FOTBAL  »  Superliga  »  DEZAFILIEREA CRAIOVEI

EXCLUSIV VIDEO Mircea Sandu, totul despre dezafilierea Craiovei: „Au vrut să ne execute” + Laudă echipa oltenilor din Liga 1

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 noiembrie 2019 20:46

Mircea Sandu, fostul președinte al FRF, a fost invitat în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, moderată de Ovidiu Ioanițoaia, și a vorbit despre dezafilierea Universității Craiova, din 20 iulie 2011.

„S-o luăm cu finalul. Curtea Constituțională a decis că Mititelu trebuie să meargă la TAS. Dacă urma calea recomandată de Comisiile Federației el nu încălca niciun Regulament și nici Statutul Federației. El a fost sfătuit să se ducă la instanțe și la procurori ca să ne lege pe noi! Să vă fie foarte clar! Ăsta a fost scopul! Dacă urma calea recomandată și se ducea la TAS nu pățea nimic. Absolut nimic! El s-a dus pe civil. Eu am fost informat de Stângaciu și habar n-aveam că Bihorul, Bistrița și Craiova s-au dus în instanța civilă. Interzis de regulament! D-asta i-am dezafiliat.

Totul a fost statutar și regulamentar. Instanța l-a întrebat de ce nu s-a dus la TAS. Pentru că el a primit sfaturile să se ducă la DNA și la instanța civilă cu noi ca să ne execute. Asta a fost problema. Niciodată eu nu i-am spus unuia cum să voteze. Și la cazul ăsta am votat la coadă ca să nu influnțez. Îmi pare rău de Craiova, dar acum mă bucur că orașul are o echipă în Liga 1, frumoasă, cu un stadion nou, poate datorită acelei Adunării Generale care a decis să-i acorde un loc”, a spus Mircea Sandu.

„Nașu” a continuat: „Un membru al Adunării Generale a propus ca orașului Craiova, care a dat atâția jucători să-i dăm locul pe poziția pe care a fost Craiova lui Mititelu. Și ei erau în Liga 2, noi i-am înscris în Liga 2. Așa a fost momentul atunci! Nu știu dacă a fost o decizie împotriva regulamentului. Nici nu mai contează. Acum Mititelu vinde terenuri, are o echipă, foarte bine. N-am nicio relație cu el și mă bucur că Marcel Pușcaș e acolo și e tobă de fotbal”.

ISTORICUL DEZAFILIERII U CRAIOVA

Pe 20 iulie 2011, Comitetul Executiv al FRF a decis ca Universitatea Craiova să fie dezafiliată provizoriu. Echipa a fost exclusă definitiv de Adunarea Generală a FRF, care a îndeplinit o formalitate. Locul echipei în liga secundă a fost luat de Juventus Colentina. 

Membrii CEx au votat dezafilierea Craiovei cu 10 voturi pentru şi 2 abţineri. Dintre cei 14 membri au lipsit Cristi Borcea, unul dintre cei doi reprezentanţi ai Ligii 1, şi Dumitru Costin, preşedintele sindicatului fotbaliştilor recunoscut de FIFPRO. Marius Stan şi Marian Pălărie, reprezentantul fotbalului feminin, s-au abţinut.

În 2013, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarul privind dezafilierea echipei. Cei doi au fost acuzați de abuz în serviciu și trafic de influență.

Pe 13 iunie 2016, Tribunalul București, prima instanță, a decis ca Mircea Sandu și Dumitru Dragomir să fie condamnați la 3 ani cu suspendare în cazul dezafilierii Universității Craiova. DNA a făcut recurs imediat după aflarea sentinței. La fel au procedat și cei doi condamnați. 

Conform sentinței care nu a fost executorie, Sandu și Dragomir trebuiau să plătească o amendă de 80.000 de lei și să presteze 3 luni de muncă în folosul comunității. Atât LPF, cât și FRF trebuiau să plătească amenzi penale, în valoare totală de 370 de mii de lei. Ceilalți membri CEx au fost absolviți de orice vină. 

În plus, instanța a dispus că Adrian Mititelu trebuie să primească 1 miliard de lei, adică peste 220 de milioane de euro. Suma ar trebui plătită de Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, FRF și LPF.

Recursul la Curtea de Apel a început pe 5 septembrie 2016. Au fost peste 10 termene. 

Procurorii DNA au cerut câte 14 ani de închisoare pentru Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, adică pedeapsa maximă plus o treime spor de pedeapsă pentru circumstanțe agravante.

Pe 15 iunie 2017, Curtea de Apel a anunțat decizia definitivă în cazul dezafilierii Universității Craiova, anulând practic toate condamnările și prejudicile stabilite de Tribunalul București.

URMĂREȘTE AICI EMISIUNEA INTEGRALĂ CU MIRCEA SANDU

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
doriansky
doriansky  •  07 Noiembrie 2019, 10:19

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

univ_craiova1
univ_craiova1  •  07 Noiembrie 2019, 10:12

Pai cum a vândut terenuri? Mititelu se plângea ca nu are niciun ban și ca echipa de o are e ținută de copiii lui:)))))

bisisica5
bisisica5  •  07 Noiembrie 2019, 02:43
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Esti absolut geniaaaaal !!!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează