FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Kickboxer, membru PCH, participant la violențele de la Constanța: „Am stat ascuns de jandarmi o oră în compartimentul de bagaje”

Articol de - Publicat miercuri, 12 februarie 2020 12:11

 Prezent în studioul GSP Live, kickboxerul Cristian Spetcu - membru PCH - a povestit despre implicarea sa în evenimentele violente de la Constanța, din 2006, când fanii dinamoviști s-au bătut cu jandarmii și au fost evacuați din stadion.  

Pe 25 martie 2006, în timpul meciului Farul - Dinamo 0-1, observatorul Daniel Prodan a decis împreună cu reprezentanții Jandarmeriei evacuarea fanilor oaspeți din stadion din cauza incidentelor violente provocate în sectorul lor de tribună.  

Au urmat scene de coșmar, soldate cu mai multe persoane rănite și transportate la spital, dar și cu 50 de fani reținuți. Ulterior, ultrașii dinamoviști și jandarmii s-au acuzat reciproc pentru culpa de a fi provocat incidentele grave. 

VIDEO CU POVESTEA LUI SPETCU DESPRE VIOLENȚELE DE LA CONSTANȚA

 În acea seară, printre fanii lui Dinamo s-a aflat și kickboxerul Cristian Spetcu (30 de ani), pe atunci poloist la juniorii clubului din Ștefan cel Mare. Avea 16 ani și era membru într-o facțiune din Peluza Cătălin Hîldan. 

41 de meciuria disputat kickboxerul Cristian Spetcu la profesioniști. Are 32 de victorii, dintre care 9 prin KO, un egal și 8 înfrângeri

În direct la GSP Live, Spetcu a povestit evenimentele dramatice și a recunoscut că a participat activ la violențe.  

Când a revăzut imaginile cu fanii dinamoviști plini de sânge, Spetcu a început să povestească: 

“Nu-mi place să văd oamenii sparți cu bătaia pe jos. Aveam 17 ani neîmpliniți. M-am dus cu un prieten de la polo. Din grupul nostru, brigada Juniors, doar eu și cu el am plecat în deplasarea asta.

Pe drum, băieții mai mari s-au șprițuit un pic și au început să se certe între ei. Nu știu ce discuții aveau de s-au aprins. Nu s-au bătut. Unul dintre ei a zis: Gata, mergem pe scandal!”. Se setaseră un pic pe asta. În loc să se ia la bătaie cu prietenii lui din autocar, au zis că ne răzbunăm pe jandarmi. 

Când am intrat în stadion, stând lângă el, eu eram atent la băiatul ăsta pus pe scandal. Eram curios ce o să urmeze. A început să ia la mișto un jandarm, dar jandarmul nu l-a băgat în seamă.  

Când a început meciul, eu și cu prietenul meu ne-am mutat mai sus să vedem mai bine terenul. Nu mai știu ce s-a întâmplat apoi, nu știu cum au ajuns jandarmii să se ia cu băieții ăștia. Jandarmii au intrat între ei, ăștia au răspuns. Am participat și eu. Aruncam scaune, aruncam lucruri.  Au intrat jandarmii peste noi, ne-au evacuat din stadion. Unii s-au dus la autocare, alții au mai stat la scandal. 

Am mai aruncat cu pietre, cu una, cu alta, apoi s-au organizat jandarmii și au intrat în forță. Toată lumea a început să fugă spre autocare, nimeni nu voia să stea la bătaie. Nu era o bătaie corectă”.

EXCLUSIV VIDEO Kickboxer, membru PCH, participant la violențele de la Constanța: „Am stat ascuns de jandarmi o oră în compartimentul de bagaje”

Ascuns la bagaje 

Spetcu spune că a scăpat ca prin minune de bătaie:  

“Spre norocul meu, nu am luat nici măcar o palmă. Am fugit spre autocar, m-am și împiedicat de un băiat care fugea și el spre autocar. Am văzut că era coadă mare la intrat în autocar, toată lumea voia să scape de pulane.

 Am văzut o ușiță în spatele autocarului, erau doar trei sau patru băieți care voiau să intre. Cred că era compartimentul pentru bagaje. Am reacționat pe moment, am intrat cu umărul în ei, i-am împins înăuntru și am și tras ușa după mine. Erau trei metri pătrați, fără aer, un fel de debara. 

Ușa s-a închis, dar acum nu mai puteam să ieșim. Am stat vreo oră până s-a liniștit treaba. Unii aveau telefoane mobile și țineau legătura cu cei din autocar. Până la urmă a venit cineva și ne-a deschis ușa. 

Pe prietenul meu îl trimisesem la autocar chiar de la ieșirea din stadion. El era cuminte, nu voia să stea să participe la scandal. Deși nu a făcut nimic, nu a scăpat. Stătea la coadă la urcat în autocar și, când a văzut jandarmii, a luat-o la fugă în jurul autocarului. A dat o tură și l-au prins. A luat vreo două-trei bastoane pe spate. Depinde de noroc fiecăruia”.  

Cunoscutul kickboxer e conștient că acțiunile lui din 2006 nu au fost în regulă: “Acum nu mi se pare ok ce am făcut, dar atunci te prinde febra. Dacă ești mai impulsiv, cum sunt eu, intri și tu la scandal”.  

Spetcu spune, însă, că nu a dat niciodată vreun pumn unui jandarm sau fan al vreunei rivale.  

A doua zi după incidentele de la Constanța, Cătălin Tolontan condamna acțiunile fanilor lui Dinamo într-un editorial foarte dur: 

EXCLUSIV VIDEO Kickboxer, membru PCH, participant la violențele de la Constanța: „Am stat ascuns de jandarmi o oră în compartimentul de bagaje”

“După Jenel și Romel, voi sunteți cei care ați confiscat fotbalul! Da, voi! VOI, cu scaunele aruncate spre jandarmi, cu petardele care incendiază tribunele, cu înjurăturile de mamă, de frați, surori, morminte și strămoși, voi, cei care vă imaginați o mie de falusuri în gura antrenorului advers. Ne-am săturat de voi!” 

Pe 9 martie, Cristian Spetcu va lupta în Gala Coloseum de la Sala Polivalentă, împotriva moldoveanului Ghenadii Anpilogov, într-un meci de cinci runde. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (28)
wishmaster
wishmaster  •  13 Februarie 2020, 09:59
Postat de xclx pe 12 Februarie 2020, 15:08

A intervenit cineva pana la ora 22:00 cand aveau autorizatie toti *** ?

bai ceaușelule, spălat pe creier, da... au intervenit cu gaze lacrimogene încă de la 16:00. aia a fost operațiunea girata și monitorizata de daddy dragnea himself, chiar dacă se dădea mielușel după. ești atât de prost și manipulat, încât mi-e silă și ca respirăm același aer. ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

zagna
zagna  •  12 Februarie 2020, 19:06

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

deusdat
deusdat  •  12 Februarie 2020, 18:07

Cui îi pasă ce scria Tolontan despre o încăierare oarecare?

Vezi toate comentariile (28)
Comentează