FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO / Șeful unui club din play-off, poveste de groază în direct: „I-am dat un pumn unui arbitru, l-am lăsat jos!” » Surpriză: cine e arbitrul agresat. „Nu-l iert!”

Articol de - Publicat joi, 28 februarie 2019 10:49

Invitat la GSP Live, Janos Bokor, managerul lui Sepsi Sf. Gheorghe, a povestit cum a făcut KO un arbitru în sezonul 2000/2001, într-un meci contra satelitului lui Dinamo București. 

 

„Sunt foarte impulsiv. Am fost suspendat 6 luni după ce am fugărit un arbitru. Eram în Liga III și jucam împotriva unei echipe satelit a lui Dinamo (n.red. Dinamo-Agricultorul Gârbovi), antrenată de domnul Dragnea (n.red. - Marin Dragnea, legenda lui Dinamo).

N-am primit un penalty, nu ne-a dat cornere, nu ne-a dat nimic. La un moment dat am zis «Băi, tati, alergăm ca nebunii și tu îți bați joc de noi, nu ne dai nimic!»

A urmat încă o fază controversată. I-am dat un uppercut și l-am pus pe jos. Am ieșit singur de pe teren. Am primit apoi 6 luni de suspendare. Îmi pare rău, dar nu îmi place când cineva își bate joc de munca ta”,a povestit Janos Bokor la GSP Live

Meciul amintit de Bokor este cel dintre FC Sf. Gheorghe - Dinamo Gârbov, scor  1-3, disputat pe 29 octombrie 2000, în etapa 11 din Liga III.

În Gazeta Sporturilor de a doua zi a apărut o mențiune scurtă: „Bokor (FC Sf. Gheorghe), în minutul 75 a alergat spre arbitrul partidei și l-a lovit cu pumnul de 3 ori consecutiv în figură”.

Pentru gestul său violent, Bokor a fost suspendat 10 etape și a primit o amendă de 3 milioane de lei vechi.

ARBITRUL BĂTUT NU-L IARTĂ NICI DUPĂ 19 ANI

Actualul șef de la Sepsi nu și-a amintit numele arbitrului bătut. Rugat să-i transmită un mesaj video în direct, Bokor a spus:

"Îmi cer scuze față de el pentru că atunci nu am putut. Am stat câteva ore în vestiar. Sunt un om impulsiv, dar am o inimă foarte bună. Îmi pare foarte rău. Mă macină aceste lucruri, dar acum e greu să dai timpul înapoi". 

Gazeta a verificat și a descoperit numele arbitrului bătut de Bokor acum 19 ani. Se numește Ciprian Amarandei din Vaslui și, după incidentul din 2000, a ajuns arbitru în lotul reunit pentru Liga 1 și Liga 2.

În vârstă de 42 de ani, de-o seamă cu Bokor, Amarandei este retras din arbitraj și lucrează ca ofițer de grăniceri la punctul de frontieră Albița. 

Întrebat dacă știe că agresorul său din 2000 este actualul director sportiv al revelației Ligii 1, Sepsi, Amarandei a răspuns surprins:

"Deci el e cel care m-a lovit? Chiar nu știam. Avea un nume de ungur și numele lor sunt mai greu de memorat. 

Țin minte că l-am dat afară spre final, la semnalizarea asistentului. Scuipase sau lovise un adversar. A venit și m-a lovit. Una dintre lovituri a fost foarte tare, mi-a spart buza, dar nu am căzut așa cum spune el". 

Amarandei povestește că a vrut să-l dea în judecată pe agresor, dar din lipsă de timp nu a mai făcut-o: "Aveam scos și certificat medico-legal, dar am lăsat lucrurile așa". 

Întrebat dacă îi acceptă scuzele lui Bokor, transmise în direct la GSP Live, Amarandei a răspuns sec:

"Nu! E un gest pe care nu-l faci decât dacă ești bătut în cap. Nu suntem animale! Îmi pare rău că nu am mers mai departe împotriva lui, în instanță. Astăzi, aș face-o. Nu l-aș lăsa în pace!". 

AMARANDEI, ARBITRU CARE A RECLAMAT MITA

ciprian amarandei

În 2011, Ciprian Amarandei (foto) a fost protagonistului unui incident neobișnuit pentru fotbalul acelor ani. El i-a reclamat șefului Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Crăciunescu, faptul că a găsit în plicul cu baremul de arbitraj o sumă cu 500 de lei mai mare decât cea regulamentară.

Totul s-a petrecut la meciul din Liga 2, Callatis Mangalia - Farul Constanța 4-0. Președintele lui Callatis acuzat că băga mită în plicurile cu baremuri este actualul vicepreședinte al Viitorului, Neculai Tănase. El s-a apărat, dând vina pe contabilul clubului.

Clasamentul Seriei secunde din Liga 3, sezonul 2000/2001

arbitru

Vezi și: 

GSP LIVE // VIDEO Reacție din interiorul lui Sepsi după faultul lui Viera asupra lui Ianis Hagi: „El și la antrenament căpăcește atacanții”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
reddogsv
reddogsv  •  28 Februarie 2019, 22:09

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

7manuel
7manuel  •  28 Februarie 2019, 17:55

Se putea sa nu intre si dinamu, fosta echipa a securitatii comuniste, in ecuatie? dinamo fura la orice nivel - liga a III- si chiar la copii si juniori. ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dinamovist_1994
dinamovist_1994  •  28 Februarie 2019, 14:48

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează