2 minute când am văzut ce adversar direct aveam, am închis laptopul! 

Apoi ne întreba pe fiecare dacă ne-am uitat, eu i-am spus că dacă mă uitam la tot trebuia să-mi iau tot ce am și să mă întorc la Pitești. A fost cel mai greu adversar pe care l-am întâlnit, chiar dacă am avut posibilitatea să joc și împotriva lui Totti, Kroos sau Schweinsteiger”. 

Lucescu jr. scotea doar doi jucători la cină 

Dică a dezvăluit la GSP Live ce obișnuia Răzvan Lucescu să facă înaintea unui meci. 

„Răzvan a creat o echipă și o atmosferă, nu se aștepta nimeni ca Rapidul să ajungă în acel sfert. Datorită lui, în mare parte, am ajuns acolo. Eram foarte uniți. Făcea cadouri jucătorilor, mai venea cu bani de acasă când nu se plăteau anumite lucruri. Înainte de meci, seara, lua doi jucători și mergea cu ei la masă. Țin minte că într-o seară am ieșit eu și Nicolae Grigore, la un restaurant în Herăstrău, cu Răzvan și Dinu Gheorghe. Nu luam cina cu echipa, mergeam cu el separat. Vorbeam despre fotbal acolo”. 

Dică: „M-am uitat de cel puțin 100 de ori la acea fază!”

Emil Dică putea duce Rapidul mai departe, în semifinalele Cupei UEFA, dar a ratat o ocazie mare, în minutul 87 cu Steaua. Alb-vișiniii au ratat calificarea în penultimul act al competiției, după 1-1 la general cu roș-albaștrii, care au mers mai departe grație golului reușit în deplasare. Fostul UEFAntastic a detaliat la GSP Live acel moment:

„M-am uitat de cel puțin 100 de ori la acea fază, nu era foarte simplu cum se spunea... de parcă aș fi ratat de pe linia porții. Erau 3 sau 4 jucători aproape de linia porții și m-am gândit să nu dau tare, să dau să prind poarta. Mai puteam doar să dau tare, asta era singura posibilitate. Dar eu așa am gândit atunci. Trebuia să închid ochii și să dau tare. Nu poți să treci ușor peste astfel de momente, dar am trecut”.

Citește alte știri din emisiunea GSP Live:

EXCLUSIV GSP LIVE. Sebastian Chitoșcă, fost la FCSB, s-a făcut la 26 de ani vopsitor auto » Acum e vlogger!

EXCLUSIV VIDEO Q&A cu Sebastian Chitoșcă, fostul fotbalist de la FCSB: „Am furat o grămadă de porumbi. Atunci am făcut primii mei bani”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează