FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

EXCLUSIV VIDEO + FOTO Atenție, cade "Ghencea"! Imagini incredibile de azi din "Templul fotbalului românesc"

Articol de GSP - Publicat joi, 30 august 2018 11:23

Stadionul "Steaua" își trăiește ultimele zile sub actuala înfățișare. De la zi la zi, arena pe care nu s-a mai jucat un meci oficial de mai bine de 3 ani, este pusă la pământ pentru a face loc unui stadion nou, modern, gata să fie gazdă pentru echipele de la Euro 2020.

Degradat și uitat, stadionul a primit buldozerele care scot acum scaunele. Casă pentru steliști, "Tempul fotbalului românesc" își așteaptă sâmbătă, între 10 și 16, ultimii vizitatori.

Fanii care vor să-și ia rămas bun de la stadionul care la 9 aprilie a împlinit 44 de ani au sâmbătă o ultimă șansă. În două luni totul va fi istorie, stadionul va fi pus la pământ și până în 2020 este așteptat să răsară cel nou.

Deocamdată buldozerele au scos scaunele de la Tribuna I, o parte din cele de la peluză. De asemenea, deja se demolează fațada tribunei oficiale și a fost scos pământul dinspre Peluza Nord.

Se lucrează chiar și noaptea. Doar ieri au făcut tur-retur 140 de basculante, încărcate cu pământ. "Cât permite vremea, sigur se lucrează și noaptea. În două luni totul trebuie să fie gata", a spus unul dintre paznicii arenei. 

Gazeta a vizitat azi Stadionul Ghencea, cu o zi înaintea ultimei vizite a surporterilor. Fanii vor avea și sâmbătă probabil un șoc, când își vor vedea "casa" parțial distrusă. 

ALT STADION, ALT SUFLU

Rămân însă amintirile, meciurile mari jucate de Steaua și de națională aici. Nu e nevoie de vreun clip. Emoția adusă de gloriile care au trecut pe aici poate fi ușor simțită.

Vor rămâne mereu pentru steliști, pentru cei care și când sunt treziți în miezul nopții văd golul lui Pițurcă împotriva lui Anderlecht, "racheta" lui Bărbulescu cu Honved, execuțiile lui Hagi din Derby-uri, "foarfeca" perfectă a lui Ciocoiu cu Villa, iar cei mai cruzi "dubla" lui Andrei Cristea în poarta lui Palop ori cel mai frumos ofsaid nevăzut al lui Bănel, în returul cu Galatasaray.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (33)
307361603349887
Dan Pastrama  •  30 August 2018, 15:46

Cam asa arata si dupa ce a trecea Dinamo pe acolo. Dupa ce ca le dadea umilinta la oieri pe teren la ei acasa, le mai rupea / dadea foc etc la tzarcul ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rocky2
rocky2  •  30 August 2018, 15:41

De ce nu spuneti pana la capat? Acest stadion construit in anii 70 cu militarii in termen, inainte sa devina "Intaia Stana a fotbalului romanesc", a fost jucaria micului dictator valentin, locul unora din cele mai mari abuzuri din sportul comunist! Aici Lacatus l-a nenorocit pe Ardeleanu si Andone si-a dat chilotii jos in fata tribunei oficiale!

1ianuarie
1ianuarie  •  30 August 2018, 15:25
Postat de forumeer pe 30 August 2018, 13:47

Dincolo de aberatiile fecesebistilor, stadionul Steaua din Ghencea e numit corect Templul Fotbalului Romanesc, aici jucandu-se probabil 6-7 dintre cele mai importante 10 partide gazduite in Romania fotbalistica vreodata. Vorbim despre 3 semifinale de CCE, in '86 cu Anderlecht, in '88 cu Benfica si in '89 cu Galatasaray, victoria decisiva a nationalei cu Danemarca, care ne-a dus la WC '90, acel meci care a dat nastere generatiei noastre cea mai buna la nationala, victoria cu 3-1 cu Spania, victoria istorica cu 2-0 in fata Ungariei, meciul in care Hagi a revenit la nationala, fiind implorat de Paunescu la tv, meci care ne-a dus la cel mai bun Euro al nostru, cel din 2000 etc.

Așadar, Benfica,Anderlecht și Galatasaray au făcut din arena de lângă cimitir un templu....și ce nume grele sunt astea?!? Păi FC Argeș a bătut o echipă care se numește Real Madrid,asta face cam cât trei Benfica+10 Anderlecht+ 50 Galatasaray....și ăștia nu au numit niciodată stadionul din Pitești un templu...dar când tu crezi că ești buricul...........

Vezi toate comentariile (33)
Comentează